Fotoğrafçılık Forumları
Uzatma Tüpünü Kullanamadım!!!!!!
Merhabalar. Ben nikon D5100 kullanıcısıyım. geçen haftalarda nikonun uzatma tüplerini aldım fakat taktığımda lens takılmamış gözüküyor lütfen acil yardım edin.
ilgilenirseniz sevinirim
uzatma tüplerinin elektronik iletkeni yok sadece manuel ayarda ve netlemede kullanabilirsin.... o yüzden lens takılmamış gözüküyordur...
manuelde kullanıldığını biliyorum, birçok araştırmalarım oldu fakat manuele alıncada objektif takılmamış yazıyor. ve vizöre baktığımda hafif karanlık çıkıyor. bunun düzelmesi için ne yapmam gerek ?
Buzlucam yazmış zaten ucuz olan uzatma tüplerinde AF sağlayacak elektronik donanım olmadığından hangi moda alırsanız alın objektif takılmamış görünecektir.
Ben d300'de uzatma tüpü kullanıyorum ona göre anlatayım. D300'de CPU olmayan lensler için manuel ayar ksmı var oraya girip takılı lens CPU değil ve diyafram açıklığı 2,8 5,6 8, 11 ne isterseniz onu yazıp çıkıyorum. Makina üzerinde takılı lensin CPU olmadığını ve mavcut diyafram ayarının benim yazdığım değer olduğunu kabul ederek iylem yapmaya başlıyor.
Vizörün hafif karanlık olması veya tamamen karanlık olması da uzatma tüplerinin dezavantajı. Bu karanlığı gidermek için ya diyaframı açacaksınız ki bu alan derinliğini çok sınırlar ya da çok iyi bir ışıklandırma sağlayacaksınız. Öyle ki 50 mm objektifle gün ışığı altında çekeceğim obje için fazladan ışıklandırma kullandığım zamanlarda olmuştur.
Uzatma tüpü ile fotoğraf çekebilmek oldukça zordur bol bol kurcalayın ve kullandığınız objektife göre çeşitli değerlerde çekim yapın deneyim kazanın derim.
Nikon D300 + 50 mm f 1.8 + Uzatma Tüpü ile çektiğim iki fotoğraf
Zımpara kağıdı üzerindeki tuz taneleri
Afrika menekşesi çiçeği
Çok teşekkürler
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Nikon Cihazımda Uzatma Tüpü Sorunu Yaşıyorum
10 Haz. 2017, 20:27 faarukbulut
4453205 Ağu. 2019, 17:34
demircand -
Canon 400d Uzatma Tüpü Netleme Sorunu