Fotoğrafçılık Forumları
S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!
Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.
Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim
#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.
İlker aslına bakarsan forumun tümünde aralara serpiştirilmiş fotoğraflarım var.Ancak son zamanlarda yüklediğim ve peş peşe duran fotoğraflara bakmanı tavsiye ederim.Sayfa 85'den başlayarak sonuna kadar gel.
Hadi İlker sana birde ceza vereyim.Tüm fotoğraflarım hakkında yorum yapmayı ihmal etme.Sıradan başla,unutmamak için her fotoğrafın yorumunu bir kağıda yaz ve buraya hepsini bir seferde ekle.
Yalnız unutma bak,her bir fotoğrafım için ayrıntılı bir rapor istiyorum.Sabah masamın başında göreceğim.Yoksa işten atılırsın.Anladın mı beni?
Şaka şaka sen yanıtı çok geciktirmeden at.
kivanc bence sende bayagi bir ilerleme var.. bazi fotograflarin gercekten guzeller.. dedelerden birincisi mesela guzeldi.. gokdelenin yanindaki eski pusku bina fotografin da..
bence senin genis aci lense ihtiyacin var.. ama adam akilli bir genis aci olmali.. sigma 10-20 gibi mesela..
kadraji kurarken biraz daha dikkatli davran.. fotograflarinin bazilarinda, asil onemli olan objeler hep yarim yamalak cikmislar.. shutter'a basmadan once, kadraja alici gozle bak bir.. sonra bastan sona tekrar tara cekecegin yeri.. mesela once ot cikiyorsa, o otu ya yerinden sok ya da otu alma kadrajin icine.. manzara cekimlerinde yuksek diyafram kullanma..
fotografda, on plan cok onemli.. eger ki arka plan da on plana benzer ise, heryeri net cikarmak bence daha iyi.. mesela eski bir harabe fotografin vardi, orada giris net degildi de arka plan netti..
araba ne yel degirmeni fotografinda, ondeki calilik butun guzelligi bozuyor kanimca..
kusa cok takilmissin.. birak ucsun gitsin hayvancagiz..
saka bir yana, hayvan fotograflarinda, ozellikle ufak hayvanlari cekerken, onlarin goz izhasindan cekmeye calis bence.. cok yaratici oluyor..(bunu bir dergide okumustum.. )
oturan dede net cikmamis.. keske ciksaymis..
amcalar, atlet don oturuyorlar binanin onunde.. ama ne amcalari tam olarak gorebiliyoruz ne de binayi.. herkesi kadraja almaya calis..
kaydirma teknigi derken neyi kastettin bilemiyorum ama, eger ki pan ise, otobusun net cikmasi gerekirdi.. diger yerler ise flu.. otobusun hareket ettigi yone dogru kamerayla takip edersin otobusu..
yolda yuruyen amca tek bacakli gibi cikmis.. bence estetik durmuyor..
otel elitin bulundugu caprazlamasina yaptigin kadraj, biraz garip etki vermis fotografa.. caprazlamasina cekilen fotograflarda tutturmak zor biraz..
hemen altindaki bot ne kadar guzel diyecekken, botun yarim ciktigini gordum.. kadraj..
altindaki fotografda, iki asik oturmus denizi seyrediyor.. ama fotografin konusu ne asiklar ne de sagdaki cocuklar.. kadrajdaki yer yine.. ciftler biraz daha saga ve cocuklari da kestinmi fotografdan, anlam kazanirdi bence..
altindaki caprazlamasina olan fotografda, basim dondu, aciklayamayacagim..
vapurdaki ayaklari cekmissin.. ama keske biraz daha zoom yapsaymissin ayaklara.. ve net ciksaymis kopukler fotografda biraz daha.. ve yine kadraj tabii ki..
cocugun oldugu fotograflarda cok fazla karisik oge var.. cocukla birlikte bircok sey kadrajda.. o uzerine oturulup da donen seyi kastediyorum.. cocuk cok az belli oluyor.. baska bir aci bulup, cocugu cekseydin daha iyi olurdu bence..
manzara cekimlerinde daha dusuk diyafram daha iyi deyip bitireyim yorumlarimi..
simdi bu kadar soyledim ettim, bana; "sen kendi fotograflarina bak" deme.. biliyorum bende de is yok..
boyle yorumlar yaptim, cunku, dost aci soylermis..
İlker bu kadar alçak gönüllü olmayı,bu denli karşındaki kişinin yorumlarına olgun cevaplar vermeyi nasıl başarıyorsun?
Tam örnek alınacak bir hitap biçimin var sitede.Ben dahil birçoğumuzun senin gibi olaylara yukarıdan bakması lazım.
Hatırımı kırmayıp uzun ve eğitici bir yorum yazdığın için teşekkür ederim.Kısık diyafram kullanmaya daha dikkat edeceğim.
Ama bak baştan söyliyeyim,bu diyafram yüzünden fotoğraflarımın enstantane hızıda dolaylı olarak düşeceği için,titreme yüzünden flu fotoğraflar görebilirsin.
İlker sanırım anlamaya başlıyorum ki fotoğrafçılıkta en zor iş kompozisyonu oluşturmak.Diğerleri zamanla yerine oturuyor ama kompozisyonu kimi zaman en büyük ustalar bile hatalı yapabiliyorlar.
Geniş açı hakkında sana sonuna kadar katılıyorum.Bana 10-20mm lazım.Ama AMMA Canon 5D ile.Yanına sanırım Sigmanın 10-20mm si.24-105mm f/4 L ile kombine edersek.
Sonra sanırım 75-300mm L serisi bir zoom lens.
Ayrıca sağlam portreler için birkaç prime lens.
İlker en kaliteli ve kullanışlı portre çekimleri hangi prime ile yapmalıyız?
70mm yada 50mm?
Bu arada f/0.95 ne demek?
İyi birşey olsa gerek.
Sevgili arkadaşlar sitemize en sonunda İlker arkadaşımızı da transfer ettik.
Şaka bir yana bilgisinden sıklıkla yararlandığım,hala da yararlanıyor olduğum ve gelecekte yine yeniden yararlanacağım ender insanlardandır.
Bu nasıl bir cümle kuruşudur yav.
Verdiği bilgileri pür dikkat birkaç kere okuyun.Çünkü bu kurduğu cümlelerin altında yılların araştırması,bilgi ve tecrübesi yatmakta.Biz ise sadece soru sorarak bu eşsiz veri bankasına bir tıklamayla( ) ulaşıyoruz.
Elimizdekinin kıymetini bilelim,önceki kurbanlar gibi olmasın bu arkadaşta.Ne de olsa biz bizeyiz burada dimi ama
dadanagast kardeş s9500 le çektim fotoyu k750 de vardı yanımda ama s9500 küsmesin diye onunla çektim osmanlı kardeş inan ki çok vaktim olmuyor ama burayı hergün mutlaka takip ediyorum inşallah yeni fotolar yükleyecem
Eksik olma orkocum.Ben sana şaka yollu takılıyorum bazen o kadar.Eminim elinden geldiğince yükleyeceğini.
Bende en yakın zamanda fotoğraf çekip burada sizler ile paylaşacağım.Forumu sahipsiz bırakmak olmaz dimi ama
Işığınız bol olsun,herkese iyi geceler.
Orko selam.
Hevesini kırmak istemem ancak ilk fotoğraf hem keskinlikten uzak hemde bir miktar noise'lı çıkmış.
2. fotoğrafın ilkine göre çok daha başarılı.
Mesela yakından çekimlerin varmı?
Macro değil ama mesela yakın çekim şehir manzaraları yada insanlar yada mimari vb.
Fotoğrafları çok küçük yolluyorsun.600x800 müdür ne.
Sen 1024x768 ile yolla.
Devamını bekliyorum.
kivanc merhaba..
cok tesekkur ederim..
kivanc, diyaframi kis dedim ama zaten fazla kismana imkan da yok dslr'lardaki gibi.. kompact makineler f/2.8'de bile arka plani atamiyorlar.. senin icin f/4, f/5.6 uygun secimler.. sanirim f/8'e kadar kisabiliyorsun en fazla.. f/8'e fazla ugrama, iyi sonuclar alamazsin.. en iyisi f/4..
enstantane dustugu zaman tripod kullanmalisin kivanc.. eger ki istedigin iso degeri yetmeyecekse..
canon 5d ile 10-20 objektifi kullanamazsin.. 10-20mm lensi 1.5-1.6x crop faktoru olan dslr'lar icin.. bir tane 17-40 alirsin.. yani 350d'ye 10-20 takilmis gibi olur..
portre icin uygun olan aralik 35-130mm arasi.. 50 veya 70mm lenslerini belden yukari almak icin uygun.. sana tavsiyem bir tane 85mm f/1.8 alman.. fiyati 85mm f/1.2 L kadar degil ama mukemmel bir portre lensi..
f/0.95 cok genis diyafram demek kivanc.. canon 7 serisi icin uretilmis bir lens.. en genis diyafram degerinde oldukca yumusak fotograflar veriyormus.. ve cok da yavas fokus hizi varmis..
carl zeiss'in 50mm f/0.7 lensi var kivanc.. nasa kullanmis bu lensleri, aya yolculuk sirasinda kullaninmak uzere..
sen onlari birak da, bir tane 50mm f/1.2 L alirsin artik.. valla nasil olacak acaba..
İlker bu dileklerini değerlendireceğim.Tabiki rüyamda
Elime rüyamda bir 5D alacağım.Sonra da portre çekim için lenslerimi
Aslında A100'e Carl Zeiss 50mm f/0.7 takıp denemek lazım.
İlker sen bana şu lenslerinde bir fiyatını yazsan iyi olacak.
Bundan sonra sıkıldıkça sana lensler kaça diye sorarım.
Alacağımdan değil ya,işte merak hepsi o kadar.
İlgili olabilecek konular
-
Fuji S9500 Denklanşör Kablo Bağlantısı ?
14 Ağu. 2014, 22:25 fesyen
1233214 Ağu. 2014, 22:47
fesyen -
-
Fujifilm S9500 İçin Pil Tavsiyeleri
15 Nis. 2011, 23:35 ridvantunc
7333329 Oca. 2012, 22:37
guney06 -
Fuji S9500-canon 400d-olympus E500 ?
30 Oca. 2011, 19:14 heartofgold
6170231 Oca. 2011, 17:17
g.emre -