Fotoğrafçılık Forumları
Yardım Lütfn(pentax, Nikon, Pretec)
selam arkadaşlar
bu foruma ilk yazışım,sonunda bende bi dfm
almaya karar verdim ,fotograf konusunda çok bilgili değilim ama merak saldım bu işe öğrenmek istiyorum,bütçem uygun birkaç seçenek üzerinde yoğunlaştım
1 pentax 33 lf
2 coolpix 3200
3 pretec dc3a30
4 hp 945
pentax ve nikon aynı ayar makinalar galiba ,yalnız nikonun manuel pek bi fonksiyonu yok(manuel odaklama) bu bir dez avantajmı?pretecve hp 945 ile hiç bi bilgim yok,
lütfen yardım edin hangisini seçmeliyim
#calderon' tarafından 13.02.2005 19:20:21 tarihinde düzenlendi.
diğerlerini bilmiyorum, pretec'te toshiba'nın firmwareini yükleyerek manuel odaklama özelliği kazandırabilirsin; ama garanti iptal oluyormuş(ben genede yaptım). www.modelci.gen.tr adresinde makinanın ayrıntılı özellikleri ve örnek fotoğraflar var. Satın alırken mutlaka uzaktan kumanda ve adaptör fişi iste.
#aragorn74' tarafından 12.02.2005 20:53:42 tarihinde düzenlendi.
verdiğin bilgiler için teşekkürler ,,
pretec le ilgili çok farklı fikirler var forumda ,pek cesaret edemiyorum almaya zaten fotografa merakım yeni başladı ,çok bilgimde yok
ancak pentax 33lf ve nikon coolpix 3200 aklımı karıştırıyor
bide hp 945 in fiyatı baya düşmüş o nasıl bi makina bilgi verirseniz sevinirim benim gibi amatör biri için hangisi daha mantıklı bi seçim
pentaxın manuel ayarları onu biraz öne geçiriyor sanki...
#calderon' tarafından 13.02.2005 18:37:54 tarihinde düzenlendi.
#calderon' tarafından 13.02.2005 19:18:37 tarihinde düzenlendi.
Bende coolpix 3200 var,çok memnunum.Alırken çok ama çok araştırdım ve sonunda coolpix 3200 aldım,iyiki almışım.Kafan karışmasın,örnek fotolara bak,makinayı eline al incele o zaman anlarsın.Ayrıca HP yi hiç önermem.Diğerlerine bakma;Pentax veya Nikona bak... Unutma,piyasa çok karışık,herkes bişey söylüyor.En çok satılan makinaya bak,örnek fotoları incele ona göre karar ver.Piyasada en çok satılan markalar Canon,Nikon,kodak... İyi araştır,sonra çok üzer seni... Kolay gelsin.
coolpix kullanan birinden bunları duydyğum iyi oldu,teşekkürler
pentax çılardan da msj bekliyorum
Herkese slm,
calderon;
Herkes Nikon iyi der, evet iyi ama;
Ben 7 ay önce 3200 aldım, en zirve zamanıydı 600'e aldım. Gerçekten gündüz çok başarılı, zoomu pixel'i özellikleri fazlasıyla yetiyor. Ancak iş loş mekanlarda ve bazen gece çekimlerine gelince aynı başarıyı alamıyorum ne yazık ki makineden. 3200'ü olanlar yrebatan sarnıcına gitsinler tek kare hatıra yaratamazlar. Evet nikon iyi bir makine ancak ışık ayarı yok herşeyi otofokusta başarmak zorundasınız ve bu da ne yazık ki yeterli olmuyor. Makinesinde video özelliği arayanlara da ipucu olsun 3200 15 fsp'de çekim yapar bu da açıkçası hiçbir işe yaramıyor. Ben makinamı satıp yerine pahalı ama hiç olmazsa ışığıyla oynayabileceğim bir makina alacağım. Nikon düşünenlere objektif bir cevap olur diye yazdım.
teşekkürler verdiğin bilgiler için
herhalde pentax 33 lf manuel özellikleriyle bir adım öne geçiyo
PRETECTE İYİDİR,ARKADAŞLARDAN BİRİ SİTEYE ÖRNEK FOTOLAR KOYMUŞ BİR BAK İSTERSEN :
http://www.grup-bilgisayar.com/sektorelhaber3.htm
Diğer modelleri kötülemiyorum ama Pretec dc3a30 çok güzel bir makina tavsiye ederim. Bu fiyata böylesi gerçekten süper...
valla ben de pretec 3a30 almak istedim ama şu an hiç biryerde yok. hızlı sisteme sordum artık gelmeyecek dediler.
Bahsettiğiniz pretec 3a30 makineyi dün topkapı vatan da gördüm , ordan temin edebilirsiniz
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43
3323412 Nis. 2023, 13:15
sametcan97 -