Fotoğrafçılık Forumları
Sony W Serisi
nikon L110 düşünmeden önce sony w 220 veya w290 düşünüyordum ama sanki herkez sony marka makinere olumsuz bakıyor.bu yüzden yönümü nikon L110 a çevirdim ne dersiniz.aydınlatıcı fikri olan varsa söylesin lütfen
2 yıldır W290 kullanıyoruz. Herhangi bir olumsuzluğunu görmedik. Ondan önce aldığımız Nikon L1 de hala çalışıyor.
Bu iki marka yı da tavsiye ederim. Tercih sizin.
W380 olursa daha iyi olurdu ama kusura bakmayin Turkiyeye gelmemis olbilir ve gelse bile fiyatida kabarik olur kanimca.Ben Japonyada yasiyor oldugumdan dolayi sansliyim acikcasi bu konularda kusura bakmayin.Sana tavsiyem Canon S90...Nikonlara compact sinifinda burda pek ragbet yok.Zaten olmamasida normal adamlarin urun direktoru itiraf etti Canon un liderligini compact sinifinda.Yani dedigi G11 e rakip,daha avantajli bir makina 2010 yilinda gorulecek,iddiali geliyoruz falan.Ya beklersin yada al parana gore gonlunce.Japonyada Panasonic ve Canon onde giden markalar.Sony bi bizim turkiyede meshur sanirim!
W 380 LERDE SONY G LENS KULLANILIYOR AMA W 350 SERİSİNDE İSE CARL ZEİSS MERCEK VAR. HANGİSİ DAHA İYİKİ.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.AYRICA NİKONUN YENİ ÜRÜNLERİNİ ÇOK BEKLERMİYİZ
Hangi firma daha iyi dersen lens uretiminde tabiki Carl-Zeiss derim yillara varan tecrubelerinden dolayi.Yanliz G serisi lenslerinde Sony nin en kral kameralarinda kullanildiginida unutma.Sony Carl-Zeiss i istedigi gibi bazi konularda yonlendiremedigi icin kendi lensini makinasina adapte etti ve sonuc daha hizli ve genis acili lens.Simdi 24mm genislikte bir lens ve f2.4 hizinda bir mercek ile daha fazla avantajli bir durum soz konusu.Karanlik cekimlerinde daha fazla detay mevcut mesela.Nikon icin yeniler sanirim onumuzdeki aya gelir,zaten compact sinifinda her zaman biseyler cikiyor ay basi.Sana Canon S90 tavsiye ettim ama sen Sony yada Nikon da israrcisin anlasilan.Nikon S8000 cikti mesela illaada alacaksan ondaki lensi hiz olarak degil ama kalite olarak tavsiye ederim.10 carpi zoom ve ED optik camlari ile mukemmel cekimler yapilabilir ama daha denemedim.Yani ben burda Japonyada elektronik satan yere gidip bu kameralara kendi hafiza kartlarimi koyup resim kalitelerini kontrol edebilirim ve fonksiyonlarinida inceleyebilme sansim var...Sony compactlarda ki ekranlar nedense hep az cozunurluklu ve renklerle istedigin gibi oynamana musade eden bir menusu yok.Ama canons90 ve ve yeni s8000 nikonda bunlarin hepsi mevcut.Yani durum tamamen senin butcene bagli.Secici ve bu isten anlayan biriyim diyorsan ve param cope gitmesin diyorsan S90 Canon derim.Nikonlar hakkinda su anda konusamam cunku beklemekten baska yapacak birsey yok.
SEVGİLİ OZANSAN VERDİĞİN BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.NİKON S 8000 İ ARAŞTIRDIM VE NİKON S6000 NİDE.İKİSİNİDE BEĞENDİM.SONY EKONOMİK OLDUĞU İÇİN DÜŞÜNDÜM AMA SANIRIM VAZ GEÇECEĞİM. CANON S90 BÜTÇEMİ AŞIYOR. SON BİR SORUM VAR SANA.ÇEMBERİ BİRAZ DARALTTIM. NİKON S 8000, NİKON S 6000 VE CANON SD 1400 MODELLERİNDEN BANA BİRİNİ TAVSİYE ET DAHA FAZLA KAFAM KARIŞMADAN GİDİP ALAYIM.CEVABINI BEKLİYORUM.ÇÜNKÜ SÖZLERİNİ ÖNEMSİYORUM.DAHA ÖNCE HEP NİKON KULLANMAM BENİ BU MARKAYA İTİYOR.
Beni sorumluluk altinda burakma lutfen kendince hangisi iyi ise biraz internette arastir eger arastirabiliyorsan oyle kararini ver.S8000 yeni kamera ve gercekten iyi bir lense sahip.ED lens falan var mesela Nikonun buyuk makinalar icin olan iyi lenslerinde kullandigi.E birde bana ben Nikoncuyum dedin ozaman bulur bulmaz iyide fiyat olursa alirsin.Video cekiminde ses kaydi da Stereo yani kaliteli onuda hatirlatmakta yarar var.Bende eger carsiya cikarsam bi kalite kontrolu yaparim burda Tokyoda.Benim ihtiyacim olan iyi zoom yapan kucuk bir kamera almak ve bana bu kamera hos gorundu uzun zoom ve kaliteli lensinden dolayi..Gider gitmez fotograf cekersem gorme sansin olabilir belki ama acele edersen sana hos vakitler diliyeyim simdiden,kal saglicaklan...
sevgili ozansan iki üç gündaha vaktim var s 8000 i test etmeni bekleyeceğim.kaldıki bu makineyi amerikadan bir tanıdık vasıtasıyla getirteceğim.orada bu makine 300 dolar.türkiyeye henüz gelmedi ama gelirse her halde bi 800-850 lira olur herhalde.oradaki fiyatlar burayla yarı yarıya.ayrıca bu makineler için 24 dil seçeneği diyorlar.yurt dışında satılan makinelerde türkçe dil varmı.mesela joponyada
Avrupadan alinanlarda belki olabilir ama burdakilerde yok maalesef ki zaten bana gore onemlide degil.Simdiki akillilar yukluyorlar turkce kullanma kilavuzunu ve adim adim takip ederek kisa zamanda ingilizceedende ayar yapar hale geliyorar.Ben Japonyaya ilk geldigimde oyle yapardim sadece Japonca olan makinalar icin mesela.Birtek Olympus internetten makinaya dil yukleme secenegi sunuyor ,baska varsada bilmiyorum yani diger markalarla hasir nesir olmadim.Ben inanmazsin turkce terimleri bilmiyorum makinalardaki ,hepsini ingilizce olarak biliyorum.11 sene Amerika dan sonra 5 senedirde Japonyadayim.
SANADA ORADA MUTLULUKLAR DİLİYORUM.BİR İKİ GÜN İÇİNDE AMERİKADAN S8000 İ SİPARİŞ EDİYORUM.AMA YİNEDE ÖRNEK RESİMLERİNİ BEKLİYORUM.ÇOK YARDIMCI OLDUN.TEŞEKKÜR EDERİM
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
229329 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Microsoft Word Kenar Boşluklarını Düzenleme Değiştirme
24 Eki. 2024, 20:20 prodersler
012324 Eki. 2024, 20:20
prodersler -
-