Fotoğrafçılık Forumları
Canon 40d Lens Tavsiyesi.
Arkadaşlar siteye yeni üye oldum.işin aslı türkiyenın en büyük sitelerinden birinde devamlı yazıyordum. fakat onlara ihtiyacım oldugunda hiçbirinden yardım çıkmadı özellikle canonculardan. umarım burda uzun soluklu kalacağım.
Fuji s6500 den artık sınıf atlamanın zamanı geldğini düşünerek araştırmalarıma başladım.Aslında aklımda nikon vardı fakat otomobil fotoğrafçılarının canon kullandığını görünce canon a yöneldim.bana en uygun modelin 40d olduğuna karar verdim.
slr-like makine kullanmamdan ötürü lensler hakkında genel bilgiye sahibim. ve kafamı kurcalayan çok şey var.aklımdaki lens hem makro hem gundelik çekim hemde tele istiyorum dicem olmucak neyse portre için genel herkesin kullandığı 50mm lik lensi düşündüm.yanınada 17-70 veya genel çekim için hangisi uygunsa almayı dusundum.. ki bu sınıf kafamı cok karıstırıyor hem kısaltmaları tam bilmiyorum hemde fiyatlar baya uçuk çoğunun
ben genel herşeye deva olması niteliğinde sigma 105 mm f:2.8 EX DG Makro lensini düşünüyorum.sanırsam hem makro hem normal çekim yapabiliyorum bu lensle?? (tekrar söylüyorum lens konusunda baya bilgisizim özr dilerim ) bide canon katalog undan gördüğüm kadarıyla 135mm lik 2 lensi var biri
EF 135mm f:2.0 L USM diğeriyse
Softfocus EF 135mm f:2.8
benim gördüğüm kadarıyla ikisi arasında sadece diyafram farkı var ama fiyat olarak gayet yüksek bir fiyat farkı var nedenini bilmiyorum.
lens bütçem 1000 +- 200 civarı genelde portre ve otomobil fotoğrafları çekicem bana uygun lensler önerirseniz ve benim söylediğim lenslerle ne yapabıleceğimi söylersenız gercekten çok mutlu olurum .iyi çalışmalar
Berker Çakmak
hocam öncelikle 40D alarak son derece isabetli bir tercih yapmışsınız.akıllara zarar düşük bir fiyata son derece kaliteli bir DSLR'dir 40D..
Lens konusuna gelince..Yazdıklarınızdan tam olarak neyi çekmek istediğinizi anlayamadım.daha doğrusu anladım ama birden fazla çekim kompozisyonu belirtmişsiniz ve ayırdığğınız bütçe ile her işi görecek sayıda kaliteli lensler almak mümkün değil
şimdi çekim kompozisyonlarını tek tek sıralayacak olursak:
1)gündelik çekim için standart zoom bir lens
2)Makro çekimi için lens
3)portre çekimi için lens
4)otomobil çekimi için lens..
Öncelikle 18-200 gibi yada 18-250 gii geniş bir odak uzaklığını bünyesinde barındıran lenslerden uzak durun..distorsiyonun çok fazla olduğu lenslerdir bunlar ve makinenizin gerçek performansını alamazsınız.Otomobil çekiminden kastettiğiniz duran yani sabit bir otomobili çekmekse, gündelik çekimler için alacağınız standart zoom lensle bu çekimi de çok güzel bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.Mesela Tamron 17-50 SP Af f/2.8, hem fiyatı makul, hem de verdiğiniz paranın her kuruşunu sonuna kadar hakeden bir lenstir.Hayyamda spotunu 500 dolara bulabilirsiniz.
Geriye kalıyor portre ve makro çekimi için lens..Bu noktada portre konusunu biraz açmak istiyorum.portre geniş bir kompozisyondur.Yani tüm vücudun kadraj içine alındığı fotoğraf da portre olarak geçerken, sadece başın kadraja alındığı fotoğraf da portre olarak geçmektedir.Mesela Canon'un Ef 50 f/1.4 USM lensi, benim de kullanıyo olduğum ve fiyatına göre harikalar yaratan son derece kaliteli ve keskin bir lens.Bu lensle makro çekemezsiniz ama tüm vücudu yada yarım vücudu kadraj içine alırsınız.Sadee bbaşı kadraja almak içinse, modelin burnunun dibine kadar girmek zorunda kalırsınız.Aynı şekilde portre için Canon'un EF 85 f/1.8 USM lensi mevcut.Bu lensi de kullanıyorum ve bu lens de fiyatına göre son derece kaliteli bir lens.Sadece başı kadraja almak için ben 85 mm'den başka lens tanımam ama bbu lesnle de tüm vücudu kadraja almak için modelden yaklaşık 6-7 metre uzaklaşmak gerekiyor ki bu da olumsuz bir durum
..Aynı şekilde bu lensle de makro çekimi yapamazsınız.minimum odak mesafesi 85 cm civarında..ama tüm bunların yerine ekonomik olması açısından hem portre hem de moakro çekimi yapabilmek için Sigma'nın 70 f/2.8 EX Dg Makro marka lensini tavsiye ederim.Hem EISA hem de TIPA ödüllü, çok keskin detay veren optik kalitesi yüksek bir lens.Yanılmıyorsam fiyatı da garantili olmak üzere 750 YTL civarındaydı..Bu şekilde ilk etapta iki lens alarak istediğiniz çekimleri gerçekleştirebilirsiniz.
Canon 135 f/2.0 L USM ile Canon Softfocus EF 135mm f:2.8 arasındaki tek fark, diyafram farkı değildir.Biri yani 135 f/2.0 olan, Canon'un en kaliteli lens serisi olan L serisi bir lens, diğeri ise daha ortalama kaliteye sahip bir lens..yapılarındaki optik elemanlarının kalitesi mutlaka farklıdır..
tamron 17-50 mm f:2.8 makro özelliği yok tercih olarak sigma 17-70 mm f:2.8 macro daha isabetli olamz mı ?
Hocam zoom lenslerin makro performansları, sabit odak uzaklı ve makroların perfomansını yakalamıyor.Zaten Tamron 17-50 yi alırsa arkadaş, belirttiği bütçeye göre geriye bir de makro lens parası kalıyor.Onu da tavsiye ettiğim Sigma 70 EX DG f/2.8 makrodan yana kullanabilir.
tavsiyeler için gerçekten çok teşekkür ederim şuanda alacağım lensler
tamron 17-50
sigma 70mm
çok çok teşekkürler
söylemeyi unutmuşum..şimdi aklıma geldiği için yazıyorum.eğer Sigma 70 mm f/2.8 , odak uzaklığı olarak size yetersiz daha doğrusu ısa geleceini dülşünürseniz, Tamron 90 mm f/2.8 SP Makro objektifi de düşünebilirisiniz.O da çok kaliteli bir lens olup fiyatı da aşağı yukarı Sigma'nınkine yaklaşıktır..
1000-1200 lira bütçeyle 40D için lens diyorsunuz anladığım kadarıyla
Ve standart geniş açı zoom lens + bir de sabit odak lens istiyorsunuz .
Makro çekmek sizin için bir öncelik mi ? Her objektifin iyi kötü makro çekim imkanı vardır .Tamron 17-50 ile linkteki kadar yaklaşabilirsiniz fkonuya.
http://www.flickr.com/photos/yaaydin78/2473648883/in/set-72157603358557163/
Bu yeterli mi yoksa daha fazla yaklaşmak mı istersiniz? Yeterliyse eğer makro lens almanız çok da gerekli değil aslında.
Makro lens alacak bir Canoncuya benim tek önerim Canon 100mm 2.8 USM Makro olur . USM olması sessiz olduğu anlamına gelir. Tamron90,sigma 105 in aksine oldukça hızlıdır. Fulltime manuel fokus imkanı sağlar. Optiği her makro lens gibi harikadır. Ve en güzeli de 3. parti üreticilerinin lensleriyle hemen hemen aynı fiyat aralığına sahiptir.
Tamron 17*50 alırsanız boşuna ikinci bir 50mm lens almayın . Tamron 17-50 zaten 50mm de 2.8 yapabiliyor ve oldukça keskin bu fokalde de.
Tamron 17*50 sigma 17-70 kıyasında ben tamron derim .
Neyse 1200 liraya ben olsam tamron 17-50 ve Canon 100mm makro alırım . Gerçi 1200 lirayı biraz geçer ama olsun buna değer kesinlikle
Hocam ilginiz için öncelikle teşekkür ederim.macro dememdeki amaç portre cekebılecegım amaçla hemde macro ozellıgı olan bir lens alsam nasıl olurdu.. ağırlıklı çekimlerim portre ve otomobil çekimleri olacak. onun için makro lens bekleyebilir.
Canon 100 mm Makro da güzel bir lens ancak siz aynı lensle portre de çekmek istediğiniz için ben onu önermemiştim..çünki APS-C sensörlü bir makinede, 85-90 mm civarındaki odak uzaklığından sonrası, portre için pek kullanışlı olmuyor..Açı çok daralıyor ve de modelden o denli uzaklaşmanız gerekiyor..
#aeron' tarafından 29.05.2008 13:11:43 tarihinde düzenlendi.
peki hocam nette baktığım kadarıyla sigma 12-24 f/4.5-5.6 yla müthiş fotolar var keskinlik süper.tek sorunu f değerleri sanırsam.almaya karar verdiğim 17-50 yle kıyaslarsak nasıl bir sonuç çıkar ??
hocam dediğin bensem, kendi fikrimi söyleyeyim
sigma 12-24 ile Tamron 17-50, aynı kategoride değerlendirebileceğimiz lensler değiller.Birisi ultra geniş açı, diğeri yani Tamron 17-50, standart zoom lens sınıfında bir lens.Ultra geniş açı bir lensle,çok daha fazla görüş açısı elde edeceğiniz için manzara çekimlerinden başka kullanacağınız kullanım alanı olmaz.Mesela sizin bahsettiğiniz otomobil çekimleri için otomobili kadraja almak için 12 mm'den 24 mm'ye kadar olan aralık, yalnızca otomobili değil, otomobilin çevresini de kadraja alacaktır.Sadece otomobili kadraja almak için de otomobile sonuna kadar yaklaşmanız gerekecek ki, sonuna kadar yaklaşıtığınıda da kadrajda ne gözükecek onu bilemiycem
(Bu arada bir önceki mesajımda 85-90 mm portre için pek kullanışlı olmuyor şeklinde yazmışım.Doğrusu 85-90 mm'den SONRASI portre için pek kullanışlı olomuyor şeklinde olacaktı.Onu da burdan düzeltmiş olayım.)
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
135525 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0114927 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
-
-
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
082630 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -