sudamlasi79
sudamlasi79 (üye)
İstanbul / Amatör

Lens Kalitesi Konusunda Yardım

Arkadaşlar soniy'nin dslr makineleri için carl zeiss meşhur lensleri var bunun görüntüye sağladığı kalite gerçekten ileri derecede, renk uyum, gerçeklik, netlik, keskinlik vs.. benim ihtiyacım böyle bir lensli makine. fakat canon kullanmak istiyorum bundan sonra çünkü ürün yalpazesi ve fiyat aralığı daha uygun ve bir piyasası var. ben canon 650d ye sonynin carl zeiss lensinin kalitesini verecek bir lens almak istiyorum ama açıkca ne istediğimi bilmeme rağmen ürünleri (lensleri tanımadığımdan) alma eylemine geçemiyorum. carl zeiss lens kalitesini verecek canon makineme hangi lensi almam lazım.. fikirlerinizi bekliyorum herkese teşekkür ederim. iyi günler

Tarih: 17 Eylül 2012, 22:42 - İp: 78.***.**5.178
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

" makinenin üzerindeki kit lens işimi hiç görmüyor "

Kusura bakmayin ama o kit lens disinda her lens de size fazla.

Daha odaklamadan, sonsuza netlikten, hangi fokal uzunlugun neye denk geldiginden/ ne mm'de ne cekildiginden haberiniz yok , genis aci diye 135mm lens alacak durumdasiniz - sonra gelmis Carl Zeiss lens kalitesi ariyorsunuz.

Cekenler nasil cekiyor o kit lenslerle diye niye dusunmuyorsunuz ?

Tarih: 19 Eylül 2012, 02:30 - İp: 96.***.**5.17
sudamlasi79
sudamlasi79 (üye)
İstanbul / Amatör

paperman yorumun için teşekkür ederim. birinci canon 135mm lensin işimi görmeme nedeni zaten resimlerde istediğim kaliteyi elde edemememdir. ikinci olarak ne istediğimi biliyorum ama hangi donanımla bu işi yaparım bilmiyorum diye belirttim. ben yazarken hızlı yazıyorum cümlelerimde kopukluk oluyor sanırım özürdilerim.

şimdi canon 650d 18.135mm lensle aldım. bu bir ikinci bu makineye samyang 8mm lens almayı düşünüyorum çünkü 360derece resimler çekebileyim diye, yani resimleri 360 derece yapmakta, bunların programını kullanmakta sorunum yok, makineler konusunda tecrübesizim ama ne istediği bildiğim gibi yazılımsal açıdanda kusursuzum sadece 360 derece resimleri birleştirmek için bile kullandığım değil elimde bulunan yazılım sayısı 25 tane, photoshop dışında. donanım ve lens konusunda tecrübesizliğim var, yani elimde sony dsc-r1 vardı ve bunla resimleri çekip birleştiriyordum, normal ayarlarda resimde iyi sonuçlar alıyordum fakat geniş açı olmasına rağmen fisheye lens değildi ve 15-20 resmi birleştirmem gereke biliyor ve buda uğraştırıyordu. süreç içinde dedimki daha iyi bir makine alayım birde fisheye lens alayım ve donanımsal günceleneyim dedim. aldığım makinelerde resim kalitesi olarak memnun kalmayınca biraz şokladım yani umuyordum ki, 15 sene önce çıkmış bir makineden 2000-2500 tl verip aldığın makineler daha mükemmel resimler verir diye düşünüyordum bunu göremeyince biraz şokladım açıkcası tabi süreç içinde bunun lenslerden kaynaklandığını ve lenslere de yatırım yapılması gerektiğini öğrendim. buda biraz pahalı bir iş oluyor ister istemez araştırma yapmam gerekiyor çünkü bilgim yok.burda sorun dslr makinenin nasıl kullanılacağını bilip bilmemekte isosu şunu bunuyla alakalı değil, onları öğrenmem ayarlarını kavramam en fazla 1 saatimi alır. burda sorun LENS yani lens kaliteli bir çekim yapmadıktan sonra ayarlarıyla düzenleme yaptığımda bile iyi sonuçlar alamadım

Tarih: 19 Eylül 2012, 13:17 - İp: 78.***.**5.178
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

"Fotoğraf makinesi beklentilerim ve yardım" diye bir konu açtınız, dediniz ki Canon 650D ve Nikon D7000 ile çektiğim fotoğraflar iğrenç görünüyor. Ben de size bir soru sordum. Soru şuydu. Kendi çektiklerinizin haricinde bu makinelerle çekilmiş fotoğraf gördünüz mü hiç? Cevap vermediniz. Paperman de benzer şekilde " Cekenler nasil cekiyor o kit lenslerle diye niye dusunmuyorsunuz ?" diye bir soru sordu, yine cevap yok. Sadece laf salatası.

Tarih: 19 Eylül 2012, 15:39 - İp: 213.***.**5.242
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

" ...burda sorun dslr makinenin nasıl kullanılacağını bilip bilmemekte isosu şunu bunuyla alakalı değil, onları öğrenmem ayarlarını kavramam en fazla 1 saatimi alır ..."

O 1 saati bir an once kullanin - gercekten ihtiyaciniz var ...

Tarih: 19 Eylül 2012, 17:23 - İp: 96.***.**5.17
sudamlasi79
sudamlasi79 (üye)
İstanbul / Amatör

bitpire, arkadaşım laf salatası yapan sensin, benim sanatsal resimlerle şunla bunla işim yok, belirli şartları sağlayıp ışık, iso estantane dandini dastana vs.. bunlarla işim yok, ben gözümle ne gördüysem onu fotoğrafa yansıtacak makine ihtiyacım var, canon ve nikonla çektiğim resimler (belki kit lenslerden kaynaklanıyor) gözümle gördüğüm görüntüyü fotoğrafa yansıtmıyor, sen bir objeye odaklanmışsındır onu çekmeye çalışıyorsundur vs.. , benim ihtiyacım olan şey gördüğümü fotoğrafta istiyorum. renk, canlılık mümkün oldukça aynı ama sen hala işi fotoğraf çekme teknikleriyle düşünürsen işin içinden çıkamayız. açıkca yazılarımdan belli olduğu gibi benim beklentim basit. mümkün oldukça, net, keskin, ve gözle görüneni istiyorum. karizmatik resimler sanatsal resimler vs.. işim yok benim. işim olsa zaten senin çektiklerinden daha iyisin (yemin ediyorum) ceptelefonumla da çekerim. olayın mantığını anla söze öyle gir lafa maydanoz olma yani. bu arada çevrendeki insanlar çektiğin resimlere senin gözünle bakmadıkları için hala makineye verdiğin paranın karşılığını alamadığını düşünen ezik bir konuşma sezdim sende , psikolojik yardıma ihtiyacın varsa yardımcı olurum.

Tarih: 19 Eylül 2012, 17:26 - İp: 78.***.**5.178
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

ben gözümle ne gördüysem onu fotoğrafa yansıtacak makine ihtiyacım var

Öyle bir makine yok. Kısaca olayı teknolojik olarak halletme imkanın yok. Ama madem gözlerinle fotoğraf makinen aynı şeyleri görsün şeklinde bir saplantın var ve bunu fotoğraf makinesini değiştirerek yapma imkanın yok, o zaman değişimi gözlerinde yapmayı dene. Mesela aklıma şöyle bir şey geldi. Gözünden bir operasyonla retinanın arkasına Canon 650D sensörü taktırsan fotoğraf makinenle gözlerinin aynı şekilde görmesi mümkün olabilir belki. Oftalmoloji forumlarında araştır konuyu. Derdine orada çare bulma ihtimalin fotoğraf forumlarında bulma ihtimalinden daha fazla.

#bitpire' tarafından 20.09.2012 11:02:24 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Eylül 2012, 10:52 - İp: 213.***.**5.242
sudamlasi79
sudamlasi79 (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşım yorumun için teşekkür ederim ama sony dsc-r1 bunu gayet güzel yapıyordu ama resim yönünden değil başka yönlerden ihtiyaçlarıma cevap vermedi. sony dsc-r1 objektif değişmiyor, videod özelliği yok .peki soruyu şöyle sorum bu makinen şu lensine canonda hangisi denk gelir :=)

24-120mm 2.8-4.5 carl-zeiss vario sonnar T lens

Tarih: 20 Eylül 2012, 15:47 - İp: 78.***.**5.178
sudamlasi79
sudamlasi79 (üye)
İstanbul / Amatör

lens değil carl zeiss lens kalitesine canonun hangisi denk geliyor. birde geniş açı olması iyi olur, fiyat önemli değil

Tarih: 20 Eylül 2012, 15:48 - İp: 78.***.**5.178
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

WLPA (Dünya Lens Üreticileri Federasyonu)'nın "Markalararası Denklik Rehberi" ne bakmak lazım. Sitelerinde vardır, download edip bakabilirsin.

Tarih: 20 Eylül 2012, 17:09 - İp: 213.***.**5.242
ozturert
ozturert (üye)
İstanbul / Meraklı

Carl Zeiss'in her objektifi maksimum kalitede degil, kaldi ki uzerinde Zeiss yazan her Sony objektif de gercek Zeiss uretimi degil.
Ornegin 135mm istersen Canon 135mm f2.0L var ve en az Zeiss kadar iyidir.
Sen hangi Zeiss objektifin Canon karsiligini istedigini yaz ona gore cevap gelir ama paperman ile ayni gorusteyim, tahminen objektif kalitesinden once fotograf bilgisi ile ilgili daha cok bilgi edinmen lazim.

Tarih: 21 Eylül 2012, 21:02 - İp: 84.***.**1.146