Fotoğrafçılık Forumları
Canon Bizi Enayi Yerine Mi Koyuyor?
amazonda kodak 7330 ile canon a75 arasında 10 dolar fark var.türkiyede ise bu farkı söylemeye bile gerek yok.. bir zamanlar bilgisayar piyasasındaki "asusçular" yüzünden fena halde kazıklanan milletimiz (artık uyandık) şimdi de bizim "canoncular" yüzünden mi kazıklanıyor? sanırım bu ürünler övüldükçe fiyatı artacak..biz yine fiyatlardan yakınmaya devam edeceğiz.yok mu amerikadan bize makine getirecek bir vatan evladı .
amerikada 70 dolardan satılan kitaplar türkiyede 28 dolardan satılıyor.bunu ülkedeki alımgücünü gözönünde bulundurarak yapıyorlar.ben foto makinelerinde indirim değil sadece amerikadaki fiyatların aynısını istiyorum.canonu maile mi boğsak?
Canon kullanıcısıyım unutma. Vefa borcum var Canon'a. Canon'u yüksek fiyata satın alarak kar'a geçirdim. Kar ortağıyım yani . Hepinize saygı ve sevgiler...
aynası iştir kişinin lafa bakılmaz
canon iyi digerleri kötü değil bu mesel derin mevzu canon bir atak yaptı fiyatlarını biraz cık zahmet olsada indirdi modellerini yeniledi ama hala yurtdışı ile yüksek farklar var.
biz tercih etmedikce canon fiyatları arasında ki fark hala yüksek olcak o iki iki dört duaedelim dişli bir rakip gelsin karşılarınada belki akılları başlarına gelir.
bazı fiyat örnekleri
AMAZON:COM'da
CANON powershot s1 is : 358 $
FUJI S5000 : 318 $
OLYMPUS c765 : 359$
HEPSIBURADA.COM'dan
CANON powershot s1 is : 631 €
FUJI S5000 : 420 €
OLYMPUS c765 : 482 €
gördüğünüz gibi amerikada olympus ve canon arasında sadece 1 $ fark olmasına rağmen bu fark TR de 149 € ya çıkmakta....
-yaşasın ERKAYALAR!!!!
BİZ AMERİKALIDAN FAZLA KAZANIYORUZ ONUN İÇİN CANON BİZDE PAHALI BU KADAR BASİT
TÜRKİYEDEN CANON ALMAYIN ARKADAŞLAR HER MAKİNASININ BİR ALTERNATİFİ VAR
Bkz. Metro Gross Markette Son fiyatlar...
5.0mp kodak 4530 umu zorda olsa satmayı başardım üzerine 250 milyon koyup 4.0mp a85 aldım, hiç pişman değilim mutluyum huzurluyum. Amerikada daha ucuz olsada madem Türkiye'de yaşıyoruz ve canon kullanmak istiyoruz buna katlanacağız, yurt dışından gelen makineler orjinal olabilir fakat garanti konusunda neler olur bilemiyorum. a85 200 sayfaya yakın kullanma kılavuzu var ve bence gayet açıklayıcı 2 yılda garanti süresi gayet iyi, içim rahat çekiyorum fotoğraflarımı... saygılarımla...
sn epsis,
canon bayi filan olmalisiniz.aksi taktirde bir urunu degerinden fazla bir ucret karsiliginda satin alip mutlu ve huzurlu olmak bana biraz imkansizmis gibi geliyor.
aslında canonun kalitesi ortada ama yurtiçi ve yurtdışı fiyatlarını karşılaştırdığımızda ve en önemmlisi diğer kaliteli makinalarıda baz alarak bir fiyat/ performans tablosu çıkarttığımızda canon bize hiç de cici gelmeyecektir.Aslında canon türkiyedeki satıcıların aşırı şişirmesinden başka bişey değil.Aynı bir zamanlar telefon piyasasına nokia hakimiyeti gibi bence insanlar akıllanacaktır. Haa bu arada yüzlerce milyon verip canon alanlar makinalarına hayatta laf söyletmezler zira kimse kazıklanmayı sevmez )))
sn cio;
ben a85i değerinden fazla almadım sanırım ama yinede anlatayım... 4530u metrodan 408 milyona almıştım nakit, 6 ay sonra 380 milyona sattım neticede 2.el oldu çünkü canonu da 595 milyon civarı hepsiburada dan 6 taksitle aldım arada 210 milyon falan var 45 milyonada 256mb cf kart aldım olay bundan ibaret değerinin cok üzerinde aldığımı düşünmüyorum. yani canon bayii falan değilim. kodak ile 1000 kadar fotoğraf çektim fakat artık bana yetmemeye başladı, manuel ayar olayları tabiki... ve iki makine arasında uçurumlar var özellikle makro ve konunun merkezde olmadığı fotolarda, yanlız şuda bir gerçek kodak bas çek otomatik modda canondan daha iyi bunu itiraf edeyim yani basçek için kodak ideal fakat dedim ya bir süre sonra baygınlık geliyor amuda kalkıp foto çekecek halimiz yok değişiklik olsun diye. bence canon eski makinemle aynı segmentte değil (manuel ayarlar için bildiğim kadarıyla cok daha fazla yazılım ve donanım çalışması yapılması gerekiyor, zaten kodaklarla canonların yazılımlarıda birbirlerinden cok farklı, canon baya uğraşmış bu konuda. hardware yazılım işi ile uğraştığımdan biliyorum bu tasarımlar şıp diye gerçekleşmiyor, baya karmaşık işler. emeğe saygı duyarım her zaman) bu yüzden fark olarak yaptığım harcama bana cok mantıksız gelmiyor...
amerika yada diğer kıta/ülkelerdeki fiyat politikaları hakkında yorum yapamayacağım herhangibir fikrim yok bu konuda...
saygılarımla....
#epsis' tarafından 14.10.2004 20:13:05 tarihinde düzenlendi.
sn epsis,
konumuz canon un fiyat politikasi.benim canon kalitesine soyleyecek hicbir lafim yok ve olamazda.hatta fiyati heryerde pahali olsa turkiyedeki fiyatina sesimi bile cikartmam fakat anlamadigim nokta neden biz bukadar cok para odeyerek bu makinelere sahip oluyoruz?
bu arada umarim yeni makinenizle cok guzel fotograflar cekersiniz ve onlari bizimle paylasirsiniz.
saygilar.
İlgili olabilecek konular
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
135325 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
082630 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1218619 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm
06 Nis. 2022, 16:21 cetoo46
0548606 Nis. 2022, 16:22
cetoo46 -