sansabosa
sansabosa (Dedektif)
Ankara / Özel Gün Fotoğrafçısı

Birden Neden Böyle Oldu?

Bir şeyler yazmadan duramadım...

Neden böyle oldu? Son 1-2 aydır kendime sorduğum soru...

Netfotoğraf her geçen gün yeni amatör fotoğrafçılar kazandırırken (ki bunlardan biri benim) şimdilerde ise fotoğrafların yüzüne bakan yok...

Bir durgunluk dönemine girdiğimizin farkındayım fakat ne zamana kadar böyle sürecek izlemeler sadece üst bantla sınırlı kalıyor...

O kadar çok eleştiriye desteğe ihtiyacı olan fotoğraf var ki ama ne yazık ki günü 0 izlemeyle kapatıyor...

Canımı sıkıyor bu durum...

Benim gibi öğrenmeye can atan yüzlerce fotoğraf meraklısı olduğundan eminim ama kimse artık yardımcı olmuyor ben bir''objektif'' olarak başladım eleştirmeye bilgim dahilinde elimden gelebildiğince...

NF'nin değerli fotoğrafçıları lütfen o güzel eleştirilerinizi yardıma ihtiyacı olanlardan eksik etmeyin...İzlemeler, yorumlar üst bantla sınırlı kalmasın Gelin eskisi gibi Nf yi daha da güzelleştirelim..

NF bu durumu haketmiyor... [>:D :D<]

Tarih: 24 Ocak 2009, 14:32 - İp: 78.***.**1.161
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Ne oldu? Büyük çoğunluk o kadar biliyorsan sen yapta görelim dedi. Senin fotoğrafında da şöyle şöyle eksikler var dedi. Hele hele bir tanesi üşenmeden bütün fotoğraflarıma tabiri caizse ana avrat düz gitti.

hata, biraz abartı yok mu sence? bu kadar sert tepki gelmiş olmasına aklım ermiyor.
ben bunca zaman eleştiririm. daha bir allahın kuluyla tartışma yaşamadım.

bir kez yaşadım, onda da adam bir fotoğrafa saçma bir eleştiri yazmıştı. eleştirisini eleştirdim. o da eleştirimi kaldıramadı. ama seviylei bir tartışmaydı.

ben de bazen biraz sert eleştiriyorum. ama nerde bu bağıranlar, küfür edenler?
neden hiç bizlere denk gelmiyor?
ve eleştiri yapan bir sürü dostum var. hiçbiri ciddi bir sorun belirtmedi bana..

ve böyle oldu madem, ana avrat küfür ettiler eleştiri yaptın diye, neden yönetime bildirmedin?
Biliyorsundur, ben de yönetimdeyim. bu gibi durumlarda bize bildirmeniz lazım..
sonrası bize kalıyor.

ve bu yuzden küsüp fotolarını silmekle er meydanını terk etmişsin.

mücadeleye devam.. eleştirilerinize karşı terbiyesizlik edenleri ise yönetime bildirin arkadaşlar..

Tarih: 27 Ocak 2009, 17:08 - İp: 88.***.**9.100
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Panctom;

Tartışma yok!!! Ben yorumumu yaparım onlar beğenirse ne ala beğenmezlerse kendileri bilir kolay kolay tartışmaya girmem çünkü buna gerek görmem.

Yazımda "tabiri caizse" dedim. Yani gerçekte küfür falan yok olsaydı zaten gereğini yapardım. Adam üşenmeden bütün fotoğraflarıma girip hepsi hakkında olur olmaz aklına ne gelirse yorum niyetine çiziktirip gitmişti. Bu yazdıklarının önemi varmıydı? Tabiiki yok. Hele hele o fotoğraflar için önceden yorum yapmış çok değerli ve üstad konumundaki üyelerin tebrikleri ve olumlu eleştirileri yanında olamazda zaten.

Benimki küsmek değil bıkmak olarak nitelenebilir.

Hele hele arkadaşçılık tanıdıkçılık hemşehricilik ayağına sıradan bir fotoğrafa şakşakcılık yapılırken çok çok güzel fotoğrafların amiyane tabiri ile sıfır çekmesi ben dahil bir çok kişinin şevkini kırıyordu. Bir çok kişi bu konuda sitem etmişti zamanında ve bana kalırlarsa haklıydılarda. Yönetim bu konuda önlemler almaya çalışıyor ama yine yetersiz kalıyor.

Foto galeriye girip bakıyorum gizli uygulama var yükleyen kişi gizli yorum yapan kişi gizli ama yorumda "vaay memet abi çok güzel çekmişsin" diye yazıyor. Nereden biliyorsun onun memet abi olduğunu? Aynı zamanda aynı yerde ortak fotoğraf çeken arkadaşlar olabilir diye düşünüyorum ama bu durumla çok sık karşılaşıyorum. Üstelik bunu yapanlarda gizliliği görebilen ayrıcalıklı üyelerde değil. Bu durumda da bir sorun var gibime geliyor.

Tarih: 27 Ocak 2009, 17:25 - İp: 81.***.**9.126
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Bence bu galeri konusunda hepimiz suçluyuz.
Bütün fotograf sitelerinde şu yorumlama üzerine hep bir eleştiri var.

Ama biz bazen çok abarttık.

az yorum yazana kızdık,
çok yorum yazanın yorum niteliğine kızdık.
hiç fotograf eklemeyene kızdık.
fotograf ekeleyip yorum yapmayana kızdık.
tebrik edene kızdık.
favori fotografçısını takip edene kızdık.
üst banda çıkana kızdık.
üst bandı seçeni kızdık.
sadece galeriye takılana kızdık.
ve bunları hep beraber yaptık

hiç bir zaman hepimizin istediği gibi bir ortam olmayacaktır.
fazla çeşitli bir ortamımız var.

site eski dinamik günlerine dönmeli,ama bir an önce dönmeli.çok geri kaldık kendimizi yenilemekte..
yönetim bu konuda cazip girişimlerde bulunmalı.

ben artık öneri de bulunmayacağım için yazmıyorum.

sitede serbest kürsü haricinde başka bir numara kalmadı.
oraya da zaten takılmıyorum.
siyasi forum niteliğinden bir türlü kurtulamadı.
siyasi topiklerde ayrı bir inceleme konusu..neden bu sitede bu kadar çok..

galeriye gelince bazen çok güzel fotograflar ekleniyor,herkesin övdüğü eski günlerdekilerden daha güzel fotograflar belki de..
Ama ilgisizlikten görünmüyor.

Sonuç:
Hepimiz Suçluyuz..

Tarih: 27 Ocak 2009, 20:07 - İp: 81.***.**5.226
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Hata, haklı olduğun taraflar da var evet.. Ama 1-2 tane kendini bilmez yüzünden bu işten de soğumak olmaz. Sana 1-2 tane aksi denk gelmiş, kısmet.. Kol, kangren olmadan kesilmez. Ama sen kolunda bir diken çiziği oldu diye kesmişsin. Bilmem anlatabildim mi?

Herkesin bir sabır sınırı ve kırılma noktası vardır elbet.. Ama bu işi bilmeyen "tırışkadan" adamlar yüzünden fotoğraftan soğumak olur şey değil.. Evet, tırışkadan bu adamlar.. Eğer mertebe sahibi olsalardı zaten, eleştirini öpüp başlarına koyarlardı.

Yeniden galeride aktif olman dileğiyle

Kadir.. sana ne diyeyim.. yazdıklarında %100 haklısın

Ne ettiysek, kendimiz ettik
ondan şikayet, bundan şikayet..
aha sonuç ortada!

Tarih: 27 Ocak 2009, 21:00 - İp: 88.***.**9.100
cap
cap (üye)
Amasya / Stüdyo Fotoğrafçısı

kad-ir

söynecek ne varsa hepsini söylemişsin katılıyorum sana

Tarih: 27 Ocak 2009, 21:03 - İp: 88.***.**1.185
sansabosa
sansabosa (Dedektif)

haikikaten ne ettiysek kendimiz ettik ama eskisi gibi olabilir bu site ben birşeyler öğrenmeye çalışan meraklı fotoğrafçıların yüz üstü bırakılmasına tahammül edemiyorum kendimi suçlu hissediyorum sevgili Mustafa abi Kadir abi Fevzi abi bu öğrendiklerimin çoğunu ben sizlerden öğrendim neden olmasın eskisi gibi..

Tarih: 27 Ocak 2009, 21:10 - İp: 78.***.**2.139
bayar28
bayar28 (Objektif)
Balıkesir / Doğa Fotoğrafçısı

İsmail Erdogan (ierdogan) dıye bır uyesı vardı, Gercek bır bey efendıydı,

Bana bır gun bır mesaj yolladı aynen soyle dıyordu Salih bey sızın bır seyden haberınız yok formda asagılayıcı ve kırıcı konusuyorlar bundanda cogunun haberı yok veya kımsenın umrunda deyıl,
Kac kere sıte yonetımıne mesaj yolladım bu durum hakkında cevap bıle vermedıler,
Demekkı desteklenıyorler dedı,
Bundan sonra burda olamayacagını soyledı,
Ben bılıyorum cok arkadasımız dondurmek ıcın ugraşsada donmedı,
Ben halada gerı gelmesı ıcın ugras verıyorum, ama nafıle,

Sel gıttı kum kaldı, Herkes kabuguna cekıldı,

Yanı o zaman cok arkadasımız burda forumda popüler olma gayretı ıcıne gırdıler,
Sıce oldularmı Popüler Bence hıcbırıde olamadı,

Arif Üzümcü insanlarla iletisimim ve dıyalogum cok ıyı olmasada ıyıdır,
Bır gıttın bır geldın gıdıyorum dedın gıdemedın gelıyorum dedın gelemedın acıkcası ne yapmak ıstedıgını sende bılmıyorsun,

Sen deyılmıydın saksakcılar dıye forumlarda cırıt atan attında ne oldu saksakcılar kacdı ısdedıgın oldu,
sımdı cıkıp ortaya bu sıteye ne oldu dıyorsun bılmıyormus gıbı..

Insanları kırmak cok kolay, Tamırı zor,

Tarih: 27 Ocak 2009, 22:22 - İp: 85.***.**4.208
sansabosa
sansabosa (Dedektif)

Salih abi benim bahsettiğim bambaşka birşey en son bazı üyelerin üyelikleri donduruldu bazılarının gerçek yüzleri çıktı ortaya şimdi onları konuşmanın anlamı yok...

Bence yönetim en doğrusunu yapmış oldu benim amacım bambaşa..

Ben amatör fotoğrafçı kazanılsın diyorum gereksiz yere pohpohlanıpta birşeyler öğreneceği varsada körelsin demiyorum yine şak şak istemiyorum yine eleştiri istiyorum..

Ve ben eleştireceğim ve sonuna kadarda şakşakçılığın karşısında olacağım..

Tarih: 27 Ocak 2009, 23:02 - İp: 78.***.**2.139
gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

yorumla fotograf ögrenmek cok kolay degil, sadece kadraj ögrenirsiniz..
gecendede yazdim, cok ögrenmek istiyorsak, cekilmis fotografimizi yükleyelim foruma neden olmamis tartisalim.
adam ilk fotograf yüklüyor ve adina bu resmi adana,da cektim aranizdayim diyor.
adama yapici yorum geliyor bak bir, x bey olmamis, kadraj egri ve enstantane yavas kalmis, arka fon flu olmaliydi ve obje sagda olsaydi keske, adamin surati bu okurken
ne diyon kardes dicek, bilmiyorki kadraj ne, adam zaten fotograf demedi diye ofsayt oldu bile..
al sana yapici yorum.
adam mort, gelmedi bir daha...
tabi gelmez, önce git kadraji ögren, git resim deme fotograf demeyi ögren, obje nedir, enstantane nedir bilmiyorsun, kalkmissin burada paylasiyorsun deve...
yapici laflarini birakalim, önemli olan paylasmak ve paylasalim...
bizim mustafa (panctom) adam öyle alttan alarak yorum yaparki, yorum yaptigi kisi diger fotografinda sadece onun yorumunu dikkate alir.
ilciltmeden, kalb kirmadan yapacaksin yorumu, bildigini paylas ki sende yük olmasin o bilgi..
bu site eskiden güzeldi, kardeslik vardi, yorumda vardi...
simdi bir tek puanlama eksik, oda oldumu netkritik olacak yada netkronik.
acalim tüm gizli kapaklilari, burasi seffat site ya, burada site sahibi ile tartismak serbest ama arkadasinin kimligini görmek yasak, YASAK , YASAK, bu kelimeyi biraz dahami yassam acaba, YASAK kelimesi yakismiyor netfotografa.
almanya,da kapali alanlarda sigara icmek YASAktir fakat hicbir yerde yasak kelimesi yoktur, sadece bu levha ile karsilasirsiniz.
burada lüften sigara icmeyelim ve icenleride uyaralim.
neyse forumdada kim yaziyorsa onada 24 saat gizlilik gelsin diyorum.
ordada kankacilik var cünkü..

Tarih: 28 Ocak 2009, 02:11 - İp: 90.***.**8.225
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

bu site oyle fotograf asıkları gorduki;
-kahvede okeye dorduncu olamadım,cıragın makinesıyle oynarken fotograf askına dustum diyip, buldugu ilk siteye (ki aramada en ustte cıktıgı için burasıdır genelde) uye olup ikinci hafta usta oldum ben bu işte diyen
-dıyaframı enstantaneyı bırak fotograf cekmek için bastıgı deklansortun bile ne oldugunu bilmeden makineler hakkında yorum yapan, fotografları yerden yere vuran,yada goklere cıkaran,
-dıyafram bu sekilde olursa enstantane soyle olursa kadraj soyle duzenlenirse, efekt boyle verilirse daha iyi olabilir diyenlere, sen kimsinki benım fotografıma yorum yapıyorsunla baslayıp had bildirmelere,ozelden kufretmelere varan seviyeli cevaplar yazan
- cektigi bir sonraki fotografta o kufrettigi adamın soylediklerini uygulayıp, katiyen referans verme zahmetine girmeyen,ustune ustasın,üstadsın,muhtesemsin,pirsin padişahsın yorumlarına benı sizler varettiniz edasıyla yanıtlar veren,
- nekadar cok yorum okadar cok geri donus denklemini anlayacak kadar zeka sahıbı ancak iyi fotograf kotu fotograf ayrımını yapmaktan cok cok uzak bir estetik zevke sahip,
- kendini ikinci haftasında sanatcı, cıkardıklarını sanat,eser,ve muritlerinde şişirmesiyle şaheser olarak adlandıran
- eleştiri yapınca begenmedıysen bakma diye bir cevap verecek akdar sasırmıs, (ki muritlerinin kraldan cok kralcı yazılarına hıc girmiyoruz)
- iki yıl uc yıl onuda gec dort bes yıl bu sitede zaman gecirip, "benım teknık bılgım yokı teknık yorum yazayım" diyebilen, ama ustasın ustadsın laflarıyla koltukları kabaran, sütüne üstük, dort yılda edinemedigi teknik bilgiyi yerı geldimi millete laf sokmak için esirgemeyen
- fotograf asıgıyım diyipte,kimin fotografına yazdıgımı bilmiyorsam nıye yazayım diyen,

coook fotograf asıgı gorduk.
tek bir sey soyledik zamanında, durust yorum.
iyiyse iyi de kotuyse kotu demeyı bil.
peki bunu dıyınce ne oldu?

haydi arkadasalr topluca siteden ayrılalım.
bir gruplaşma oldugunu ısrarla inkar ederken, grup halinde siteden ayrılmayı oneren, fotograf sevdalısı uyeler.
birden olmadı hiçbirşey....
hiçbirşey.

#gaijin' tarafından 28.01.2009 21:20:21 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Ocak 2009, 21:14 - İp: 88.***.**5.255