Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
sağolasın orko76 bu kadar bilgi yeter bana.slr-like olunca optik değiştirilemiyor değil mi?peki sony r1 nasıl bir makine
teşekkürler..
r1 s9500 den bir gömlek üstün diyebiliriz ama fiyat performans olarak düşünürsen ben s9500 derim ve ikisindede objektif değişimiyok sadece ilave lens takılabiliyor ayrıca r1 topic i de var orayıda bi incele istersen ve makinayı ne amaçlı olarak kullanacaksın onu belirlersen o zaman işler dahada kolaylaşır
r1 ile 9500 ü kıyalamak bence hata olur. r1 dslr gibi sensör taşıyor. Bu yüzden çok daha iyi bir fotoğraf kaletesi ve ıso performansı var.
Pazarbey selam
hocam bizi iyi ektin helal olsun bütün gün arayacaksın diye bekledik seni.İlker her seferinde nöbetçidir o nöbetçi deyip durdu.
usta r1 e o parayı verdikten sonra nikon alırım ben olsam
Beytullah Abi resimleri http://www.imageshack.us/ adresine upload edeceksin sonra oradaki direct linki kullanacaksin.Nasıl yapacağının resimli anlatımı olan site aşşağıda:
resim yükleme
As ekmedim valla. TElefon numaralarımı bıraktım kimse aramadı. Çok istedim inanın gelmeyi. ama olmadı işte.
Annem artık yürüyemeyecek hale geldi.BUgün gene gittik kesin olarak ameliyat olacakmış.Valla bende artık iyice şaşırdım ne yapacağımı. Bİr babam bir anam.
vozgür tamam inşallah.
geçmiş olsun pazarbey allah acil şifalar versin
http://img151.imageshack.us/my.php?image=k6du.jpg]
Sanırım kabiliyet yoksunuyum.Eskisi gibi göndereyim en iyisi .Ama bu sefer değişyik kaydedip fotoğrafları ortalama 750 kb ye düşürdüm.
Bu gönderdiğim raynox 2.2x tele ve 9500 ün kendi 300 mm si ile çekildi.tripod kullanmadım. Elde çektim. Kenarlarda çok hafif bir bozulma var. Bence kabul edilebilir. Canonun 1.5x telesinden daha iyi gibi geldi bana.Yarın s2 ye takip 2.2 ile 1.5 i karşılaştıracağım.
http://www.hemenpaylas.com/download/774346/tele_karsilastirma.rar.html
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk
020926 Ara. 2024, 23:56
miratcenk -
Televizyonda Arka Plan Şömine Görüntüsü Verme
26 Ara. 2024, 00:54 prodersler
04126 Ara. 2024, 00:54
prodersler -
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
126825 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
08919 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
259710 Ara. 2024, 18:56
bilgeakcay -