crosshair
crosshair (üye)
İstanbul / Meraklı

Nikon 18-70 Vs. 18-105 Vr

selamlar,

yakın zamanda kendime bir 35mm f2 lens aldım. ancak ayırdığım bütçeden birazı elimde kaldı.

makinamda nikon 18-70 f3.5-5.6 lens var. bu ufak miktarı kullanarak bu lensi verip d90 kiti olan 18-105VR lens almak gibi bir fikir oluştu kafamda. fikriniz nedir, görüntü kalitesi ve keskinlik açısından kaybım-kazancım ne olur? değiştirmeme değer mi?

ya da bu seviyedeki lensler için bu çok önemli bir konu değil, ne yaptığım çok da fark etmez mi?

Tarih: 27 Nisan 2011, 14:39 - İp: 88.***.**4.92
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Son yazdigim cumlendir gidilecek yol.Makinanin D80 olarak tahmin ediyorum.18-70 aslinda cok kaliteli bir lens bazilarina gore ve hala ayni araliklarda gezmek pek mantikli degil acikcasi.Yani resim kalitesi yonunden bir sknti veriyorda degistirme ihtiyacimi hissediyorsun yoksa miladinimi doldurdu,hasatimi cikti yani durum nedir?.Ayrica gidip 2000 dolarlik lens alsanda resim kalitesinde oyle agam saam bir fark goreceginide zannetme sakin.Yani teknik olarak bakarsan tabiki ustun lens yapisi,hiz ve f avantajlari ile daha iyi performans sergileycektir ancak bir 15 inc PC ekraninda resim bakan ve dogru duzgun gercek boyutkarda cikti almayan cogu kullanici icin bu lenslere dokulen paralar israftan baskada bisey degil acikcasi.

Tarih: 27 Nisan 2011, 18:27 - İp: 221.***.**5.16
crosshair
crosshair (üye)
İstanbul / Meraklı

hahaha, cevap için teşekkürler dostum. makinemi doğru tahmin etmişsin, ama gerisini yazmışsın. ilk 3 cümlenden gerisini kaale almadım. arşından salladığın ithamları da ukalalığına veriyorum.

#crosshair' tarafından 27.04.2011 20:17:14 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Nisan 2011, 20:10 - İp: 88.***.**4.92
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ozansan degil siz terbiyesiz ve ukalasınız.

ozansanın bu cevabına boyle bir cevap verecek kadar düşmeniz acınası bir durum gercekten.
merak ediyorum hangi ifadeden rahatsız olup boyle birşey yazdınız.

Tarih: 27 Nisan 2011, 20:13 - İp: 88.***.**8.140
crosshair
crosshair (üye)
İstanbul / Meraklı

gaijin,

bu konu umumi bir konu, ancak kendisine verdiğim kişisel cevaba giriyorsunuz ve üçüncü kişi oluyorsunuz. sanırım ne demek istediğimi anladınız. bunun üstüne bir de bana yorum yapıyorsunuz. bu bir,

ikincisi, size bunun sebebini açıklamak durumunda değilim. sizin rahatsızlığınız kendinizedir. kendisi cevabıma dönerse ona açıklarım.

#crosshair' tarafından 27.04.2011 20:18:21 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Nisan 2011, 20:15 - İp: 88.***.**4.92
umitt
umitt (üye)
İstanbul / Meraklı

Son dönemde konu açanlar neden bu kadar agresif?

Konu açınca cevap verilmemesi mi gerekiyor,yoksa konuyu açan kişinin isteğini anlayıp direk o düşünceye mi hizmet etmek gerekiyor?

İlginç düşünceler... Özellikle de bir ''forum'' da konu açan birisi için...

Tarih: 27 Nisan 2011, 20:40 - İp: 92.***.**2.110
crosshair
crosshair (üye)
İstanbul / Meraklı

çünkü burada bana cevap veren kişilerin üslubunda bir problem var. bilgi almaya gelen bir kişiye -bana- karşı üslupları agresif. bu lafımı isteyen üzerine alınabilir.

dikkat ettiyseniz, ben yukarıda sadece, bir lensi almak istediğimi, ve buna değip değmeyeceğini sordum. kalite-keskinlik açısından ne kazanç*kayıp olur diye sordum. aldığım cevap ise çok alakasız, "küçücük monitörde bakarsan bir şey anlamazsın" seviyelerine kadar gitmiş bir cevap.

bunu okuyunca "ne alaka" demez misiniz?

ben konumu gayet usturuplu cümlelerle açtım.

#crosshair' tarafından 27.04.2011 20:46:03 tarihinde düzenlendi.

#crosshair' tarafından 27.04.2011 20:46:34 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Nisan 2011, 20:43 - İp: 88.***.**4.92
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

saçmalamaya devam. seviyeni gösteriyorsun her cevabında
asıl senin verdigin cevap sacmalık derecesinde alakasız.
sana verilen cevaplar agresif falan degil, lafı gözüyle okuyup beyniyle algılayan hiç kimse oyle oldugunu savunmaz.

#gaijin' tarafından 27.04.2011 22:05:15 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Nisan 2011, 22:03 - İp: 88.***.**8.140
crosshair
crosshair (üye)
İstanbul / Meraklı

gaijin,

bu forumda zaman zaman arama yaptığımda senin mesajlarını görüyorum. hemen hemen her mesajında sahip olduğun bilgileri "çemkirerek" aktarıyorsun. o yüzden nezdimde oldukça itici, oldukça değersiz birisin. "tahsil cehaleti alır, ...." diye bir söz var. sen o sözün canlı örneğisin.

şimdi altta kaldığın için ufak ufak hakarete başlıyorsun. "siz" 'den "sen" 'e döndün. basit biri olduğunu gösteriyorsun yavaş yavaş.

daha fazla cevap verme istersen.
---
mesajını editlemişsin, ben de edit ile sana cevap vereyim. buraya bir konu açtı isem, bilgi almak istiyorum. niyetim birileri ile tartışmaya girmek olsa idi başka konularda bunu yapardım. değil mi? senin default üslubun problemli olduğundan, nispet aldığın nokta farklı. sana çemkirmek normal geliyor.

#crosshair' tarafından 27.04.2011 22:15:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Nisan 2011, 22:09 - İp: 88.***.**4.92
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

18-105 kötüdür demem ama bence elinizdeki 18-70 i vermeyin. İdeal lenstir.
Eğer uzun zumu olan lens arıyorum derseniz nikkor 18-200 VR II ye bir bakın derim.

Tarih: 27 Nisan 2011, 22:13 - İp: 217.***.**5.201
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

terbiyesizligi yapan sen, üste cıkan yıne sen.
sıkıldım artıks enin gibi kompleksli yaratıklardan.
şu konuya da bir iki bişey paylasayım diye girdim ama bukadar igrenc ve saygısız bir üslup karsısında sana bırak bilgi selam verilmez.
zavallı, aşağılık mahlukat.

kendi pisliğinde debelen dur

Tarih: 27 Nisan 2011, 22:15 - İp: 88.***.**8.140