baron
baron (üye)
Kars / Meraklı

Filtreler İle İlgili Bilgi Lütfen

selam ustalarım değerli dostlarım birkaç gün önce sigma 17-70 aldım henüz elime ulaşmadı fakat benim kafam filtrelere takıldı.sigma 17-70 kaç numaralı filtreyi almalıyım.70 mi 72 mi bilmiyorum.gerçektende almalımıyım? ne tür faydası var resim kalitesine gözle görülür etkisi varmıdır.bu sorularıma cevap yazarsanız sevinirim

1.sigma 17-70 için hangi filtre 70mi 72mi?
2.gerçekten alınmalımı faydaları nedir.?
3.eğer gerçekten alınacaksa hangi marka model tür.?
4.saygı ve selamlarımla

Tarih: 27 Mart 2007, 12:52 - İp: 85.***.**8.117
kansukara
kansukara (üye)
Isparta / Amatör

İyi günler arkadaşlar.
Ben aranıza yeni katıldım. Katılmaya çalışıyorum. Teknik planda henüz işin başındayım yetersizliğim sözkonusu.
Bir 30 d makinam var. elimde olanlar ve almayı düşündüğüm lenslerle ilgili bir sorum olacak yardımcı olurlsanız sevinirim. Lenslerim(aldığım/alacak olduğum):
Canon 18-55 kit lens
Canon ef-s 17-85 ıs usm
Canon 17-40 f4 L
Canon 70-200 f4 L
Sigma 50-500
Sigma 10-20
Bu lenslerin filtre çapları nedir? Bunu nerden öğreniyoruz. Mesela Canon lensler için Erkayalara baktım orda lenslerin filtre çapları yazmıyor. Bu yukarıdaki lenslerin filtre çapları nedir? Biri yazmış mesela sitenin birine filtlererini satıyor. 55mm filtreler diyor. Bu bana uyar mı bilemiyorum. Cetvelle objektifin makinaya takılan puntolu ağzının çapını mı ölçeceğim acaba? Netten alayım diyorum. İstanbulda değilim ne de olsa gezerek alma imkanım yok. Ama ne talep edeceğimi bilmiyorum.
Bunların hepsine polarize filtre almak istiyorum.
Tam güneşli havalarda çekimlerde tuhaf bir durum oluyor fotoğraflarda sanki ışık her şeyi yalamış geçmiş de netliğini ve rengini almış götürmüş gibi silik bi görüntü oluşuyor. Halbuki güneşli havalarda çekilmiş fotoğrafları görüyorum (hatta çöl fotoğraflarını falan) çok netler ve renk doygunlukları mükemmel işte heralde bu polarize filtreler yüzünden böyle. Ben henüz filtre kullanmıyorum. Güneşli havalarda iyi fotoğraflar istiyorum. Pozlamayı düşürsem de aynı şey nispeten oluyor. Tabi daha yüksek pozlamalarda daha fazla oluyor da bracketingle daha düşük pozlamalarda çekilenlerde de benzer durum daha az da olsa var. Sanki photoshopta highlight/shadow efektinin ikisi de fazlaca uygulanmış gibi yapay ve çok tatsız bir durum oluşuyor.
Bu arad hdr için şu photomatix programının prosunun tam sürümünü bulabileceğim bir yer var mı o herkesin tavsiye ettiği yerden indirdiğimizin can alıcı yerlerinde fotoğraf üzerine kendi adını yazıyor program. Neyse bu o kadar önemli değil daha uzun sürüyor ama photoshopta da yapılabiliyor aynı şey idare edeceğiz artık.
Yardım edeceklere şimdiden teşekkür ederim. Saygılar

#kansukara' tarafından 09.04.2007 05:27:28 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Nisan 2007, 05:18 - İp: 88.***.**0.223