Fotoğrafçılık Forumları
S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!
Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.
Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim
#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.
kivanc lcd koruyuculari satiliyor.. bulursam linkini veririm.. ama turkiyede nereden bulursun bilemiyorum..
İlkercim çok iyi olur.Her ne kadar Mustafa Bey,9500'lerin Lcd ekranlarının koruyucu ile kaplı olduğunu söylesede almam iyi olur.
Elimdeki makina Panasonic FZ 30 olsa yada Canon S2;sorun olmaz.Çünkü onların ekranları ters katlanabiliyor.
Kullanım sırasında pek değil de çantaya sokup çıkartırken en çok çizilme riskini taşıyor.
Dslr değil ki Lcd çizilirse çizilsin diyeyim,350D olsa aman bana ne derim
Nasılsa senin makinanın çekim sırasında bir işlevi yok.Live preview değil ya o bakımdan
İlker Olympus'un E500 modeli,E330 modelinin üstünde yer almıyormu klasman olarak?
Öyle olması gerekiyor çünkü E300,E500'ün alt modeliydi ve E330'da,E300'ün yenilenmiş hali.
Şöyle düşünürsek 400D ile 20D gibi.
Ama yalçınlar mağazasında baktığımda E500'ün çift lensli satış fiyatı bile E330'un tek lensli fiyatından ucuz.
Livepreview denen canlı ön izleme(Yani Like makinalardaki gibi LCD'den çekim yapabilme) özelliği mi satış fiyatını bu denli arttıran?
Yoksa gerçekten sensörü,işlemcisi yada teknik özellikleri üstün mü E500'den?
Bana kalırsa E500 gerek body olarak,gerekse teknik özellikler olarak 350D'ye çok ama çok benziyor.Tek kusuru Canon markasını ve sensörünü taşımaması...
Zaten Canon'da sensörü ve lensleri ile farkını ortaya koyuyor.
Asıl merak ettiğim konuya gelince şimdi E300'ün yeni modeli olan E330 aslında beklenen etkiyi yaratmadı ancak E500'ün yeni modeli olabilecek E530 kodlu makina piyasaya çıkarsa sence A100,400D ve D80 ile rekabet edebilir mi?
350d'yi ben de atiyorum cantaya oyle..
kivanc, saka bir yana, cizilmez ama.. dikkatli davranirsan birseycik olmaz..
istersen fuji'ye bir mail atip sor, turkiyede nereden temin edebilirsin diye..
...
olympus'un bir tek ust klas olarak nitelendirilebilecek E1'i var kivanc.. digerlerinin hepsi giris seviyesi.. veya ben oyle biliyorum diyeyim..
canli on izleme yuzunden e330 pahali, evet.. hem de gereksiz derecede pahali..
350d ile e500 gercekten de birbirine cok benzeyen iki kamera.. sonuclari arasinda da cok fark yok dogrusu..
eger ki e530 modeli cikartirlarsa eminim 400d'ye benzeyecektir yine..
d80 ile rekabet edebilirler mi, zannetmiyorum dogrusu.. evet ayni klas ama d80, bir gomlek ustun gibi duruyor hepsinden de.. ama a100'un 400d'nin ve e530'un da fiyatlari birbirine yakin, o yuzden rekabet olacaktir aralarinda..
İlker bana kalırsa rekabet olmaz çünkü Olympus markadan dolayı çok puan kaybediyor.Keşke bu markayıda Sony yada başka bir büyük firma satın alıp sahip çıksa diye düşünmeden edemiyorum.
Ve pentax'ı da bir firma alsa ne olur sanki?
İlker E1 modelini ben hiç görmedim fotoğrafçılarda
Ve bu makina hakkında ilk kez sen açıklama yapıyorsun.E500'den üstün ise niçin kimse almayı düşünmüyor?
Fiyat olarak ne kadar,hangi makinaların klasmanında?
İlker bak bakalım kendimi nasıl çekmişim.
Bu fotoğrafı biraz önce çektim.Sahnede ben.
F/5.6, 1/5 sn, iso 80, S mode.
F/5, 1/5 sn, iso 80, S mode.
vay kivanc, cok artistik bir fotograf olmus dogrusu..
kivanc e1, profesyonellere yonelik cikmis bir dslr.. vitrinlerde vardi, ama artik yoktur.. 3 sene falan oluyor cikali..
......
http://www.dpreview.com/reviews/olympuse1/
adresinden bir incele..
İlkercim çekimi beğendiğine sevindim.
Bahsettiğin E1'i inceledim.Öncelikle iso testlerinde 10D tarafından bariz bir şekilde ezilmiş.
Ve dpreview sitesince recomanded almış.Başında highly yok ama .
İlker bu 10D,senin makinadan üstün özelliklere sahip mi?
Bizim buradaki fotoğraf stüdyosu hala bu makinayı kullanıyor.Koskoca stüdyo bu makinayı kullanıyorsa yazık.
Hatta en azından 30D yada D200 kullanmalıydı bence.
niye yazik olsun ki kivanc.. sonucta tas gibi makine kullaniyor..
ama bizim burada mesela studyolarda falan 10d kullanani bulamazsin.. genelde orta format dijitalleri kullaniyorlar.. en azindan su ana kadar rastgeldiklerim oyle..
bunun sebebi de tabii ki ekonomik sartlardan..
kivanc 10d daha pro bir body ve dayanikli; ama ozellik olarak benim makinemden ustun degil..
d200 yakisir bu arada..
Orta format mı?
Ekonomik şartlar bu denli etkiliyor demek insanları.Ama adam da cimri be kardeşim.Bu işten para kazanıyorsan en azından git bir D80 al dimi ama.
National Geographic Uluslararası Fotoğraf Yarışması : Erdal KINACI, insan kategorisinde Dünya Birincisi
Erdal Kınacı nın Müthiş Başarısı
Teknik incelemek, neden fotograf çekiyoruz demek, kendimize yön vermek ve bir çok yönden irdelenmesi gereken bir başarı.
İlgili olabilecek konular
-
Fuji S9500 Denklanşör Kablo Bağlantısı ?
14 Ağu. 2014, 22:25 fesyen
1232814 Ağu. 2014, 22:47
fesyen -
-
Fujifilm S9500 İçin Pil Tavsiyeleri
15 Nis. 2011, 23:35 ridvantunc
7332829 Oca. 2012, 22:37
guney06 -
Fuji S9500-canon 400d-olympus E500 ?
30 Oca. 2011, 19:14 heartofgold
6169931 Oca. 2011, 17:17
g.emre -