Fotoğrafçılık Forumları
Canon 40d Lens Tavsiyesi.
Arkadaşlar siteye yeni üye oldum.işin aslı türkiyenın en büyük sitelerinden birinde devamlı yazıyordum. fakat onlara ihtiyacım oldugunda hiçbirinden yardım çıkmadı özellikle canonculardan. umarım burda uzun soluklu kalacağım.
Fuji s6500 den artık sınıf atlamanın zamanı geldğini düşünerek araştırmalarıma başladım.Aslında aklımda nikon vardı fakat otomobil fotoğrafçılarının canon kullandığını görünce canon a yöneldim.bana en uygun modelin 40d olduğuna karar verdim.
slr-like makine kullanmamdan ötürü lensler hakkında genel bilgiye sahibim. ve kafamı kurcalayan çok şey var.aklımdaki lens hem makro hem gundelik çekim hemde tele istiyorum dicem olmucak neyse portre için genel herkesin kullandığı 50mm lik lensi düşündüm.yanınada 17-70 veya genel çekim için hangisi uygunsa almayı dusundum.. ki bu sınıf kafamı cok karıstırıyor hem kısaltmaları tam bilmiyorum hemde fiyatlar baya uçuk çoğunun
ben genel herşeye deva olması niteliğinde sigma 105 mm f:2.8 EX DG Makro lensini düşünüyorum.sanırsam hem makro hem normal çekim yapabiliyorum bu lensle?? (tekrar söylüyorum lens konusunda baya bilgisizim özr dilerim ) bide canon katalog undan gördüğüm kadarıyla 135mm lik 2 lensi var biri
EF 135mm f:2.0 L USM diğeriyse
Softfocus EF 135mm f:2.8
benim gördüğüm kadarıyla ikisi arasında sadece diyafram farkı var ama fiyat olarak gayet yüksek bir fiyat farkı var nedenini bilmiyorum.
lens bütçem 1000 +- 200 civarı genelde portre ve otomobil fotoğrafları çekicem bana uygun lensler önerirseniz ve benim söylediğim lenslerle ne yapabıleceğimi söylersenız gercekten çok mutlu olurum .iyi çalışmalar
Berker Çakmak
40d+tamron 17-50 f:2.8 e klas foto dan 1700 usd fiyat aldım sizce nasıldır? taksit yapmıyorlarmış.
Bu fiyata alacağınız 40D ve Tamron lens, spot mu yoksa garantili mi, yoksa her ikisinden birisi spot mu?
ikiside spot
Tamron 17-50 'nin 475 dolar olduğunu düşünürsek, Canon 40D, 1225 dolara geliyor..Yani fiyat uygun..ancak Hayyam'da onlarca fotoğraf mağazası var.diğer mağazalardan da fiyat alın bence..şimdi burdan mağaza ismi vermek etik olmaz.Çünki hiçbir mağazayla uzak-yakın, organik-inorganik bir bir bağım olmadığı gibi u işin ticaretini de yapmıyorum.Sadece sürekli alışveriş yaptığım birkaç mağaza var.Onların isimlerini özel mesaj yazarak vereyim.Bir de onlardan fiyat alın..Canon 40D için uygun diyorum ama bu fiyattan mesela 100 YTL kadar daha ucuza bulma şansınız da var..
EF-S 10-22mm tadından yenmez, bide bunu düşün
üstad iyi güzelde biraz fazla şuan için fiyat
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
135525 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0114927 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
-
-
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
082630 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -