kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Objektif Sorunu 18-70

Bi süre önc eobjektifin iç temizliğini yaptırmıstım hayyamda. Objektif temizlendi fakat sonra başka bir sorun farkettim.

Aşagıda örnek fotografta goruldugu gibi hep aynı yerlerde (alt taraflarda) goruntude netsizlik ve çift görüntü meydana geliyor.

Neden dolayı olmuş olabilir. NE yapamak gerekir.

Tarih: 23 Haziran 2007, 10:26 - İp: 88.***.**9.52
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Lens gruplarından biri yerinden oynamış.
Genellikle çarpma düşme gibi nedenlerden olur, veya temizlerken oynatmışlardır.
Lensn tekrar kalibrasyona gitmesi lazım, ama bu işi doğru dürüst yapacak cihazlar ve beceri kimde vardır bilmiyorum.
Bu iş el göz kararıyla olmaz. Bir tarafında lens bayoneti olan özel cihazlar kullanılması lazım.
Benim bir lensiminde kalibrasyona ihtiyacı var.
İyi kalibrasyon yapan bir yer bilen varsa makbule geçer.

Tarih: 23 Haziran 2007, 13:30 - İp: 85.***.**6.166
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

teşekkür ederim fatih abi. SAnırım ondan dolayı. Cunku temizletmeden once boyle bisey yoktu. Belkide ucuz etini yahnisi oldu benimkisi. Bilmiyorum. Bir istanbul seyahatinde yanımda getireyimde bakalım yine.

Tarih: 23 Haziran 2007, 14:09 - İp: 88.***.**9.52
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Yurt dışında olağan bir şey bu. Hatta yeni aldığı lensi, daha kullanmadan garanti hizmeti içinde kalibre ettirenleri biliyorum.
Bende yepyeni bir lensin sonuçlarını beğenmeyip amerikaya giden gelen bir arkadaşıma verip kalibrasyona yollamıştım. Ücretsiz kalibre edip geri yolladılar. Arada dağlar kadar fark oldu. İlginç tarafı adamlar (tamron 200-500 idi lens) hangi makinede kullanacağımı sordular. Demekki makineye göre bile kalibrasyon farklı olabiliyor.
Gerçektende iki makinemde sonuçlar farklı. 5D için kalibre ettiler, 400d de kullandığımda netlik ve kontrast daha düşük.
Bu iş Türkiyede fazla kaale alınmıyor galiba, konuştuğum bir iki uzman tamirci bu konudan haberdar değillerdi.
Belki Canon veya Nikon servislerinde böyle aletler vardır. Ama çok umutlu değilim.

Tarih: 23 Haziran 2007, 15:11 - İp: 85.***.**6.166
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

valla yaptırdık ama sorun hala devam ediyor. Yapan arkadaşlar makinadan olabilecegini soyledi ama baska makianlarda da denedim olmadı. NE yapacaz şimdi?

Tarih: 26 Temmuz 2007, 16:27 - İp: 88.***.**4.182
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

ver hakan abiye yapsın

olmadı pentaxa gecersin

Tarih: 26 Temmuz 2007, 21:08 - İp: 88.***.**6.17
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba Huseyin,
Benim bir lensimde aynı sorun var. Sol altta, tam senin yukarıya koyduğun fotograf gibi.
Bunun makine ile ilgisi yok. Diğer lenslerde sorun yaşamıyorum. Makinede olsa, sensörün bir köşesinin yamulmuş olması lazım.
Bugün EOS bu konuda bir cevap yazdı, analog makineler forumunda canon 3000v ile ilgili bir başlık altında. Galiba Canon'da kalibrasyon aleti ve yetkin teknisyenler var. Fiyatlar hakkında hiç bir bilgim yok, ama bir ara gidip deneyeceğim. Çok kullandığım bir lens değil.
Bence Nikon'un merkez servsinde bir şansın olabilir. Sormaya değer. Fiyatları mantıklı ise bir sürü lensin kalibrasyona ihtiyacı olduğuna eminim.

Başka lensle test yapma şansın oldumu ? Sadece bu lensmi ?

Tarih: 27 Temmuz 2007, 00:18 - İp: 88.***.**5.27
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

ömer olan zaten hakan abinin yüzünden oldu. Ondan beri dikiş tutmadı

Fatih abi. Nikon servisine gitmem. Hic de teasvip etmeyecegim emrivaki bir alışveriş anlayışları var. Özgürfoto teknikdeki arkadaşlar sağolsun gerekli özeni gosteriyorlar ve daha samimi. Ama benim hatam makina ile birlikte kalibresini yaptırmamak oldu. Kalibre konusunda bilen arkadaşlar doyurucu bilgiler verirlerse seviniriz. Yani bunun aleti nasıl bir alettir inceliği nedir. Kendim bir kalibre cihazı yapamazmıyım tahtadan şaka şaka..

Artık bi gittiğidme bir makina ile birlikte goturucem. Bakalım sonrasında nasıl olacak.

Tarih: 27 Temmuz 2007, 16:15 - İp: 88.***.**8.141
  • 1