mineee
mineee (üye)
İstanbul / Amatör

Sony H5 mi Panasonic Fz7 Mi?

selamlar.foruma yeni üye oldum ancak çok faydasını göreceğime inanıyorum.sizden ilk yardımı makine seçimi konusunda istiyorum.uzun araştırmalardan ve analizlerden sonra ekonomik durumumu da göz önüne alarak iki modele kadar eledim.biliyorum ki forumda bu iki makine çok kez birlikte anılmış ancak ben ikisini karşılaştıran bi cevap bulamadığım için yeni konu açıyorum.h5 mi fz7 mi?lütfen başka makine önermeyin,biliyorum ki iyiliğim içindir ancak çok kafam karışıyor zaten herhalde yeryüzündeki bütün makineleri inceledim genelde gündüz çekimleri yapmakla beraber gece de güzel fotoğraflarım olsun isterim.hız çok önemli değil ancak renklerin ve detayların belirgin olmasını ve fotoğrafın oldukça net olması çok önemli.bir de a3e de baskı istediğim fotolar olabilir,çok beğendiğim bi fotoğrafı poster gibi odama asmak güzel olurdu.bu anlattıklarımdan sonra hangisini önerirsiniz?

Tarih: 16 Şubat 2007, 23:19 - İp: 85.***.**9.140
episilon
episilon (üye)
Ankara / Amatör

bu konuda ben iki ay önce fz7 yi secmiştim fiyatından dolayı şimdi ise dslr almak için satıyorum. bu tür ürünlerde insan tam sınırda kalıyor ve üstüne gecmek istiyor ben dslr ile başlasanız derim. bu durumda ise fz7 yi fiyat/ performansından dolayı öneririm

Tarih: 17 Şubat 2007, 01:18 - İp: 85.***.**2.179
canbasri
canbasri (üye)
Çanakkale / Meraklı

H5 kullandım , daha önce de h1 hep memnun oldum.Çok güzel resimlerde çektim çok kötü de H5 h1 e göre azcık fazla noise üretiyodu ki ben alacakken aylarca araştırmıştım H1 ve H5 özellikle noise konusunda diğerlerine göre en iyiydi..İkisinden birini seçince pişman olmazsın bana sorarsan H5...

Tarih: 17 Şubat 2007, 03:41 - İp: 88.***.**3.50
mineee
mineee (üye)
İstanbul / Amatör

episilon,tam da korktuğum şeyi söylemişsin.benim de gönlüm aslında dslr den yana.ben de fiyatı yüzünden bu ürünlerde kaldım.ancak sanırım ki dayanamayıp içim rahat etmediğinden yine birkaç ay daha para biriktirip bir dslr makine alacağım.ya karar vermesi ne kadar zormuş be!yardımlarınız için teşekkürler.

#mineee' tarafından 17.02.2007 19:10:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Şubat 2007, 19:08 - İp: 85.***.**0.103
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Selamlar.. Bu sitede aylarca H5 savunmuş ve bunun savaşını vermiş bir kıdemli üye olarak sana ilk etapta H5 öneririm sevgili Mine.. Tabii ki dslr daha kalitelidir. Ama yeni başlayan biri için hayal kırıklığı yaratır. Çünkü kullanımı daha zordur. İlk sonuçları görünce yüzünde hiç te umduğun memnuniyet ifadesi olmayacaktır emin ol.. H5 slr/like sınıfında kaliteli bir makine..

Ben kullanıyorum. Galerimdeki fotoğraflarıma bakabilirsin. Uzunca bir süre H5 kullan, kendini iyice ilerletince dslr sınıfına gecersin. Fz7 çok noise üretir, tavsiye etmem. EN MANTIKLISI BUDUR..

Fotoyla kal..

Tarih: 21 Şubat 2007, 04:23 - İp: 88.***.**4.6
ersel
ersel (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili mine panctoma katılıyorum. bak sana iki sitede linki verdim oaradan bakabilirsin. dpreview de sony h5 highyl recommended almış fz7 ye vermemişler bu yeterlidir. sony h5 bana görede daha mantıklı çünkü çoğu özellik olarak fz7 yi geride bırakıyor.
verdiğim karşılaştırmada sony h5.canons3,fuji S6500fd ve fz7 var oradan bakıp görebilirsin.
http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare/1229-1300-1188-1219.html

Tarih: 21 Şubat 2007, 17:31 - İp: 212.***.**4.66
mineee
mineee (üye)
İstanbul / Amatör

fz7yi ortak öneriler sonucu zaten eledim.h5de de beni objektif markasına rağmen çok tatmin etmiyordu,daha geniş açılı bir objektif istiyordum.bu yüzden fuji s6500ün son kararım olduğunu ve onu en kısa zamanda alacağımı bildirmek isterim.elime aldım ve onun doğru makine olduğunu hissettim her nasılsa.görünüş olarak da bana h5ten çok daha hoş geldi.fiyatı ve ağırlığı da iyi,nette gördüğüm test fotoğrafları da.inşallah herkes kararını kolay verir çünkü çok sancılı bir işmiş bu...

Tarih: 22 Şubat 2007, 23:43 - İp: 85.***.**6.36
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

dslr-like makinelerden a3 boyutunda baskı alamazsın mine. çok kötü sonuç verir. onlar için en fazla a4 uygun olabilir.

Tarih: 22 Şubat 2007, 23:47 - İp: 88.***.**0.163
cangulay
cangulay (üye)
Adana / Amatör

Verecegin para 700-800 ü bulacaksa slr like icin hic düsünme bos ver gitsin. Bir SLR al. Eger gercekten bu isi severek yapıyorsan, yani pesinden gideceksen hic kompakt makine alma derim. Once kendimi gelistirim falan da deme bence, diyeceksen de gidip 700-800 liralık kompakt alma. Sonra SLR lerin kalitesini gorunce pisman olursun ve verdigin paraya biraz daha ekleyip SLR alabilecegin icin uzulursun emin ol :D k100d ya da 350d ler 1000 ile 1250 arası bulunabilir spot olarak...

Tarih: 23 Şubat 2007, 02:22 - İp: 88.***.**5.84
  • 1