ef.fat
ef.fat (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Problem Noktalar....

Arkadaslar nikon d3000'im var arti 18-55 lensim. Son zamanda cektigim fotograflarda makinanin LCD ekranina iki nokta beliriyor. beyaz ayarlarini degistirdigim zaman ize bu noktalar acik veya net bi sekilde beliriyor. Makinemi ve lensimi iyice temizledim toz olma ihtimali icin; ama ayni problem devam ediyor. Ayritten Pc'ye kaydettigim fotograflarda ayni sekilde gosteriliyor.... Problem makinadami yoksa lenstemi diye dusununuyorum. Yardimci olursaniz seinirim... Saygilarimla

Tarih: 3 Aralık 2010, 10:38 - İp: 62.***.**1.146
ef.fat
ef.fat (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Ustten agzimlan az ufledim daha coguna risk alamadim. Bilgileriniz icin tesekkurederim. Artik serise gider

Tarih: 6 Aralık 2010, 21:43 - İp: 62.***.**1.146
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

üfledinizmi?
yapmamanız gereken seyı yapmıssınız,tekrar yapmanızı tavsiye etmem.

Tarih: 6 Aralık 2010, 22:51 - İp: 88.***.**8.140
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Gaijin , vallahi ben tavsiye ettim patentli temizleme metodum olarak - tükürüklerine sahipsen ne zararı olacak . ( 3 yıldır sensör temizlemedim başka şekilde ) . Zaten Nikonlarda sensör toz temizleme de sanırım hava üflemeyle çalışıyor . O fotoğraftaki büyüklükteki tozu haydi haydi uçurması lazım .

Duruyor mu o toz tanesi hala - baktınız mı ?

Tarih: 7 Aralık 2010, 06:58 - İp: 96.***.**4.180
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

sonucta damla damla tükürük olmaz ama partikul halinde tükürük yapısabilir, buhar vs de olabilir,olasılık dahilinde bunlar,hava pompası kullanmak daha saglıklı olur dıye dusunuyorum.
buarada bende ilk ayna uzerı tozumu edindim sonunda ,mutluyum gururluyum :D

şöyle bir sonuc dogurmuş zamanın birinde

linke tıklayın

Tarih: 7 Aralık 2010, 10:40 - İp: 88.***.**8.140
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Gerçek ise helal olsun adama - nasıl becermiş bilmiyorum , aerosol sıkmış sanki ...

Tarih: 7 Aralık 2010, 18:39 - İp: 96.***.**4.180
yozkan88
yozkan88 (üye)
İzmir / Meraklı

bişey sorayım ben belki çok saçma bi kere daha sordum ama tam ifade edemedim herhalde net cevap bulamadım. örneğin toz var sensör üzerinde, ve temizlenmedi/temizletmedik. kaldı diyaframı da kısmadık gözümüze hiç batmıyor. uzun süreli kullanımdan sonra ( neticede ısınan silikon bir yapı sensör doğru herhalde? ) kalıcı bir şekilde yapışması söz konusu mudur? bu şekilde düşününce çok mantıklı geliyor açıkcası.

Tarih: 7 Aralık 2010, 20:27 - İp: 217.***.**7.32
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Kullanılan diyaframdan bağımsız olarak sensör tozu gözükür - diyaframa göre gözükecek/gözükmeyecek olanlar lens içindeki/üzerindeki tozlar ...

Tarih: 7 Aralık 2010, 22:29 - İp: 96.***.**4.180
ef.fat
ef.fat (üye)
Yurtdışı / Meraklı

ufledim malesef cikmadi. Ama tozun yerini tam tespit ettim. Vizor cemberinin icinde bi yerde dikkatli bakildiginda gozukuyor. vizor cemberinin icindeki gozle gorunen tos tanesini bi yere odaklayip fotograflar cektim, tozun oldugu bolgede nokta tanesi cikiyo fotograflarda. Gene gene ufledim. (HOCAYAMI UFLETMEK GEREK ) Sensoru gozluk deri mendili ile temizleyeyim dedim. Galiba hasar yaptim. Fotograf cekerken odaklamayi geciktiriyo arti trik sesinde sensor kendini oynatiyo. Artik servise verdim yapamadigim icin. Bakicaz ne olucak!!!!

Tarih: 7 Aralık 2010, 22:38 - İp: 62.***.**1.146
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Vallahi ne diyeyim bilmiyorum - gözlük beziyle sensör silmek nereden çıktı Neyse yine de temizlendikten sonra sorun kalmaz herhalde .

Bu arada toz vizör çemberi üzerindeymiş derken , cam/şeffaf fokus ekranından bahsediyorsanız - oradaki toz fotoğrafa etki etmez .

Tarih: 8 Aralık 2010, 00:40 - İp: 96.***.**4.180
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

gözlük bezi = adı üstünde gözlük silmek için.
sensore yazık etmişsiniz. gereksiz yere servis gormus makineniz. gecmiş olsun.

Tarih: 8 Aralık 2010, 01:42 - İp: 88.***.**8.140