Fotoğrafçılık Forumları
Problem Noktalar....
Arkadaslar nikon d3000'im var arti 18-55 lensim. Son zamanda cektigim fotograflarda makinanin LCD ekranina iki nokta beliriyor. beyaz ayarlarini degistirdigim zaman ize bu noktalar acik veya net bi sekilde beliriyor. Makinemi ve lensimi iyice temizledim toz olma ihtimali icin; ama ayni problem devam ediyor. Ayritten Pc'ye kaydettigim fotograflarda ayni sekilde gosteriliyor.... Problem makinadami yoksa lenstemi diye dusununuyorum. Yardimci olursaniz seinirim... Saygilarimla
sadece makine lcd sinde varsa, lcd de piksel ölmüştür.
pc de fotograflardada goruluyorsa sensorde piksel ölmüştür.
can sıkmaktan baska zararı yok
Saolun ilginiz ve bilginiz icin. Hem LCD de hem bigisayarda gozukuyo noktalar. Onarilirmi yoksa yetkili satici firmaya mi goturulur. Daha 6 aylik makinede.... Saygilarimla cok tesekkurederim....
2-3 tane ölü piksel için makineyi actırdıgınıza degmez, belli bir sayı altında garanti kapsamında degişim yapacaklarını da sanmıyorum,yinede bir sorusturun.
yapılacak işlem sonucunda tekrarlama olasılıgıda var tabi.
siz fotograf cekmenize bakın, bunları iki tıkla halledebilirsiniz bilgisayar uzernde
10 milyonda 2 tane ölü pixeliniz var , 5 milyonda 1 yapar - dert etmeyin . Sorun yaratacak veya garanti altında serviste giderilecek miktarın çok çok altında .
Pixeller ölü mü ( beyaz ) sıcak/hot mu ( kırmızı/mavi/yeşil ) ? Hot pixel ise sadece yüksek ISO/uzun pozlamada bile oluşuyor olabilir ki çok normal ...
Satılan bir çok sıfır makinada hot pixel "arayıp" bulmak mümkün ...
Garanti saertlarina daha basvurmadim. Ki olu pixel ise diyafram kapali oldugunda taneler cok net bi sekilde gozukuyor. Acik oldugunda ise taneler puslu bi sekilde goruluyor. Arti bu sorun iki haftadir var. Dediginiz gibi can sıkmaktan baska zararı yok ama ilgi odagımı kesıyor. Arti fotoshop'a daha gecmedim yeni oldugum icin... ilginiz icin tesekkurler.
#ef.fat' tarafından 04.12.2010 16:38:36 tarihinde düzenlendi.
bir fotografı hiç kucultmeden yuklermisiniz rapidshare gibi bir yere
Tabi resimdeki notayi cember icine aldim. dedigim gibi bu nokta degisiyo arti o nokta tanesinden daha kucuk bi tane daha var normalde. tesekkurler. http://rapidshare.com/files/434914489/DSC_0231.jpg
#ef.fat' tarafından 04.12.2010 22:38:05 tarihinde düzenlendi.
Ölü pixel değil sensör tozundan bahsediyoruz . Bu kadar büyük pixel olmaz zaten .
ne yapilmasi gerekir acaba....
Kullanım kılavuzundan aynanın nasıl kaldırıldığını öğrenin . Sonra sensöre doğru ama tam karşıdan değil biraz eğik bir açıyla , tükürük çıkarmamaya özellikle dikkat ederek kuvvetlice üfleyin . O büyüklükte tozun bence gitmesi lazım . Bu tekniğe kısaca "Paperman" tekniği diyoruz
İşe yaramazsa , fotoğraftan tozun yerini tahmin ederek el pompası ile de hava sıkarak temizleyebilirsiniz .
O da temizlemezse , bir servise 10-20 TL'ye vereceksiniz en fazla bu işlem için .
İlgili olabilecek konular
-
Samsung Dijital Fotoğraf Makinesinde Yatay Çizgiler Problemi
28 Haz. 2024, 12:45 alisamilx
299728 Haz. 2024, 16:26
alisamilx -
-
D5200 + Helios-44-2 Sonsuza Netleme Problemi
21 Eki. 2020, 15:55 aeozkan
0169321 Eki. 2020, 15:55
blacktower26 -
7artisans 35 Mm F1. 2 Lens Focus Ring Problemi