Fotoğrafçılık Forumları
Canon Bizi Enayi Yerine Mi Koyuyor?
amazonda kodak 7330 ile canon a75 arasında 10 dolar fark var.türkiyede ise bu farkı söylemeye bile gerek yok.. bir zamanlar bilgisayar piyasasındaki "asusçular" yüzünden fena halde kazıklanan milletimiz (artık uyandık) şimdi de bizim "canoncular" yüzünden mi kazıklanıyor? sanırım bu ürünler övüldükçe fiyatı artacak..biz yine fiyatlardan yakınmaya devam edeceğiz.yok mu amerikadan bize makine getirecek bir vatan evladı .
amerikada 70 dolardan satılan kitaplar türkiyede 28 dolardan satılıyor.bunu ülkedeki alımgücünü gözönünde bulundurarak yapıyorlar.ben foto makinelerinde indirim değil sadece amerikadaki fiyatların aynısını istiyorum.canonu maile mi boğsak?
yattara doğru söylüyor.bu yalnız canon için değil tüm fotoğraf makinalrı için geçerli.2 yıönce amerikadan olympus c3020 aldım hemde 530 dolara.aynı makina brada 950 dolar idi.firmaya mail attım niye bukadar fark var diye cevap vermeye tenezzül bile etmediler.saygılar
sn.mimnun,
olympus yurdisi ile fiyat farki en dusuk olan marka.ithalatci firmasi degisti ve fiyatlari oldukca makul seviyelere geldi.sanirim bu mesaji yazarken bu bilgilerden habersizdiniz.
Bütün yorumları okuduktan sonra yeni bir digital makina alıcı adayı olarak kalitesinin tartışmasızlığına rağmen Canon almaktan vazgeçtim. Nikon için de yurt dışına göre Türkiyede ciddi fiyat farkı var mı?
slm
Sezar ı övmeye gelmedim.
30 yaşındayım 15 yaşımdan beri ticaret hayatının içindeyim. vebu foruma yazan arkadaşların yazdıklarını tüketiciye duyduğum saygı gereği okumaya çalıştım. kimsenin kimseyi enayi yerine koyduğu yok ! zaten forumdaki bütün arkadaşlar bütün dünya piyasalarından haberdar. bütün ürün fiyatlarının amazon vs. fiyatlarının üstünde olması gayet normal bir durum ben yaptığım alışverişlerde %18 kdv ödemeyi vatandaşlık görevi kabul ediyorum (bu beni eneyi yapmıyor)
Sayın mete007
Tekrar 3 sayfalık forumu okumaya üşendim, kusura bakma. Yanlış hatırlamıyorsam insanların takıldıkları mevzu vergi değil.
Başka bir forumda sayısal örnek veriğimi hatırlıyorum, burada da aynı örneği vereyim.
Nikon d710 kit yukarıdaki aydınlar foto linkinde 1425$+kdv
ritzcamera.com fiyatı 1299$. Fark 126 $+kdv
Canon 20d kit aydınlarda 1685 euro+kdv = 2291 $+kdv
ritzcamera.com fiyatı 1599 $. Fark 692 $ + kdv
Canon markasında aradaki fark sadece kdv olsa insanların sesi bu kadar çok çıkmayacak. Sadece %18 için yurt dışından makina getirmenin yollarını arayıp garanti kapsamı dışında kalmak isteyen tüketicilerin sayısı azalacaktır diye düşünüyorum.
Sayıları tekra görünce bir tüketici olarak Nikon distribütörünün fiyat politikasını canı gönülden kutladığımı da belirtmeden geçemeyeceğim.
Sevgili burkay
Sazan gibi atlamış olmayayım ama b ?
Mahsurlu birşeyse [email protected]
Tartışmaya bende katılmak isterim,
Tabi ki insanlara bir kere aldığı makinalar güzel gorunmektedir kendi emeği ve parası ile almıştır onu ve kimse kötülesin, eleştirsin istemez buna saygı duymak bir zarurettir. Ancak işin birde gerçek, optimistik tarafı var gayet tabi ve bu taraf bize diyor ki malesef ya da değil "cio" arkadaşımız analizinde sonuna kadar haklıdır
Bu akım nereden gelmiştir kim demiştir nedendir niçindir bilinmez bir canon rüzgarı "sadece türkiyede" esmektedir ve üzülerek söylüyorum malesef ya da değil bu akım bir balondur d-slr- slr altı dijital makinalarda canon markası basamakların en altında bulunmakta olan sıradan bir alettir. canon kadar kaliteli lafı abesle iştigaldir. saydığım segmentlerde ise bu firmanın çok ciddi rakipleri mevcuttur. yaptıkları bir eos 300d devrimi vardır ki o bir d-slr dır unutmayalım; yine aradığımız segmentte değildir.
Kasım ayında Tayland ve Singapurda bulundum Abd piyasasını da hasbel kader bilirim Türkiyeden canon alacak biri şunu unutmamalıdır ki bu aletler hiçbir vicdana sığmayacak şekilde aşırı fahiş fiyatlara burada satılmaktadır, karşılığında TR garantisi verilir ancak bir makinayı düşürmediğiniz, aşırı makro çekim yapmak hor kullanmak gibi olaylara girmediğiniz (fleks kolay kolay kopmaz) sürece 2 yıl zaten sorun çıkarmayacaktır. Diğer markalarında worldwide guarantee(Dünya çapı garanti) imkanları vardır. bir sony bir olympus yeni panasonic lere fuji, nikonlara bakın pbase.com dan sizin benim gibi insanların yolladığı örnek fotolara bakıp öyle karar verin, yurtdışı imkanınız var ise oralardan almaya bakın, burada fiyatlar aynen Deli dumrul ne derse o dur vaziyetindedir. şahsi fikirlerimdir.Saygılar.
ben yurt dışından aldım makineyi canavar gibi de kullanıyorum.gayette uygun fiyata aldım hiç bir problemide yok.Yurt dışındaki mağazalarda en az bizimkiler kadr dikkatli ve titiz neden bozuk mal versinlerki.garanti konusuda hiç önemli değil.2 yıl içinde aldığınız hangi cihaz bozulduda bunlar bozulacak.
Merhabalar bende ne zamandan beri bu konu aklıma takılıyor. Neden "Canon aşırı pahalı?" Erkayalar'a iki sefer mail attım cevap vermeye bile tenezzül etmediler. Canon'un ulusrararası resmi sitesinde mail atabileceğim bir adres aradım bulamadım (Türkiye'deki fiyat politikasını şikayet edecektim).
Buda Erkayalar'a yolladığım mail: Merhabalar, Merak ettiğim bir konuda size soru sormak istiyorum. Canon ürünlerinde yurt dışı ile yurt içi fiyat farklarına baktığımızda %100’den bile daha fazla fiyatta ülkemizde satılıyor. Kodak ürünleriyse yurt dışına oranla en fazla %25-30 daha pahalı oluyor. Bir örnek vermek gerekirse Canon S1’in yurt dışı fiyatı 300-350$ arası ama ülkemizde 600-650$ ’dan başlıyor. Kodak’ın ise dx 7590 ürününe baktığımızda yurt dışı fiyatı 400-500$ arasında değişiyor ama ülkemizde 460$’a bile rahatça bulunabiliyor. Konu hakkında fazla bir bilgim yok ama sizce Canon fiyatlarının böyle olmasının sebebi nedir?
İlgili olabilecek konular
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
135325 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
082630 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1218619 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm
06 Nis. 2022, 16:21 cetoo46
0548606 Nis. 2022, 16:22
cetoo46 -