Fotoğrafçılık Forumları
Sony Alpha 100 W Uyumlu Lens
Arkadaşlar merhabalar ,
Daha önce forumu okurken sanırım ocaklilar'ın önerdiği minolta macro lens vardı .Sanırım f1,7 idi.Bununla ilgili kullanan arkadaşların önerilerini söyleyebilirler mi? Ben genelde böcek , kelebek tarzı çekimler yapmak istiyorum.
Diğer tarafdan kuş çekimi için uygun telezoom lens arıyorum . Bununla ilgili sony 500 mm lik lens için düşünceleriniz ve öneri lensleriniz nelerdir? Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim.
velom cüneyt abinin önerdigi minolta 1,7 macro degil portre amaclı olan 50mm af f1,7 ...bu konuda yanlışın olmasın.şayet bu lensi soruyorsan bende muratsen vede cüneyt abinin örnek fotolarından sonra karra verip lmıştım vede oldukca memnunum.düşük ışıkda cok güzel sonuclar alınabiliyor,alanderinligindeki etkisi ise cok güzel.2.el temiz bulursanız kaçırmayın derim takriben 100 ytl civarında.
İlginize teşekkür ederim.O tarz bir lensede ihityacım var. Elimde 17-70 mm geniş açı / 75-300 mm tele lens var. Açıkcası makro -kuş için tele zoom - ve portre ihtiyacımı karşımaka istiyorum.
velom dslr satın alma rehberinde cünet abinin baslıgına bak
sony ilk izlenimler topigine bi bak
sony 100mm macro kullananlarda var.ama sigmanında 100-150mm macro diye iki lensininde iyi oldugu söyleniliyordu .ben ben pek macro ile ilgilenmedigimden arastırmadım
Velom,
Makro çekim yapacaksan, çekimlerim kaliteli olsun diyorsan, kesinlikle bir makro lens alacaksın.... Makinanın markası ve modelini yazmadığın için lens önerim biraz havada kalacaktır... Sony marka 100 mm 2.8 lens çok güzeldir.. Tamron 90mm 2.8 de çok keskinbir lensdir....Ayrıca fiatı biraz daha hesaplıdır... 3. tercihin de sigma105 mm. olabilir...Ayrıca bu alacağın lensi portre çekimlerinde başarıyla kullanabileceğini bilmelisin...
Sony kullanıcılarının sigma merceklerle dikkatli olmalarında fayda var.
Bu yazı poto net'ten
http://photo.net/bboard/q-and-a-fetch-msg?msg_id=00IkO2
başlığında şunlar var
Has anyone else run across a Sigma lens that did not work on the new Sony body? I recently tracked down a Sigma DG 28mm f1.8 and tried it out. The camera did not recognize the lens and gave the 'No Lens Attached' errror. I calle dthe place I had ordered it from, and they tried 2 out of a new batch they had just received and had the same problem.
I also have a Sigma 70-300 APO Macro which works great, but now I am paranoid about ordering any more online for fear that they will not work.
Yani bazı sigma merceklerde sorun yok iken, bazıları sony ile çalışmıyormuş.
Almadan konuşmakta yarar var, dikkatli olun, çalışmazsa paranızı iade etmeyi kabul etsinler.
Tüm dostlara değerli yanıtları ve yorumları için teşekkür ederim.Şehir dışında olduğum için yeni yanıt yazabildim. Tele photo zoom lens için sigma 50-500 üstünde , macro içinde sigma 105 üzerinde yoğunlaştım.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
218429 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0107827 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-