arikanbey
arikanbey (üye)
Ankara / Amatör

Sigma 50-500 Lens

Merhaba Arkadaşlar,kuş fotoğrafları çekmek için yeni bir sigma 50-500 lens aldım ancak net fotoğraflar yakalayamıyorum.kullanmayıda pek beceremiyorum sanırım yardıcı olursanız sevinirim

Tarih: 1 Ekim 2008, 09:47 - İp: 81.***.**6.128
thedogfather
thedogfather (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Merhaba.Hangi makineyi kullandiginiz soylerseniz yardimci olmaya calisirim...ama bu tur zoomlarda en onemli fonksiyon makineyi titremeden tutmaktir...bunun disinda makinenizin cekim hizi ve iso ayarlarini tekrar gozden gecirmeniz gerektigini dusunuyorum...Hoscakalin....

#Tayga' tarafından 01.10.2008 20:26:21 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Ekim 2008, 20:25 - İp: 194.***.**4.39
arikanbey
arikanbey (üye)
Ankara / Amatör

canon EOS 40D DSLR makina kullanıyorum.bu arada av modunda 500mm'de ıso 800 de center af modunda çekim yapıyorum, auto focus'da kullanıyorum görüntü kadrajımda net görünmesine rağmen foto net çıkmıyor.

Tarih: 2 Ekim 2008, 19:34 - İp: 88.***.**1.194
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Elde çekim yapıyorsunuzdur da ondan net çıkmıyordur..

Tarih: 3 Ekim 2008, 00:40 - İp: 88.***.**2.45
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

çok çok iyi bir lens olduğuna dair sarsılmaz bir inancım var..kısmet olursa alacağımda..(prime lens alsam bile)elinizin alışması için biraz zaman gerekebilir..biz baist 70-300 ile bir şeyler çekmeye çalışıyoruz..ilk zamanlar aşırı zorlandık,Allah tan moralim hiç bozulmadı..sdag hocamızın çektiği kuş var..enfes çekim yapan dostlarımız var bu lensle..uçarda belki zorlar..lutfen tavsiye olarak değerlendirmeyin..bol bol çekim yapın..

Tarih: 3 Ekim 2008, 21:38 - İp: 78.***.**4.101
efertem
efertem (üye)
İstanbul / Amatör

50-500 lens alınca iş bitmez. Dürbün mantığıyla yaklaşınca böyle oluyor. Önce 50mm ile en az 1 yıl çekim yapıp fotoğraf teorisini ve bakışı öğrenin derim. Zira 500 mm bir telede ens. değeriniz en 1/500 gibi olmalıdır yaklaşık. Neyse uzar gider...

Tarih: 8 Ekim 2008, 17:54 - İp: 85.***.**3.196
grafiker08
grafiker08 (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Merhaba sıgma 70mm-500mm alalı 2 gün oldu Çok güzel len ben tripod kullanmıyorum reimlerim de gayet net .....

http://galeri.netfotograf.com/photo.asp?foto_id=295043
http://galeri.netfotograf.com/photo.asp?foto_id=294929

Bakarsanız sevinirim evet tripodsuz kullanılmaz gerçekden çok ağır bir lens ....
Bana kalırsa siz ayarlarınızı bir gözden geçirin derim ........

Tarih: 18 Ekim 2008, 09:58 - İp: 85.***.**7.106
eserburak
eserburak (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Sayın efertem,

bir yıl boyunca 50mm de en az 1 yıl çekim yapıpı fotoğraf teorisini ve bakışını öğrenmekten bahsettiğiniz satırdan ben hiçbir şey anlamadım.

Sanıyorum AFSAD'daki hocalarımız sizin kadar bilgi sahibi ve iddialı değiller, zira 1 yıl 50mm ile çekim yapmamızı öneren hiç olmadı. Bu önerinizin bize sağlayacağı getirileri belirtirseniz seviniriz...

Sorunuza gelince Sayın arikan,

Sigma 50-500 gerçekten çok beğendiğim bir lens ve emin olun ki eğer bir üretim hatası veya kalibrasyon sorunu falan yoksa (olur mu olur...) sizi çok memnun edecek bir lens. Ancak bu lensin bir de çok sevdiği bir yol arkadaşı var---> tripod (:

Tripodsuz kendisini 250mm'den sonra çok iyi hissetmiyor ve gözleri yaşardığı içinde bulanıklığa sebep oluyor. Bu yüzden eğer lensinizi tripod ile sabitler ve lensinizin 500mm de izin verdiği diyafram (f değeri) açıklığını da hesaplayarak minimum enstantane hızını malum hesaplama yoluyla bulursanız, bu sefer çektiğiniz karelerin ne kadar net olduğunu anlatarak konu açacağınızdan kuşkum yok.

Biraz daha teknik bilgi ve makine hakimiyeti istiyor 300mm focal değerinin üzerine çıkınca fotoğraf çekmek. Aslında ben bile uygun nefes çalışmalarını yapmam rağmen Sigma 70-300 Apo ile yeteri kadar iyi netlik yakalayamıyorum tripod olmadan.

Zamanla alışacaksınız emin olun.

Saygılarımla.

Tarih: 26 Ekim 2008, 21:02 - İp: 88.***.**4.74
efertem
efertem (üye)
İstanbul / Amatör

50 mm ile 1 yıl foto çekmek ayağına ağırlık bağlayıp plajda koşmaya benzer. Ağırlığı çıkarınca (alternatif açılara hele ki değişken odaklara) geçince uçarsın. Kompozisyon ve kadraj zaten fotoğrafın esası. Asgari imkanlar dahilinde bunları başarmaya çalışmak bakışı geliştirir. Kaldı ki AFSAD'daki hocalarınız fotoğraf sanatında bir mihenk taşı değiller. Ben söylüyorum, AFSAD'ı referans vermeden olmuyor mu?

Not: Kastım FF 50 mm.

#efertem' tarafından 27.10.2008 15:58:39 tarihinde düzenlendi.

#efertem' tarafından 27.10.2008 16:06:27 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Ekim 2008, 15:57 - İp: 85.***.**3.196
  • 1