Fotoğrafçılık Forumları
D60 Objektif Sorunu
selamlar siteye yeni uye oldum fotograf makinemi de bir kac gun once aldim.
bu gece fotograf cekmek icin disariya ciktim.yaklasik bir yarim saat boyunca disardaydim.amerikada yasiyorum ve hava yaklasik -30 dereceydi.disarda isim bitip iceriye girdigimde lensin onundeki bugulanmayi gordum we dokundugumda aslnda bugunun dondugunu farkettim =) bi sure icerde biraktim we sonra buzun eridigini we lenste hicbisey kalmadigini gordm.daha sonra resim cekmek icin tekrar makineyi actim.daha sonra objektifteki auto focus motorundan gelen sesi farkettim.daha once bu sesin olup olmadigini hatirlamiyorm.manuel odaklama yaptigimda ses yok ama auto yaparken sanki objektifin icinde birseyler surtunuyormus gibi bi ses gelior.bu normalmidir?ayrica otomatik odaklama tamamlandiktan yaklasik 1 saniye sonra objektif icinden gelen motor sesi bitti anda tik die bi ses gelio.bunlar normalmidir yok sa ben paranoya mi yapiyorum.simdiden cok sagolun..iyi calismalar...
Merhaba maly90
Anladigim kadariyla siz cok büyük bir hata yapmissiniz,disarisinin -30 derece oldugunu söylüyorsunuz ,icerden yani evinizin sicak ortamindan ciktiniz ve hemen fotograf cekmeye basladiniz iste bu cok büyük bir hata neden derseniz elektronik bir makine, herne olursa olsun bu fotograf makinesi,videokamerasi veya buna benzer eletronik makineler sicaktan soguga veya soguktan sicaga cikarildigi zaman bir soklama olur bütün ici disi buharlasir ve o ortama alismasi epey bir zaman alir helede sizin sicak evinizden birden -30 derece gibi bir soguga makinenizi cikartip hemen isleme koymaniz makinenin ve objektifin ölüm fermanini vermeniz olmus.
Anladigim kadariyla objektifinizde bir zorlanma olmus ve bir plastik aksamin kirilmasina sebep olmustur en kötü ihtimalle,siz genede buna sükredin makinenizde bozulabilirdi ve büyük bir ihtimallede garanti kapsamina almazlardi kendi hataniz oldugu icin, neyse bununla gecmis olsun.
Birdaha aklinizda olsun sicaktan soguga veya soguktan sicaga gectiginiz zaman makinenizi hemen calistirmayip enaz bir yarim saat veya sizin -30 derecelik bir ortama alismasi belkide kirkbes dakika alir beklemeniz gerekir.
Tekrar gecmis olsun objektifinizi aldiginiz yere bir gösterin belki garantiden faydalanirsiniz.
selamlar
yanitinz icin tesekkurler.bu gun diger objektifi takip denedim,ki onu disariya cikartmamistim,ayni sesler onda da war =) sanirim sansliyim ki digerinde bi sey yok...
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
234229 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
-