Fotoğrafçılık Forumları
Netleme Sorunu
tamron 24-70mm f 2.8 lnsımız var.çektiğimiz fotoğrafları daha sonra yakınlaştırdığımda net gözükmüyor.sebebi lensin kalibrayonu mu?servis lensi göndermemi istedi.kalibrasyonu yapabilen varmı?yardımcı olurmusunuz?
Kalibrasyon 2. bakılması gereken şey. Istenen netliğin yakalanamamasında sebep çoğu zaman düşük perde hızı ve onun doğurduğu titremedir. Isterseniz örnek ekleyin çekim değerleriyle, bakalım ...
gece çekimlerinde flaşlı olmasına rağmen aynı sorunu görüyoruz.bir çok prof. makinesi kullanıcısı da o sorunu gördü.manuel değerleriyle oynanmasına rağmen.bbir türlü çözemedik.
Ornek vermezseniz çözebilmemiz zor ama anlatmaya çalışayım ...
3-5 metreden flashla veya flashsiz çektiğiniz fotoğraf, seçien mm/diyaframa bağlı olarak size epey bir alan derinliği verecektir ( APS-C format ) . Yani, netliği bulamamanız için lensin epey problemli olması gerekir .
Mesela 5 metre mesafe, 25mm çekim f5.6 diyaframda 2.7 metre ile 35 metre arası netlik elde edilebilir. Diyaframı f2.8 yapsak bile 3.5 ile 8.7 metre arası netlik olması lazım ( alan derinliği hesaplayıcıya göre ). Yani lensin o aralıkta fokusu kaçıracak kadar problemli olması gerekir.
Ama gidip perde hızınız, titremeye yol açabilecek 1/30, 1/60, 1/125 gibi değerler ise her mesafe her durumda titreme sebebiyle netsizlik oluşabilir.
Lenste hata yok demiyorum - olabilir de. Ama ilk bakmanız gereken yer o değil, perde hızı / titreme ... Once o olasılığı bir eleyin. Isterseniz de örnek yukleyin.
#Paperman' tarafından 04.06.2016 01:46:20 tarihinde düzenlendi.
makinem canon 6d.size resmi atmak isterim.mail adresiniz varsa...
Bana atın atmasına ama buraya yuklerseniz ( EXIF bilgisiyle ) başkaları da fikir yürütebilir. Amaç herkes faydalansın.
İlla sadece bana yollamak isterseniz , o zaman iletirim adresimi ...
nasıl atabilirim.göremedim buradaki seçenekleri
Once bir paylaşım sitesine upload edip ( postimage.org , flickr vs ) , buraya linkini koyabilirsiniz veya sağ üst dag/gunes resimli kareyi kullanarak , linkin direk açılmasını sağlayabilirsiniz.
#Paperman' tarafından 04.06.2016 02:30:57 tarihinde düzenlendi.
isterseniz mail adresinizi verin... yoksa uzun sürecek.
mesaj kısmınıza bakın
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
214829 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
-