zipmaker
zipmaker (üye)
İzmir / Amatör

Makro Uzatma Tüpü İle Netleme

Arkadaşlar merhaba,

Çin'den elektrik aksamlı MEIKE marka makro uzatma tüpüm bugün itibariyle gelmiş bulunuyor. 60D ve Tamron 17-50 VC'siz var.

BELİRTEYİM İLK MAKRO DENEYİMİM. BİLGİLERİNİZE AÇIĞIM.
Tüpü bağlayınca ne yaptıysam netlik sağlayamadım. 50 kuruş ile denedim. Dibine sokunca (yine net değil) çok karanlık oluyor, hafif uzak tutunca yine netlik sağlayamıyorum. Tüpü bağlayınca AF de çalışıyor. Ama bu bilezik normalde milimetrik dönerken şimdi sağa sola bomboş dönüyor. Atladığım bir şey mi var acaba? Murat GAMSIZ'ın makro tüpü incelemsini okumuşsunuzdur belki. Aynı Tamron lensi bende var, bu başarısızlığın nedeni nedir? Tüpte bir sorun olabilir mi?

Ayrıca bu konuyu da okudum: http://forum.netfotograf.com/lens/makro-uzatma-tup-netleme-55707-1.html

Tarih: 30 Haziran 2012, 11:53 - İp: 88.***.**4.224
m.levent
m.levent (üye)
İzmir / Meraklı

kullandığınız lens en az 1:2 lens olmalıdır bununla birlikte pozlamanın yetersizdir seçtiğiniz enstantane değeride yeterli ışık almasına izin vermiyordur zaten tüp kullanımının başlıca sıkıntısıdır ışık. oyüzden flaş ve tripod kullanmanız şart oluyor ayrıca şunuda bi deneyin bakalım enstantaneyi daha uzun alın mesela 1/125 saniye kullanıyorsanız 4 saniye uzatın. İstediğiniz pozlamayı elde edene kadar süreyi arttırın.

#mlo' tarafından 06.07.2012 01:23:24 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Temmuz 2012, 17:01 - İp: 78.***.**6.224
  • 1