dwain
dwain (üye)
İstanbul / Amatör

Alacağım Lensler

Merhabalar,

Kısa süre önce almış olduğum 450D makinem için ne tür fotoğraflar çekeceğime de karar verip lens almaya karar verdim.

Öncelikle ben allround yani hemen hemen her tarzda fotoğraf çekmek istediğime karar verdim. Dolayısıyla keseme göre alabileceğim en iyi objektifleri seçmeye çalıştım.

Birkaç gün öncesinde sırf ay fotoğrafları çekeyim diye Sigma 70-300 aldım ve çekimlerimi gerçekleştirdim. Gayet güzel sonuçlar elde ettim. Ancak şu an için gerçekten almakla iyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum. Belki biraz daha para verip daha iyi bir lens alabilirdim. Şu anda kararsız olduğum şey şu. Bu lensi elden çıkararak iyi bir tripod alabilirim. Ya da bunu kullanmaya devam edeceğim. Buna da karar verirsem süper olacak.

Alacağım lensler de çekim yapacağım türlerine göre aşağıdaki gibi.

Geniş açı:
Canon 10-22mm
Makro:
Canon 100mm F2.8
Portre:
Canon 50mm 1.4 USM
Allround ve Zoom:
Canon 70-200mm F4L USM IS

Elimde ayrıca Canon 18-55 IS de var. Elimdeki uyduruk tripodu kullanmaya devam edersem Sigma da kalacak. Ancak tripod almaya karar verirsem (Manfrotto) elimden çıkaracağım. Sadece 300mm odak mesafesine ihtiyacım olup olmayacağına karar vermeye çalışıyorum.

Umarım seçimlerim yerindedir. Novafotoğraf'tan alacağım. Sevgi Hanım çok ilgileniyor. Spot alacağım.

Lowepro Trekker AW çanta da alıyorum hepsi için. Kullandıktan sonra her lens için ayrı ayrı yorumlarımı da yazıyor olacağım.

Sevgiler...

Tarih: 26 Temmuz 2008, 21:42 - İp: 78.***.**0.212