quiii
quiii (üye)
İstanbul / Meraklı

Sony/kodak/canon/fuji İnceledim ...

Sabahtan beri forumlarda geziyorum istediğim kriterlerin üzerine biraz daha çıktım fiyat aralığımı neredeyse 2 katına çıkarttım malum iyi bir makine için çok para gerekiyor.

Size kullanacağım şekli belirteyim ve incelediğim makineleri yazayım bulduğum fiyatlarıyla lütfen bana fikir verin ve yardımcı olun, fiyat bakımından en makulleri tercihim olur taksitle alacağım çünkü.

Ailemi resimlemek, piknikte, tatilde fotoğraf çekilmek için kullanacağım, makro çekimle filan işim olurmu bilmiyorum belki profösyönelleşince isterim ama şuanda gerekli değil 3-5 cm.ASA düşük olması önemli loş ışıklarda flaşsız çekim yapmayı çok seviyorum.Benim için netlik önemli çoğu makinede çekimlerde sanki kirlilik var pürüzsüz net fotolar çok az. Beni anladınız sanırım yani kendi halinde, gezip tozarken birsürü resim çekerim işte.

İncelediğim Makineler ve Fiyatları

not:İncelerken http://www.pbase.com/cameras adresinden neredeyse tüm makinelerin birkaç resmine baktım.

Tarih: 2 Kasım 2004, 17:19 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Canon pahalı olduğu içindir. S1 'den LCD ekran dışında memnunum. O da makro çekimlerde manuel netleme yaparaken ekranın büyük olması avantaj . LCD ekran küçük olduğu için makro çekemiyor değilim. Sadece zorlanıyorum. Bunun dışında çok güzel makina. s1 ile ilgili açtığım konulara bakabilirsin.

#suysal1' tarafından 04.11.2004 08:25:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Kasım 2004, 08:27 - İp: yok
turkuaz
turkuaz (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşım,

Ben de yaklasık 2 aydır inceliyorum. Özellkikle 10x zoom olanları..Fiyat-performans ilişkisi bakımından Kodak DX7590 ı öneririm. Ben 2-3 ayrı yabancı sitede test sonuçlarına baktım. Sonuç gayet iyi..Ben hemen alacağım ama bazı finansal sorunlarım var, bekliyorum. Üstelik Kodak ta isim yapmış bir marka..Asagıdaki linkler sana iyi bir fikir verir sanırım.

http://www.dcresource.com/reviews/kodak/dx7590-review/
http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/dx7590.html

Tarih: 4 Kasım 2004, 12:36 - İp: yok
quiii
quiii (üye)
İstanbul / Meraklı

Bugün yalçınlar' a gittim ve birkaç makina gördüm. Resmen şok olduğumu söyleyebilirim sizlere.

Benim ilk incelediğim makine Nikon D70 idi, gördüm ki hiçbir SLR görünümlü dijital makine onun yerini kesinlikle ve kesinlikle tutamaz.

Bir kere hepsinde vizör dijital, bu çok kötü, anı yakalamakta gecikiyorlar, gerçeklik hissini yok ediyorlar ve hepsinden öte o nette gördüğüm kocaman resimler resmen ufacık oyuncak gibi makinelere aitmiş buda beni şok etti.

Paranız varsa kesinlikle manuel ayarlar yapılabilen ring li bir makine alın, kendi adıma konuşayım gerçekten fotoğraf çekme arzumu öldürür bu makineler.

Sonuç olarak biraz daha para biriktirip Nikon D70 almaya karar verdim, gerçekten SLR makine dışında bir makine bana istediğimi veremez, belki output olarak verir ama benim alacağım keyif bu değil malesef.

Tarih: 4 Kasım 2004, 17:44 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

sigma sd 9 birde bu makineyi incele bakalım....

Tarih: 5 Kasım 2004, 13:50 - İp: yok