merkaleli
merkaleli (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

Birkaç Uzun Soru.. :)

Merhaba arkadaşlar, birkaç konuda desteğe ihtiyacım var.

Nikon 70-300 af zoom lens almayı düşünüyorum ancak vr olanı ile eski model arasında çok fiyat farkı var, vr çok fazla etkili olur mu ? yani gece çekimlerinde zaten tripod kullanıyorum ama gündüz çekimlerinde de hızlı enstantenelerde sorun yaşar mıyım netlik açısından ?

Macro için ne önerirsiniz ? Yoksa kestirmeden gidip 1:2 oranına sahip sigma 70-300 macro lensini mi alayım, hesaplı aslında ama lens netliği iyi mi ? (o böceklerin bacağındaki kılları dahi görüntüleyebilir miyim bunla ?

18-105mm VR lensin önün eclose-up filte de alınabilir, bunun performansı nsaıl olur?

son sorum da şu olacak, yeni aldığım cokin cpl filtrenin metal çerçevesine yaklaşık 3-4mm uzaklıkta filtre üzerinde yaklaşık 1mm ebadında noktasal bir defekt farkettim, sanki kaplamasıyla alakalı birşey gibi. çektiğim fotolardan bir etkisi olup olmadığını anlayamıyorum, değiştirmeye değer mi yoksa yarın vakit geçmeden değiştireyim mi ?

çok çok teşekkür ederim.sevgiler.

Tarih: 1 Aralık 2009, 20:37 - İp: 78.***.**1.48
merkaleli
merkaleli (üye)

duyan yok mu beni

Tarih: 3 Aralık 2009, 19:50 - İp: 212.***.**2.26
merkaleli
merkaleli (üye)

bir de nikonun salt 70-300 af motorsuzu var, vrsiz. benm makina d90, gövdede af motoru var ama vr olmadığı için sıkıntı olur mu ? bu lens çok hesaplı.

Tarih: 3 Aralık 2009, 19:53 - İp: 212.***.**2.26
nizamoglu
nizamoglu (üye)
Afyonkarahisar / Amatör

tripod üzerinde macro çekecekseniz ..hiç farketmez...
fakat 300mm porte çekecekseniz veya dağa bayıra çıkıp kuş-kurt çekecekseniz VR olmadan sorun yaşayabilirsiniz. fakat zaten bu lensler doga fotografçıları için pek tavsiye edilmeyen lensler....
öyle bir niyetiniz varsa sabit lenslerden almanızı öneririm...

Tarih: 4 Aralık 2009, 14:19 - İp: 88.***.**5.169
almanya
almanya (üye)
Yurtdışı / Stüdyo Fotoğrafçısı

arkadasim vr objektivlerle normal obektivlerin arasinda daglar kadar fark yok derim,fiyat farki 200 euro yu asmadigi sürece vr al derim asarsa normalde kal derim...
ikinci soruna gelince sigma nin macro objektivlerinin üzerine yok derim.
edose-up filtre hic kullanmadim yardimci olayamayacagim
son soruna gelince,stativ üzerinde ayni ayarlarda filtre ile ve filtesiz iki kare cek ve fotoshopla iyice bir degerlendir yada bilen birisine cekimlerini göster,onlar sana gerkekini söyler. selamlar

Tarih: 5 Aralık 2009, 01:26 - İp: 87.***.**4.111
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

70-300 mm VR - non VR ile ilgili konuyu daha önce başka bir topikte konuşmuştuk . Linki aşağıda

TIKLAYIN

Sonuçta Nikon 70-300 mm VR ve VR olmayan lenslerin dizaynları/element sayıları farklı - fark bir tek VR'de değil ....

VR olmayanlar bir işe yaramaz derim .

Tarih: 5 Aralık 2009, 20:12 - İp: 96.***.**6.106
  • 1