aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Sigma-50-150 Canon 70-200 L Seçimi?

Arkadaşlar Canon EF 70-200 f/4 L ile Sigma-50-150/2.8 EX DC /HSM arasında kaldım..Canon'un L serisi lenslerinin kalitesi belli ama bahsettiğim Sigma'nın f/2,8 olması beni ona itiyor....Fiyatları arasında Canon 500 YTL kadar daha pahalı ama fiyat kriterini gözardı ederek değerlendirirseniz severim.Bahsettiğim Sigmayı şu ana kadar kullanana rastlayamadım..O nedenle sizlerden fikir almak istiyorum.Şimdiden teşekkürler..

Tarih: 10 Temmuz 2007, 23:21 - İp: 85.***.**9.234
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

bahsettiğiniz canon L serisi bi lensse, sigma da EX serisi bi lens. fakat öncelikle zoom aralıkları farklı ve sigma DC bir lens yani FF makinelerde kullanılamaz. Canon kullanılır. bunun dışında ben fuarda sigmayla biraz çekim yaptım ve gayet iyi sonuçlar elde ettim, zaten EX serisi bir lens olduğundan kalitesi tartışılmaz. aradaki fiyat farkı önemli değil derseniz tabiki Canon derim. aralarında iki stopluk fark olsada canon kalitesi ağır basar. tercih canondan yana olur. aradaki 500 ytl'ye bi tane de 18-50 f/2,8 EX sigma alırım diyosanız sigma. ama param var onuda alır canonuda alırım derseniz tabiki canon

Tarih: 11 Temmuz 2007, 21:24 - İp: 81.***.**2.19
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Sigma için bir şey diyemiyorum ancak 70-200 f4 kullandığım lensler içinde neredeyse en iyisi (ben çok lens kullandım).

Tarih: 11 Temmuz 2007, 21:32 - İp: 85.***.**0.137
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Sayın ''Ceko'' ve Fatih Bey; öncelikle ilgi ve yardımlarınız için teşekkürlerimi sunarım.Yazdıklarınıza istinaden bikaç öğrenmek istediğim olacaktır..Sayın Ceko, bahsettiğim Sigma lensin full frame uyumlu olmadığını bilmiyordum.Ben EOS 400D kullanıyorum.Her ne kadar kısa zamanda full frame bir makineye geçme planım olmasa da full frame uyumlu olmadığını sayenizde öğrenmiş oldum.Zoom aralığı farklı demişsiniz de; ben daha çok portre ve model çekimi yapmayı sevdiğim için aradaki fark beni çok etkilemeyecektir.Bir de fiyat farkı önemli değil derken Sigma'nın Türkiye garantili fiyatı ile Canon'un gittigidiyor ve benzeri sitelerdeki yurtdışı garantili fiyatı aşağı yukarı aynı..ben bu nedenle fiyat farkı önemli değil demek istedim.
Fatih Bey bu bahsettiğim Canon 70-200 f/4 ile f/2.8 arasında ciddi bir fiyat farkı var.Sizce aradaki fiyat farkına değecek kadar görüntü kalitesi yada optik anlamda bir farklılık var mıdır?Bir de ben Canon'u alacak olursam gittigidiyor'daki yurtdışından garantili ürün satışı yapan kişi yada mağazalardan alacağım.Sizce yurtdışı garantili dahi olsa güven olur mu?

Tarih: 11 Temmuz 2007, 22:22 - İp: 88.***.**0.86
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Fiyat farkının önemi biraz ne çektiğinize bağlı.
Bu konuya girmeden ben size bu lensin üstnlüğünü söyleyeyim.
Son derece hızlı odaklıyor, kromatik sapma yok ve çok iyi renk ayırımı ve kontrastı var. İmal kalitesi çok iyi, aldığınızda arızalı değilse ciddi bir çarpma düşme olmazsa bu lense pek bir şey yapamazsınız. İyi bir ikinci el bulursanız alın. Bu lensi alan genellikle severek kullanır ve iyi bakar.
Lens çok keskin, bence portre için fazla keskin. Tripod üzerinde portre çekiminde Biraz de-focus gerekebilir, yoksa cildi krater yüzeyi gibi çekebilirsiniz, şaka değil.
Bu forumda bir yerlerde örnek bir %100 kesit koymuştum. Bulursam linkini yazarım.
Ben yurt dışında adorama'dan almıştım.
Diğer lensi kullanmadım, ama 70-200 f4 bırakın zoom lensleri, prime lensleri bile gölgede bırakabilir.

Tek eleştireceğim yanı, diğer Canon lenslerde olduğu gibi, parasoley takılıyken polarize filtre ayarı yapamamak. İlla parasoleyi sökeceksiniz.. aptal bir tasarım. Tamron bu konuyu çok başarılı halletmiş.

Tarih: 11 Temmuz 2007, 23:04 - İp: 85.***.**0.137
ceko
ceko (üye)

Bence Fiyatdeğerlendirmesi yaparken ikisinin de TR garantili, spot ve yurtdışı fiyatlarını karşılaştırarak karar verin. zanlımca aralarında aslında fazla bi fiyat farkı yok. Bende bi ara sigmayı düşündüm teleyle fazla işim olmadı ve portre ağırıklı çalıştığımdan. ama canonu tavsiye derim çok övülüyor gerçekten. 2,8-4 farkı size 2 stop ve alan derinliği kazandırır. onun dışında canonlar arasında kalite farkı yok gibi.

Tarih: 12 Temmuz 2007, 00:00 - İp: 81.***.**2.19
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

hocam 2.8 ve 4 arasında 1 stop fark var..

Tarih: 12 Temmuz 2007, 22:27 - İp: 88.***.**2.210
ceko
ceko (üye)

1-2 stop için birbirimizi kırmayalım şimdi

Tarih: 13 Temmuz 2007, 14:09 - İp: 88.***.**9.138
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Sayın Ceko ve Fatih Bey, tekrar teşekkürler..
Fatih Bey siz fiyat farkına değe mi sorusu için ne çektiğinize bağlı demişsiniz..Ben atmosfere açık mekanlarda portre yada modek çekimi yapmayı seviyorum.Her ne kadar atmosfere açık mekanlar da olsa bazen hava kapalı da olabiliyor ve dolayısıyla yeterli güneş ışığı kaynağını elde edemeyebiliyorum.İşte bu gibi durumlarda f/4 acaba zorlanır nı diye düşündüm?Bir de portre çekimi için daha fazla alan derinliğini kaybetmek için f/2,8 gerekir mi diye de düşündüm..Sizce bahsettiğim çekimler için f/4 yeterli olur mu?..(Bu arada krater yüzeyi bemzetmesine de bayağı bi güldüm.. )

Tarih: 13 Temmuz 2007, 20:52 - İp: 88.***.**1.177
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Fatih Bey son mesajımda yazdığım soru için sizden yanıt bekliyorum..

Tarih: 18 Temmuz 2007, 23:27 - İp: 88.***.**3.80
ceko
ceko (üye)

söylediğiniz tarz çekimler için f/4 sizi zorlamaz. gayet başarılı sonuçlar alabilirsiniz. (fatih beyden önce davranim dedim

Tarih: 19 Temmuz 2007, 15:30 - İp: 88.***.**9.138