Fotoğrafçılık Forumları
Gercek Siyah Beyazcılar
merhaba arkadaslar genellıkle dıgıtal kullanıcıların hakım oldugu bır sıtede karanlık oda kullanarak sıyah beyaz fotografa ılgı duyan arkadaslar var mı ? Onlarla ıletısım kurmak benım ıcın cok buyuk bır zevk olacaktır ... sımdıden teskkurler ...
Ben de cok istiyorum karanlık oda çalışmalarına katılmayı ama ne yazık ki ne okul da ne de dışarıda başka bir kursa gidemedim zaman bulamamamdan dolayı. Dedğiniz gibi siyah beyaz baskı yapmadam karanlık odanın kokusunu almadan kimse gercekten fotograf cekmenin anlamının anlayamazmış gibi geliyor.Durun bakalım bana ne zaman kısmet olacak???
sonunda bu hafta karanlik odaya giricem cok sabirsizim bi de acaib heycanliyim.. var midir acaba tavsiye etceinis bisi ya da sunu da bil ole gir karanlik odaya diceinis bisi acaba?
karanlık odanın kokusunu burnuna cekmeyen havasını hissetmeyen onu hisedemez ötesi yok yamak lazım
merhaba..bu sitede emeği geçenlere çok teşekkürler..siyah-beyazcılardan biri de benim..geç ama çok farklı başladım..arşivciyim diyelim..eski dokümanları büyük-ayaklı-analog makinelerle filme alıyorum..
30 metrelik filmleri rılo halinde banyo edebilen bir banyo makinesi kullanıyorum..film önce developer,ara yıkama,fixer ve so yıkamasan geçip sıcak havayla kurutuluyor..kullanılan filmler 16mm. ve 35mm.Ama kenarları delikli değil..tanışalım ilgilenen arkadaşlarla..yardımlaşalım..hoşçakalın..
elbette var. siyah beyazcılar, dijitalcilere pabuç falan bırakmaz. ben yıllarca kimyasal koklamışım, 2 günlük ccd sensörler beni esir alamaz.
öyleki kalite olarak ta tatmin edemez.
saygı ve sevgilerimle biz kırk değil, çok kişiyiz, birbirimizi biliriz.
problemin olursa buradayız.
slm arkadaş lar siyah beyaz benim herşeyim hele bide belgesdel çekiyo isem benim için zaman durur.herkeze hoş sohbet ler
karanlık odayı bu hafta taddım cıkmak istemedim bitsin istemedim ... harika bi duygu
karanlık odada sarhoş oluyorum
benim fotografa ilgim ve merakım digital ile başladı daha sonra yaklaşık 8-9 ay fotograf çektikten sonra anologa geçtim ve iyiki de böyle bir karar vermişim hiçde pişman değilim anologun bana verdiği haz'ı kelimeler anlatamaz.sonra ki günlerde hele birde siyah beyaz çekimlere geçince işte o zaman daha iyi anladım fotograf çekmeyi(bu işi zevki nerde diye) daha sonraları karanlık odayı öğrendim az çok kendi baskılarımı yapıyorum ve genelde de siyah beyaz çalışıyorum ancak benim karanlık odada daha bir çok tecrübeye ihtiyacım var.birde nedeni bilinmez karanlık odayı özlüyorum orda baskı yapamadıgım günler hep içimde uhte olarak kalıyor ve özlüyorum.
şuana kadar siyah beyaz film olarak piyasadaki hemen hemen tüm filmleri denedim ve ilford'un iyi olduguna karar verdim ancak ben kodak t-max kullanıyorum çünkü ılforddan aşağı kalır yanı da yok kadak t-max'ın...
İlgili olabilecek konular
-
Fotoğraf Makinemle Çektiğim Fotoğraflarda Siyah Leke Var
18 Kas. 2023, 19:50 edaak123
1139030 Ara. 2023, 01:28
mustafa_ozdag -
Nikon D-90 Resim Yarısı Siyah ?
26 Oca. 2014, 14:58 hakanbektas
121289814 Ağu. 2021, 13:09
memolikas -
Siyah Beyaz Fotoğraflar Renklendirme
24 May. 2021, 21:28 selcuksoy
0148024 May. 2021, 21:28
selcuksoy -
-
Siyah Beyaz Renklendirme Öncesi Ve Sonrası
11 Nis. 2018, 12:53 cihanphoto
4300613 Ağu. 2019, 11:33
hakan0099 -
Siyah Beyaz Fotoğraflarınızı Renklendirin
08 Tem. 2018, 20:56 sitekin
2252312 Ağu. 2018, 14:22
selmankaya -
Doğrudan Siyah-beyaz mı ? Yoksa Shop Mu?
10 Şub. 2011, 21:42 alperguncan
202032012 Ağu. 2018, 14:02
selmankaya -