Fotoğrafçılık Forumları
Pro815 İnceledim Ama Genede Son Söz
Forumu sürekli takip etmeye çalışan ve bir makina almadan önce araştıran biri olarak SAMSUNG PRO815 modelinde tek sorun noise olduğunu görüyorum. Peki sizce bu makina 900YTL ye alınmaya değermi ? Bu noise olayını ilave programlar ile yok edemezmiyiz. Çok incelemedim ama bu tip programların var olduğunu bir kaç yerde okumuştum. Ben büyük, ağır yani eli avucu dolduran, gerektiğinde 3 ayak ile zoom yapıcak gerektiğinde geniş açı ile manuel ayarlarda resim çekecek, acil durumlarda video işimi görecek, özellikle zoom için bileziği olacak ...... bir makina istiyorum. FZ50, s9500, pro815 ... gibi makinalar.
Yani PRO815 e ben biraz takılmış durumdayım. 900YTL ye taksitle almak akıllıcamı olur. Tek sorun noise ise bunu aşmak mümkün olmazmı sizce ? Ve bu noise sorunu FZ serilerindede var. Birde garantili bir ürün alcam 900YTL ye.
#sariertan' tarafından 15.03.2007 08:57:43 tarihinde düzenlendi.
ben fikrimi söyliyim pro 815 para verilecek makina değildir. fz 50 alın daha iyi. pro 815 tamamen göstermelik katalog özelliklerinden oluşan bir makinedir 15 x zoom kocaman lcd ekran gibi. o kadar odak uzaklığı hiç mi hiç sağlıklı değil ayrıca sensörü böyle bir makinaya göre çok küçük grenler bundandır. keşke tek sorun gren olsa. sonuç ben almazdım. ille de saydıklarınızdan biri olacaksa fz 50 alın hiç değilse sarsıntı önleyici var okadar odak uzunluğuna.
Peki bu makine katalog özelliklerinde olan bir özelliği kullanıcısına vermiyormu ? Noise probleminden başka can alıcı ne problemi var ki ? FZ50 de zooma girdğimde titeşim kesme özelliği var diye fazladan 300ytl vermek istemiyorum. Bu makinayı kullanan arkadaşlardanda cevap bekliyorum lütfen.
slr-like bir makine alacaksanız pro815 i bence düşünmeyin. özellikleri harika ama resim kalitesi iyi değil. fokuslamakta zorlandığı, ciddi noise sorunu olduğu,telede çok zayıf kaldığı belirtiliyor.
onun yerine fuji 6500fd alabilirsiniz.
hatta şu an çok ucuzlayan sony h2, canon s3 gibi makineler samsung un bu modelinden daha iyi resim kalitesine sahipler.
fz50 bunlardan iyi. ama o da çok pahalı. dslr alınıyor o fiyata.
Evet FZ30 yerine DSLR alınabilir ama dediğim gibi yeri geldiğinde ben video kaydıda yapmak istiyorum. Zaten benim için DLSR deki süepr kalite gibi olmasına gerek yok resmin. Yakın olsun yeter. H2 ve S3 gibi moddelleri sevmiyorum ben. Dediğim gibi eli avucu doldurmalı. S6500 olabilir ama oda PRO815 i alacağım miktarda ve ondada titreşin engelleme yok sanıyorum. Peki PRO815 in fiziksel sorunları varmı ? Mesela s9500 de bir süre sonra ortaya çıkan tekerlek sorunu gibi ?
... hala S9500'deki tekerlek sorunundan bahsediliyor. Yapmayın arkadaşlar, hala geri dönüş oranlarının ne kadar az olduğundan ve bu kadar bahsedilmesinden dolayı her halükarda başınıza gelse bile bedel talep edilmeksizint eknik servisimizde tamir edileceğini belirtiyoruz. Anlamıyorum bu kadar inatla üstüne gidilmesini.
Anlaşılan ben kendim resimler çekip anlayacağım olayı. Bu arada s9500 deki sorunu okuduğum için örnek olarak verdim. Aklıma ilk gelen taze fiziksel sorunu olan makina oydu sadece.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Samsung Pro815 Ve Panasonic Fz50
31 Eki. 2006, 12:46 dilaver61
25455003 Kas. 2006, 13:34
akdenizli -