Fotoğrafçılık Forumları
Çözünürlük Sorunu
Merhaba...İnternetten indirdiğim 72 ppi değerindeki resimleri,çözünürlüğü yüksek printerda bastırdığımda resimlerin oldukça flu old.gördüm.Daha kaliteli baskı için bu resimlerin dpi'ını arttırma olanağı var mı ?
Bir de şunu yaptım.300 dpi lık boş bir sayfa açtım ve 72'lik resmi bu sayfaya taşıdım.72' lik resmin boyutları küçülmekle beraber resim artık 300 dpi lık çözünürlüğe ulaşmış oldu mu ? Yanıt verenlere şimdiden çok tsk' ler.
senin yapgın yolu denemedim ama genelde kullanılan yöntem resmin old. pencereye (fotoshopta) sağ tuşa tıklayıp image size'den istediğin ebet ve dpi ayarı yapabilirsin
Sayın arkadaşım, Ticari getirisi olan fotoğrafları bilerek düşük dpi da veriyorlarki orijinalini para vererek alasın diye.Bu böyle yapacak bir şey yok. Kafanı yorma.
Yanıtın için tşk ederim.Dediğin gibi bu image size dan hallediliyor ise anlamadığım sizin gibi stüdyo fotorafçıları neden çözünürlüğü yüksek fon arıyorlar ? Cevaplarsanız sevinirim. Hayırlı işler,bol kazançlar.
tabiki kaliteli olması için ama veriler linklerde falan az yer kaplaması için düşük dpi yapılıyor sen yine image size den istediğin gibi ayarlayabilirsin.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
234229 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
-