geronymo51
geronymo51 (üye)
Ankara / Amatör

Sony Dsct-100 Berbat Gece Çekimleri

Arkadaşlar sitenize yeni üye oldum ve bi sorunum var. Büyük umutlarla satın aldığım makina gece çekimlerinde inanılmaz derecede kötü sonuçlar veriyor. Çok çok soğumuş durumdayım birisi fotoğraf makinan varmı dese yok derim o derece oldum. Bi yardımcı olursanız sorun bendemi makinadamı yada bi sorun yokmu bu makinanın yapabileceği bu kadarmı bi anlayalım. Aslında makinayıda araştırdım aldım çok memnun kalan insanların yazılarını okudum fakat daha ben bi hayrını göremedim. 2 sene önce çekim yaptığım canon ixus 800 is modeli makinanın çekimlerine bakınca hayretler içerisinde kalıyorum ve üzülüyorum. Güzel fotoğraflar ekleyerek aranıza katılmak isterdim ama kısmet işte, sorunumla geldim. Fikir vermesi açısından birkaç tane fotoğraf ve fotoğrafların özelliklerinin linkini veriyorum fotoları görünce ne demek istediğimi anlarsınız zaten. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla.....

http://img209.imageshack.us/my.php?image=17162005bi8.jpg

http://img339.imageshack.us/my.php?image=20472519sk2.jpg

http://img339.imageshack.us/my.php?image=sonot7.jpg

ÖZELLİKLERİ:
http://img339.imageshack.us/my.php?image=zllkgi2.jpg

Tarih: 17 Mart 2008, 00:05 - İp: 88.***.**3.35
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

berbat olması normal. iso 800 bir DSLR için bile hatırı sayılırken bir iso basamağıyken siz kompakt bir makinede iso 800 e çıkmışsınız. kompakt için iso 100 en fazla 200.

Tarih: 17 Mart 2008, 19:42 - İp: 88.***.**0.166
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

ama bazı istisnalar kaideyi bozar.

mesela fuji kompakt makineleri gece çekimlerinde harikalar yaratıyor.

fuji f30, fujif31, fuji f40..

en son olarak ta fuji f50fd..

Gece çekimlerinde aradığınız temiz fotoları bulacağınız en iyi marka fuji..Keşke baştan öyle yapsaydınız.

T100 aslnda iyidir ama zayıf yanı yüksek iso maalesef.. neat image adlı bir noise temizleme prg var.
onu indirin internet üzerinden..

çok iyi temizliyor noiseleri..

#panctom' tarafından 18.03.2008 12:59:11 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Mart 2008, 20:30 - İp: 88.***.**2.179
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

iso 800e cıkıp temiz fotograf beklemek iyimserlik,sadece t100de degil herhangibir kompakt makinede durum boyle olacaktır zaten. otomatık ayarlarda sony isoyu yuksek tutuyor olabilir,yada siz bizzat yuksek ayarlamıssınızdır,ixusun otomatık ayarda dusuk ıso kullanması bile fark yaratan unsur olabilir.
t100 sınıfında iyi bir makinedir.
sorunu oncelikle makinede degilde kendinizde arayın..

Tarih: 18 Mart 2008, 05:11 - İp: 78.***.**3.19
geronymo51
geronymo51 (üye)
Ankara / Amatör

Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Yolladığım resimler otomatik ayarlarda çekilmiştir. Makina iso dengesini kendisi otomatik ayarlıyor. Ayarları manuele çektiğim zaman iso 100-200 değerlerinde fotolar çok karanlık çıkıyor ama noise ler yinede oluyor. Fotoğrafçılıktan anlayan bir arkadaşım kapalı mekanlarda ve ışığın az olduğu yerlerde t100'ün flash ının yetersiz kaldığından bahsetti.

Tarih: 18 Mart 2008, 21:59 - İp: 88.***.**3.35
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

merhaba
bende de T-100 var,
gece çekimleri başarısız
ama şöyle söyleyeyim gece çekimleri başarısız diye değiştirdiğim mompakt makinelerin sonuncusu bu T-100
Önce Casio, Sonra Sony T-9, Sonra Kodak,Sonra Bir sony daha ve nihayet T-100
hiçbirisinde aradığım gece çekim kalitesini bulamadım
Gece çekimlerinden geçtim iç mekanlarda flaşla yapılan çekilmer bile hemen hepsinde berbattı.
Yalnız sony T-100 diğerlerinden berbat olmamasına rağmen afedersinis salak sony mühendislerinin bu makineye 3200 iso seçeneğini bile koymuş olması ve makinede senaryolar modunda iso high sensitivity seçeneğinin gece çekimleri için bi kurtarıcı gibi sunulması ile içine idilmiş bir sürü fotoğraf çekmişliğim vardır.
Bir kısmı bir daha geri dönemeyeceğim ortamlarda ve anlanda çekildi ki resimlere baktığım anda yanımda sony nin herhangi bir görevlisi; ne bileyim gariban bir servis elemanı bile olsa anında girerdim
bunun dışında gün ışığında mükemmel bir makina ve artık makinemin sınırlarını bilen birisi olarak bana çok yararı oluyor.
bu arada Panctom halkı Fuji nin f30 serisi kompaktlar arasında iso sihirbazı olarak ün yapmış durumda. Hatta sonra çıkan modellerde f30 başarısına tam ulaşılamadığı için internette bu model karaborsa gidiyor.
bence boşver, makinen ile mutlu ol ve gündüz fooğraf çek
ha, bir de bu makinenin video çekim kalitesi inanılmaz.

Tarih: 19 Mart 2008, 23:50 - İp: 88.***.**7.74
geronymo51
geronymo51 (üye)
Ankara / Amatör

Fipar sana sonuna kadar katılıyorum. 2 haftadır yemeden içmden makinam bozukmu, bendemi sıkıntı var, makina çakmamı die başvurmadığım yer kalmadı. Sonunda anladımki gündüzde olsa kapalı ortamlarda, ışığın az olduğu zamanlarda, ve pek tabiki gece çekimlerinde sony T100 ü kesinlikle eline almayacaksın. Ben aldım noldu rezillik. Hakkatten sony yi burdan kınıyorum yazıklar olsun o kadar paraya sattıkları makina insanları rezil etmekten başka hiç bi işe yaramıyor. makro ve video modları mükemmel ama ona bişey diyemem işte. Ama oda bana lazım değil. Hay anasını yaa o kadar para ver elinde patlasın makina işine yaramasın olaya bak zoruma gidiyor.A'dan Z'ye tüm elektronik malzemelerimde öncelik verdiğim Sony gözümden düştü.......

Tarih: 20 Mart 2008, 21:28 - İp: 85.***.**9.91
  • 1