sudamlasi79
sudamlasi79 (üye)
İstanbul / Amatör

Lens Kalitesi Konusunda Yardım

Arkadaşlar soniy'nin dslr makineleri için carl zeiss meşhur lensleri var bunun görüntüye sağladığı kalite gerçekten ileri derecede, renk uyum, gerçeklik, netlik, keskinlik vs.. benim ihtiyacım böyle bir lensli makine. fakat canon kullanmak istiyorum bundan sonra çünkü ürün yalpazesi ve fiyat aralığı daha uygun ve bir piyasası var. ben canon 650d ye sonynin carl zeiss lensinin kalitesini verecek bir lens almak istiyorum ama açıkca ne istediğimi bilmeme rağmen ürünleri (lensleri tanımadığımdan) alma eylemine geçemiyorum. carl zeiss lens kalitesini verecek canon makineme hangi lensi almam lazım.. fikirlerinizi bekliyorum herkese teşekkür ederim. iyi günler

Tarih: 17 Eylül 2012, 22:42 - İp: 78.***.**5.178
evrendemir
evrendemir (üye)
İzmir / Meraklı

Arkadaşım,
Bütçenizi belirtmediğiniz için lens tavsiyesinde bulunmak çok zor,
Canon makinanızda kullanabileceğiniz orjinal Carl-zeiss lensler mevcut, Canon L serisi lensler Carl Zeiss aratmaz, Canon'un EF-s bayonet olduğu için L serisine dahil olmayan gizli L serisi lenslerde,
Canon EF-s bayonet lensler makinanız için oldukça uygun, Canon dışında derseniz Tamron 17-50 2.8 vc.siz bir çok kimse tarafından kullanılır.
Bir çok arkadaşın aksine başlangıç için makinanızın üzerinde olan Canon 18-55 İS lensinde çok güzel işler yapabileceğinizi düşünüyorum.

Tarih: 18 Eylül 2012, 11:52 - İp: 78.***.**3.214
sudamlasi79
sudamlasi79 (üye)
İstanbul / Amatör

hocam yorum için teşekkür ederim. bütçem 1000 tl ve mümkünse daha ucuza alabilirsem daha iyi olur makinenin üzerindeki kit lens işimi hiç görmüyor

Tarih: 18 Eylül 2012, 18:16 - İp: 78.***.**5.178
evrendemir
evrendemir (üye)
İzmir / Meraklı

Ne çekmek istiyorsunuz,
Genel çekimler için,
canon EF-s 15-85 İs usm-TIKLAYIN

Tamron - 17-50 -TIKLAYIN

Çantanızda canon 50mm 1.8 her zaman bulunmasında yarar var,

Carl Zeiss derseniz,

zeiss-TIKLAYIN

zeiss 85mm - TIKLAYIN

Tarih: 18 Eylül 2012, 20:41 - İp: 78.***.**3.214
g.emre
g.emre (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar sudamlasi79

Önceki konu da pek güzeldi bu da pek güzel

Her çeşit zeiss mevcut, mevcut da sen bu zeissler ile ne çekeceksin?
8mmden başlıyor 1600mm ye kadar.

Portre mi,manzara mı makro mu.
Yani şimdi derim Sigma 10-20 al.Bu lens oldukça güzeldir kalitelidir, kalitelidir de sen kuş çekeceksindir, işine yaramaz. Bu lensi önermek abesle iştigal olur.

Ne kadar bütçen var, ne çekmek istiyorsun?
Sadece en iyisini istiyorum, hangisini almam lazım dediğinde ne cevap verebiliriz ki

Tarih: 18 Eylül 2012, 22:03 - İp: 88.***.**5.136
sudamlasi79
sudamlasi79 (üye)
İstanbul / Amatör

emre kardeş selam, ben yakın ve uzağı çekebileceğim. sonsuz odaklaması olan, yani genel amaçlı kullanabileceğim. normal bir zoom olan mümkünse birazda geniş açı bir lens yani bir alım genel işimi halledim diyorum.

Tarih: 18 Eylül 2012, 22:07 - İp: 78.***.**5.178
sudamlasi79
sudamlasi79 (üye)
İstanbul / Amatör

bu lens sanırım fiyatı ve özellikleri itibariyle uygun gibi görünüyor canon 650d içinde uygunmudur

CZ Jena DDR 135mm f/3.5

Efsane Carl Zeiss Jena Sonnar DDR MC 135mm f:3.5 M42 Tele Lens

Marka: Carl Zeiss
Model: Sonnar
Kaplama: MC
Odak uzaklığı: 135mm
Diyafram Açıklığı: 3.5
Diyafram Bıçak Sayısı: 6
Filtre Çapı: mm
Ağırlık:
Oto/Manuel Mod: Var
Odaklama: Manuel
Minimum Odak Mesafesi: 1m
Mount: M42
Üretim Yeri: Doğu Almanya (GDR)
Seri No: 89816
Lens Tipi: Prime
Lens Türü: Tele
Kullanım Alanı: Portre, still life, makro, manzara, günlük kullanım...
Uyumlu Olduğu Modeller: M42 mounta sahip tüm 35mm SLR, Canon DSLR (adaptörle), Nikon DSLR (adaptörle), Pentax DSLR (adaptörle), Olympus DSLR (adaptörle), Sony DSLR (adaptörle)
Ön Kapak: Var
Arka Kapak: Var
Kılıf: Var
Optik: 9.5/10
Kozmetik: 9.5/10
Durumu: Kullanılmış

Sonnar'ın efsane kırmızı MC versiyonudur.

Tarih: 18 Eylül 2012, 22:15 - İp: 78.***.**5.178
g.emre
g.emre (üye)
İstanbul / Amatör

Zeiss lensleri nikon mountlu alıp, adaptörler canon'da kullanabilirsiniz. Satma durumunda da avantaj sağlar ama gerçekten böyle pahalı lenslere ihtiyacınız var mı ?

135mm lik lens, makinenized 200mm üstü değere denk geliyor.
Sonsuz odaklaması olan nedir ?
Sana tavsiyem Tamron 17-50 F2.8 , Canon 55-250 ve 50mm F1.8 almandır.
Normalde 18-135 her ihtiyacı karşılar, senin kendini geliştirmen için gayet yeterlidir. Ama bütçem var, gelişirken daha keskin fotoğraflar çekmek bana zevk veriyor dersen bu seti öneririm.

Tarih: 18 Eylül 2012, 22:33 - İp: 88.***.**5.136
sudamlasi79
sudamlasi79 (üye)
İstanbul / Amatör

sonsuz odaklanmadan kastım, benim kullandığım dslr makinelerde netlemeyi ve odaklanmayı belirli objelere göre yapıyor yani bu özellik iyi ama genel çekim yaptığımda belirli objelere netleme yapması yerine lensin gördüğü her yeri alabildiği kadar net almasını istiyorum bilmem anlatabildimmi.

Tarih: 18 Eylül 2012, 23:45 - İp: 78.***.**5.178
sudamlasi79
sudamlasi79 (üye)
İstanbul / Amatör

birde emre hocam aslında benim bir makine ihtiyacı hissetmemin nedeni ben geniş açı resimlerle çalışıyorum. bazende 360derece uygulamalar yapıyorum yani bu benim için bir hobi, lakin elimdeki fotoğraf makinesi sony dsc-r1 beni tatmin etmesine rağmen, geniş açı çektiğimde 360 derece uygulama yapmam için 30-40 resim çekmekzorunda kalıyorum buda biraz uğraştırıcı ve çok kaliteli sonuçlar alamıyorum. şimdi samyang 8mm lens var bu işimi göreceğini düşünüyorum fiyat ve performansı dengeli bir ürün. lakin sony dsc-r1 in resim kalitesini canon 18-135 mm lensle yakalayamadım keskinlik ve netlik düşük kaldı, birde renkler tatmin etmedi benim. sony dsc-r1 in üzerindeki lens benim işimi görür. burda ürünün özellikleri yazıyor yani bu lensin canon için olan versiyonu lazım bana http://www.sony.com.tr/product/diger-cyber-shot-modelleri/dsc-r1

Tarih: 18 Eylül 2012, 23:50 - İp: 78.***.**5.178
g.emre
g.emre (üye)
İstanbul / Amatör

Sizin dediğiniz şu oluyor "arkası fuluğ olması böyleee".

Diyaframın etkisiyle arka taraf hep flu olacaktır, her yer net olsun diye bir şey yok .
Diyafram değerini yükseltirsiniz, net alan derinliği artar.
18-135 ile kompakt makinenizden daha iyi sonuçlar alabilirsiniz, emin olun.Renk konusunu ise bilgisayardaki basit, ufak rötuşlar ile halledebilirsiniz.

360 Derece panaroma işi dış mekanda sorun olmaz ama iç mekanda kolay değil. Gerçekten profesyonel bir çekim yapmak istiyorasanız gigapan epic ve epic-pro edinmelisiniz. onun haricinde manfrottonun panorama kafaları, nodal ninja diye ürünler de gayet iyi çözüm üretiyor. Ama önce bunların ne olduğunu da öğrenmelisiniz.

Samyang 8mm yerine Peleng 8mm almanızı tavsiye ederim, hem FF'te tam dairesel görüntü oluşturuyor, samyangta bu parasoley nedeniyle mümkün değil.

Bu saydıklarınızı, sorduklarınızı gerçekten almak istiyor musunuz, alacak mısınız?

bir 135mm lens soruyorsunuz, bir 360 derece panaroma diyip samyang 8mm iş görür mü diyorsunuz. Çelişkili cümleler kuruyorsunuz.

Tarih: 19 Eylül 2012, 01:52 - İp: 88.***.**8.41