Fotoğrafçılık Forumları
Studyoda Renk Sorunu.
Merhabalar
Stüdyoda çektiğim fotograflarda anlam veremediğim şekilde renklerde oynamalar oluyor. kırmızı ürün pembe sarı ürün çok açık sarı oluyo. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.
Ekipman
canon d1100
50 mm
24 - 70 mm
objektif
4 adet 220w objektif
Muhtemelen beyaz ayarını yanlış yapıyorsunuz.Kullandığınız paraflaşların renk sıcaklığına göre ayarlarsanız doğru sonuçlar alacaksınız.
Atilla beyin sözlerine katılıyorum.. Kısa anlatım için; WB'yi auto pozisyonundan alıp şimşek işaretine ayarlamalısınız. Çekim esnasında pilot ışığınız ve çektiğiniz nesnenin renkleri nedeniyle sapmalar kaçınılmaz.. Stüdyo için 60d ve üzeri makine önermemin sebeplerinden birisi; Renk ısısı değerini manuel girebiliyorsunuz.. .. paraflaşınızı kısık ayarda kullanacak olursanız, teknik olarak belirtilmiş olan 5400-5500-5600 Kelvin değerlerinde değil 4800 K gibi değerlere dönüşecektir. 1100d'de beyaz bir kağıt kullanarak Custom seçeneğinden ilerlemek durumundasınız...
#mete007' tarafından 24.06.2014 09:20:52 tarihinde düzenlendi.
Bu soruya cevap verebilmek için paraflash ve makine değerlerinizi ayrıntılı yazmanız gerekiyor...teknik olarak herhangi bi sıkıntı yoksa yazılımsal bir sıkıntı olabilir
Teşekkür ederim. Elimde belirmiş olduğunuz değerleri net olarak belirte bilmem için gerekli ekipman olmadığı için değerleri net olark söylüyemiyoroum. Ama bi aparat buldum objektifin önüne takılarak beyaz ayarını otomatik olarak ayarlayormus onu denedikten sonra sorun çözülücek sanırm. Teşekkür ederim tüm yorumlar için çok sağolun.
expodisk kullanmayı deneyin
makinenin beyaz ayarını renklere göre ayarlayabilirsin. yada sorun paraflashlarda olabilir. değerlerini birazdaha kısman gerekebilir. biraz yüksek değerde kullanırsan fotoğraflarda ve renklerde patlama olacaktır.
Herkes işini yapsın
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
215529 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
-
Photoshop Çıktısı Farklı Renklerde Çıkıyor
07 Kas. 2021, 21:30 myavuz173
1206705 Ara. 2023, 03:02