renovatio
renovatio (üye)
İstanbul / Amatör

Tamron 17-50 F2. 8 Aldım

herkese selam,
Bir süre önce aldığım Nikon D80 makineme yurtdışından bir Tamron 17-50 f2.8 aldım.Lensin mükemmel olduğunu söyleyebilirim.2.8 sabit diyafram ve 17 mm gibi bir geniş açı,gerçekten çok kullanışlı.Lens keskinlik konusunda harika,focus hızı oldukça iyi ayrıca sessiz denebilir.Günlük kullanım için gerçekten iyi bir lens.

İlk düşüncelerimi paylaşmak istedim, herkese sevgiler selamlar...

Tarih: 15 Şubat 2007, 17:20 - İp: 85.***.**3.159
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

kayde deger tek dslr lensi bu herhalde

Tarih: 8 Mart 2007, 10:41 - İp: 85.***.**7.124
ozguradam
ozguradam (üye)
Bingöl / Amatör

haydi ya hevesim kursağımda kaldı.şimdi k10d için bunu kullanamayacak mıyım?moralim çok bozuldu çooooooook

Tarih: 11 Mart 2007, 23:56 - İp: 85.***.**6.108
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Düşündürücü olan sadece bu değil. 800$'a satacakları bu 16-50mm'lik lens optik olarak EF17-40F4L(670$) ya da Tamron 18-50F2.8mm(410$) gibi lenslerle karşılaştırıldığında ne durumda olacak? tam bir soru işareti

Birde Pentax uyumlu lenslerin incelemelerinin yapıldığı siteler olsa çok iyi olacak. Aksi taktirde müsbet verilere dayanmadan hareket edilecek olursa bir ton para verilip hayal kırıklığı yaşanabilir.

Sony için de aynı durum (biraz daha iyi olmakla beraber) söz konusu. Nikon ve Canon için problem yok Sigma, Tamron ve Tokina gibi üreticilerin bütün lensleri Nikon ya da Canon gövdeler için de üretiliyor ve yaygın olarak satışı yapılıyor.

Amatörler için Lens seçeneği konusunda Canon'u tek geçiyorum. Canon F2.8'lik 1000$ üzeri profesyonel optiklerine yakın performansta F4'lük optikleri erişilebilir fiyatlarla biz amatörlere sunuyor.

Tarih: 12 Mart 2007, 00:56 - İp: 88.***.**7.7
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Merhaba Arkadaşlar,

photozone'da yapılan incelemede 17mm-24mm aralığında lensin odaklandığı yüzeyin düz olmadığı ve köşelere doğru büküldüğü ve bu yüzden F2.8 gibi alan derinliğinin düşük olduğu bir diyafram açıklığında düz ve geniş konular fotoğraflanırken konunun köşelerine doğru problem yaşanabileceği yazılmış

Bu konuda tecrübeniz var mı? Mümkünse geniş bir binayı 17mmF2.8'de tam karşıdan ortasına netleyip fotoğraflayarak yükleyebilir misiniz? %100 crop merkez ve %100crop kenar bölümlerini yüklerseniz süper olur.

İkinci olarakta 17mm'de F2.8 ya da F4'te ağaç dalı ya da benzeri ani kontrast geçişi olan bir cismin %100 croplanmış halini yükleyebilir misiniz?

Eğer fotoğrafları yükleyebilirseniz, Tamron18-55mm seçmek isteyen arkadaşlar için gerçekten çok faydalı testler olacak. Bu iki konu dışında photozone incelemesi gayet olumlu.

Özellikle şu odak yüzeyinin düz olmaması konusu ve FF gövdelerle uyumlu olmaması beni 17-40F4L'ye itti.

Tamron 18-50mm böyle kusurları olsa bile çözünürlük figürleri muazzam bir lens

#gorkemkgo' tarafından 12.03.2007 01:15:29 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Mart 2007, 01:13 - İp: 88.***.**7.7