crosshair
crosshair (üye)
İstanbul / Meraklı

Nikon 18-70 Vs. 18-105 Vr

selamlar,

yakın zamanda kendime bir 35mm f2 lens aldım. ancak ayırdığım bütçeden birazı elimde kaldı.

makinamda nikon 18-70 f3.5-5.6 lens var. bu ufak miktarı kullanarak bu lensi verip d90 kiti olan 18-105VR lens almak gibi bir fikir oluştu kafamda. fikriniz nedir, görüntü kalitesi ve keskinlik açısından kaybım-kazancım ne olur? değiştirmeme değer mi?

ya da bu seviyedeki lensler için bu çok önemli bir konu değil, ne yaptığım çok da fark etmez mi?

Tarih: 27 Nisan 2011, 14:39 - İp: 88.***.**4.92
crosshair
crosshair (üye)
İstanbul / Meraklı

ercan43

bu tür bir cevap bekliyordum. çok teşekkürler (:

odak uzaklığı arttıkça keskinlikte kayıp oluyor diye biliyorum. ve arada 3 kattan fazla fark olmaması gerek diye. lens alırken bunları temel kriterler olarak almalı mı?

Tarih: 27 Nisan 2011, 22:17 - İp: 88.***.**4.92
crosshair
crosshair (üye)
İstanbul / Meraklı

gaijin,

donanımhaber'de "Crosshair" ismiyle yazıyorum. 2400 küsür mesajım var, ve gir, Arama kriterini de benim yazdığım mesajlar olarak belirle. Bak bakalım hangisinde kompleksliyim, hangisinde aşağılık şeyler yazmışım; yani bak bakalım hangisinde senin dilini kullanmışım.

Senin buradaki mesajlarını açıp döksem insanlara etmediğin hakaret yoktur herhalde. 6000 küsür mesajın da gözümde ne kıdem, ne saygı göstergesidir.

Tekrarlıyorum, kıymetsizin tekisin. Anca burada sabahtan akşama kadar insanlara laf yetiştirirsin. Başka bir fonksiyonun da yok sanırım.

#crosshair' tarafından 27.04.2011 22:25:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Nisan 2011, 22:24 - İp: 88.***.**4.92
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

zavallı

Tarih: 27 Nisan 2011, 22:33 - İp: 88.***.**8.140
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Valla arkadasim sen benim mesajimdan boyle sonuclar cikarabildi isen pes dogrusu.

Bana ukala deyip ukalaligin daniskasini kendin yapiyorsun.Beynindeki damarlari alkolemi teslim ettin yoksa tozlami kafayi buldun bi de bakalim....

Gaijin arkadasimiz bu forumun emektar bir uyesi.Verdigi cevaplar bazen surata tokat gibi geldigi icin afallatiyor insanlari ama akillarinida yerine getiriyor.Yani sonuc itibari ile olumlu.Sadece senin gibi kanserin ilerleyen safhalarindaki insanlar uzerinde pek etkisi yok.Allah taksiratlarini affetsin diyelim konuyu kapatalim.Sende bi dahakine de ozansan cevap yazmasin,bulasmayayim senin sorularina oldumu canim kardesim...

Tarih: 28 Nisan 2011, 02:26 - İp: 221.***.**9.210
crosshair
crosshair (üye)
İstanbul / Meraklı

tokat gibi cevap vermek gibi bir isteğiniz mi var? problem sizde o vakit (:

Tarih: 28 Nisan 2011, 02:45 - İp: 88.***.**4.92
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

insanların niyetlerini okumaya çalışma gibi nafile bir ugrasa girdigin için problem sende.
ozansanın cevabında sana hakaret içeren kısmı göster desek cevabın yok..cunku ortada bir hakaret yok.

benim insanlara hakaret ettigim birkac yazı goster desem yine cevabın yok.
ama boyle terbiyesizliklere verecek cevbım var herzaman.

ancak boş atıp dolu tutmaya calısıyorsunuz, sen ve senin gibiler..
ulaka ve terbiyesizsin, bu su goturmez bir gercek.bunu hiç alakasız bir şekilde verdigin cevaptan anlamak mümkün.

ben burada senin gönlünü hoş etmek için yazmıyorum, yazdıklarımın sonuna [>:D ]
eklemekle ugrasacak zamanımda yok.
sen benim yazdıklarımın sonuna ekle bunları.
sonra git masturbasyona devam et..
zavallı

Tarih: 28 Nisan 2011, 10:20 - İp: 88.***.**8.140
crosshair
crosshair (üye)
İstanbul / Meraklı

gaijin, ben ozan'a cevap veriyorum, gene sen yazıyorsun buraya. rahatsız mısın dostum? konuyu açma amacım yerle bir oldu zaten, konu güme gitti. sana kaç mesajdır laf yetiştiriyorum, hiç mi anlamıyorsun? söylenecek her şeyi söyledim.

bu kadar çingene olma yahu.

Tarih: 28 Nisan 2011, 10:24 - İp: 88.***.**4.92
crosshair
crosshair (üye)
İstanbul / Meraklı

moderasyon varsa rica edeyim de bu konuyu kaldırsınlar. ezikle ezik oldum burda (:

Tarih: 28 Nisan 2011, 10:25 - İp: 88.***.**4.92
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

zavallı

Tarih: 28 Nisan 2011, 10:27 - İp: 88.***.**8.140
crosshair
crosshair (üye)
İstanbul / Meraklı

sabah sabah yüzümde gülümsemeler oluşturdum, bütün gece çalıştım ve bu yorgunlukla beni gülümsettin. teşekkürler gaijin.

altta kaldığında zavallı deyip kaçman gülümsetiyor beni. (:

Tarih: 28 Nisan 2011, 10:29 - İp: 88.***.**4.92