baron
baron (üye)
Kars / Meraklı

Filtreler İle İlgili Bilgi Lütfen

selam ustalarım değerli dostlarım birkaç gün önce sigma 17-70 aldım henüz elime ulaşmadı fakat benim kafam filtrelere takıldı.sigma 17-70 kaç numaralı filtreyi almalıyım.70 mi 72 mi bilmiyorum.gerçektende almalımıyım? ne tür faydası var resim kalitesine gözle görülür etkisi varmıdır.bu sorularıma cevap yazarsanız sevinirim

1.sigma 17-70 için hangi filtre 70mi 72mi?
2.gerçekten alınmalımı faydaları nedir.?
3.eğer gerçekten alınacaksa hangi marka model tür.?
4.saygı ve selamlarımla

Tarih: 27 Mart 2007, 12:52 - İp: 85.***.**8.117
sigmafoto
sigmafoto (üye)
İstanbul / Firma

Sayın kullanıcı
Öncelikle ürünümüzü tercih ettiğiniz için teşekkürler.
Sigma 17-70mm lensin filtre çapı 72mm'dir. Size Sigma 72mm EX DG Multicoated filtre kullanmanızı öneririm
Levent Evlice
Sigma Uygulama Uzmanı

Tarih: 27 Mart 2007, 13:45 - İp: 213.***.**7.138
baron
baron (üye)
Kars / Meraklı

teşekkürler sigmafoto fakat sorularımın sadece bir tanesine yanıt oldunuz diğer sorularımıda cevaplarsanız sevinirim saygılar.

Tarih: 27 Mart 2007, 15:46 - İp: 85.***.**8.117
ozguradam
ozguradam (üye)
Bingöl / Amatör

ben de sizin gibi 17-70 aldım.filtre olayını ben de çok araştırdım.sigma lensleri için kendi filtrelerini öneriyor.biraz araştırınca sigma filtre kullanıcılarının da oldukça memnun olduğunu gördüm.uv filtre kesinlikle gerekli.çünkü objektifi koruyor.objektife o kadar para verip onu korumamak çok yanlış olur.sigmanın multicoated özelliği de artı özellik.ben sigma uv filtre aldım.polarize filtre olarakta b&w aldım.çok kaliteli bir marka.sigmadan da ucuz olduğu için tercihim b&w oldu

Tarih: 27 Mart 2007, 19:24 - İp: 85.***.**6.108
baron
baron (üye)
Kars / Meraklı

dostum ozguradam verdiğin bilgiler için teşekkür ederim yanlız şunu eklemeden geçemiyeceğim şimdi filtrenin amacı tam olarak objektifi fiziki etkenlerden korumakmı yoksa fotoğrflardada iğleştirme sağlıyormu.son olarak bitane filtre yetmiyormu neden iki tane alma gereği duydun malum fiyatlar pahalı.ayrıca lensinden memnunmusun selamlar

Tarih: 27 Mart 2007, 19:42 - İp: 85.***.**9.228
ozguradam
ozguradam (üye)
Bingöl / Amatör

kardeş uv filtre ultraviyole ışınların objektiften geçmesini engellerler.ama bunun yanında da fotoğraflardaki fluluğu bir nebze azaltırlar.yani etkileri vardır fotoğrafa
polarize filtreler ise yansımaları ve parlamaları ortadan kaldırarak donuk renkli görülen bir çok şeyin parlak renklerde görünmesini sağlarlar.benim uv filtrenin yanında polarize filtre de almamın sebebi özellikle gökyüzünü mavi olarak çekebilmek ve sudaki yada camdaki yansımaları azaltıp fotoğraf kalitesini arttırmak.filtreler ile ilgili daha fazla bilgiye aşşağıdaki linkten ulaşabilirsin.

http://www.fotografya.gen.tr/issue-12/filtre/filtre.html

bu arada hem lensler hemde objektif daha elime geçmedi

Tarih: 27 Mart 2007, 20:10 - İp: 85.***.**6.108
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,
1- Filtre genellikle objektif çapına göre alınır. Özel durumlarda (pahalı bir filtreyi bir kaç mercekte kullanmak isterseniz) en büyük mercek için alınır, küçük mercekler için step-down adaptörü kullanılır.

2- Digital sensörler UV ışığa fazla duyarlı değiller. Alınan UV filtreler (en sık alınan filtrelerdir) fotograf üzerinde ek tesirli olmuyor. Skylight filtre biraz daha etkili, polarize filtreler ise epey etkili.
Bu filtrelerin ne işe yaradıklarını basit bir web araması ile bulursunuz.
Filtrelerin bir diğer amacı ise lensi çizilme vs gibi dış etkenlere karşı korumak, en çok bu sebeple filtre kullanıldığını görüyorum. Ancak ucuz filtre görüntü kalitesini bozar.

3- İşe yarayan bir filtre istiyorsanız Hama, Hoya, Tiffen, B&W veya Heliopan marka bir polarize filtre alın.
Polarize filtrenizi gerektiği zaman kullanın, sürekli lens üzerinde tutmayın. Merak etmeyin, lensler kolay kolay çizilmez, temizlikleride zor değil, lens için uygun iyi bir micro-fiber temizleme bezi alın.

Tarih: 27 Mart 2007, 20:17 - İp: 88.***.**2.58
baron
baron (üye)
Kars / Meraklı

sevgili ozguradam ve fdemirhan verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür edrim bitane polarize filtre alıcam galiba

Tarih: 28 Mart 2007, 00:09 - İp: 85.***.**9.228
baron
baron (üye)
Kars / Meraklı

birde polarize filtrenin sürekli objektif üzerinde kalması sakıncalımıdır değilmidir

Tarih: 28 Mart 2007, 00:31 - İp: 85.***.**9.228
sholder
sholder (üye)
İstanbul / Meraklı

Polarizasyona ışığın çok olduğu yansımaların olduğu, ışık fazlalığından renklerin de parlak olduğu (tam teknik tarif bu değil ama kolay anlaşılsın ifadesi) çekimlerde ihtiyacın var. En kalitelisinin iki f stop ışığı azalltığını düşünürsek az ışıkta yada iç mekan çekimlerinde yarar zarara dönüşecektir. Gerektiğinde takmalı!

Tarih: 1 Nisan 2007, 19:40 - İp: 88.***.**8.160
baron
baron (üye)
Kars / Meraklı

sholder yorumların için teşekkür edrim peki bir makinede illde olacaksa olması gereken filtre veya filtreler hangisidir

Tarih: 1 Nisan 2007, 21:57 - İp: 88.***.**1.144