ogundemir
ogundemir (üye)
Antalya / Amatör

Sony F828 mi Yoksa...

Bir arkadaşım Canon 350D'sini satıp yerine sırf şekli güzel diye Sony F828 almaya karar verdi...Sizce bu alet 350D'den daha mı iyi ya da vereceği paraya aşağıdaki makinlerden ya da sizin tavsiye edeceğiniz makineleri yazabilir misiniz?

Canon Powershot Pro
Canon Powershot G6
Fuji FinePix S7000
Nikon Coolpix 5700
Panasonic Lumix DMC-FZ10

Tarih: 17 Temmuz 2005, 18:38 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

once şunu sou-ylıyeyım sırff gorunuşu guzel diye bence makına değiştirme. ıkıncısı secenek olarak sunduğun makınalar halen kullandığın veya sony f828 ayarnda makınalr değil.
neden boyle secenekler sundun bunuda anlamadım. elındekı makına geyet ıyı cunkı. bu sitede kı bır cok arkadaş sana cevaplamaları durumunda 350d yı kullanmayı tavsiye edicekler. ama ben ben herzaman sony derim canon 350 dye rağmen

Tarih: 17 Temmuz 2005, 18:51 - İp: yok
pikanto
pikanto (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba ogundemir,
O arkadaşın şekli dışında başka bir şey düşünmüş mü acaba makine seçimi yaparken. Çünkü şu an kullandığı ve satmayı düşündüğü makine D-SLR kategorisinde, diğerleri ise compact ve SLR-like kategorisinde. Umarım bunların farkındadır...
Bunlar benim için önemli değil, bence tipi önemli diyorsa zaten söyleyecek bir şey, yapacak bir tavsiyemiz de olamaz. Çünkü bir elbiseyi almaya gittiğinde "o'nu alma, bu daha iyi daha güzel bunu al" demek ne kadar doğru değilse (yapılan öneriler elbiseyi beğenen kişinin fikrini değiştirmeyecektir çünkü) bu konuda da bizim fikrimizin etkisi ne olabilir ki
Ama yine de ben değiştirmeden evvel son bir kez bu linke bakmasını öneririm, belki mağazadan çıkmadan önce sadece şeklini beğendiği elbiseyi değil, yapılan öneri doğrultusunda daha güzel ve daha kullanışlı olanı tercih eder.

Tarih: 17 Temmuz 2005, 19:45 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Bir makinanın iyi veya kötü olması kişilerin ihtiyacına göre değişir.

Gömlek cebinde makina taşımak isteyen biri için, ince tasarımlı compact bir model en iyi makina iken, profesyonel bir moda fotağrafçısı için gövdesi ve her bir lensi binlerce dolar olan ve kilolarca ağır bir Medium Farmat makina en iyisidir.

Özellikler ve fotoğraf kalitesi açısından tabiiki 350D daha üstündür ama demekki arkadaşımız onunla mutlu olamamış ki satmak istiyor. Sanırım ihtiyacını tam belirlemeden kulaktan dolma bilgilerle yada yanlış yönlendirmelerle DSLR almış. Şimdi slr-like bir makinanın kendisi için daha doğru olduğuna karar vermişse "hayır DSLR daha iyidir" deme hakkımız yok kişsel tercihlere saygı duymak gerek.

Tarih: 18 Temmuz 2005, 10:32 - İp: yok
gurcan
gurcan (üye)
İstanbul / Amatör

Gerçekten de çok çok çok ilginç bir vaka... Yorum yok.

Tarih: 18 Temmuz 2005, 20:54 - İp: yok
priscilladude
priscilladude (üye)
İstanbul / Amatör

YORUMSUZ AKTARIYORUM.

Küçük sensöre fazla mp sıkıştırmak ışığı algılayan pixellerin boyutunun küçülmesine neden oluyor ve fiziksel bu küçüklük de direk olarak resim kalitesine etki ediyor. Yani her bir pixel'in ışığa duyarlı alanı küçülüyor. Sony f828 ilk çıktığında resim kalitesi bayağı tartışılmıştı bu nedenden.. Aşağıda bazı fotoğraf makinalarının sensor büyüklükleri ve pixellerin ışığa duyarlı alanları görülüyor. Burada Canon EOS 1D nin sensor alanına dikkatinizi çekerim. Fotoğraf makinası 4 megapiksel olmasına rağmen listedeki bütün makinalardan daha yüksek fotoğraf kalitesine sahip olduğu söyleniyor.

Model Çözünürlük Sensor Boyutu Pixel Alanı
Sony F717 5 mp 8.8 x 6.6 mm 11.6 µm²
Sony F828 8 mp 8.8 x 6.6 mm 7.3 µm²
Canon EOS 300d 6.3 mp 22.7 x 15.1 mm 54.8 µm²
Nikon D100 6.1 mp 23.7 x 15.6 mm 60.8 µm²
Canon EOS 1D 4 mp 27.0 x 17.8mm 116.6 µm²
Canon EOS 1Ds 11 mp 35.8 x 23.8 mm
(Full frame, 35 mm ile ayni) 77.4 µm²

kaynak :http://www.melihozbek.com/fotograf/icerik.asp?f=megapixel.htm&m=fotomenu.htm&b=F+O+T+O+%26%23286%3B+R+A+F

Tarih: 20 Temmuz 2005, 16:24 - İp: yok
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Bence öncelikle DSLR ve SLR like kullanıcı grubunu ayırmalıyız:

SLR alan bir kullanıcı yanında büyük bir gövde ve yanında çeşitli lens alternatiflerini taşımayı kabul ediyor. Bu her zaman yapılamayabilir. F828'de pek ufak sayılmaz fakat en azından lens derdi yok.

SLR kullanıcısının çekeceği fotografların kalitesinde kullanılan lensin de en az makine gövdesi kadar etkisi var, bu yüzden lenslere makinenin fiyatına yakın bir harcama yapmak gerekebilir. F828'in yanında genel kullanıma uygun bir Carl Zeis zoom lens geliyor. İstenirse bir tele ya da close up lens ilave edilebiliyor

SLR ile güzel kareler yakalamak bir miktar teknik bilgi gerektiriyor. Bu da kullanıcının boş zamanlarında bu işe vakit ayırmasını gerektirir. SLR like kullanıcısı muhtemelen bu işe zaman ayırmak istemeyen biridir.Elinin altında büyük optik zoom, VR, yüksek çözünürlük ve kompakt sınıfın yanına yaklaşamayacağı bir görüntü kalitesi olsun ister. olsun ister.

Ben bu gruba dahil değilim. Bana DSDLR'ın kazandırdıklarını sıralayacak olursam:

Düşük ışıklı ortamlarda(=yüksek ISO) bile yakalan karelerde kabul edilebilir miktarda noise(elektronik gürültü). SLR-Like düşük ışıklı ortamlarda çok iyi performans gösteremiyor. Resme gürültü biniyor.

Anında çekim. Bu aletleri açtığınız anda(0,2 saniye kadar sonra)çekim yapabilirsiniz. Bu da hızlı çekim yapılması gereken anları kaçırmamanız demek. Makinenin açılmasını beklerken kaçan poza ah vah etmezsiniz

En önemlisi DSLR sensör büyüklüğünün SLR-Like sensör büyüklüğünden fazla olması(zaten makinenin fiyatını arttıran da bu büyüklükte sensörün üretmenin pahalı olması)
Birim yüzeyin büyüklüğü resme aktarabileceğiniz dynamik range'i arttırıyor (yani ==> Çok koyu alanlarla çok parlak alanları aynı anda hiçbir bilgi kaybı olmadan fotografa aktarabilirsiniz) aynı zamanda yüksek ISO'daki gürültü miktarını azaltıyor

DSLR'ınız varsa boş zamanlarınızı değerlendireceğiniz çok güzel bir hobiniz olur +++ bu forumdaki üstadlar gibi de arkadaşlarınız...

Arkadaşınızın seçimi hangi gruba dahil olduğuna göre değişebilir. Her ikisinin de artıları ve eksileri var.
Benim bu konuda tek bir bir tavsiyem olabilir. F828 almada önce arkadaşınızın R1 konusunda yapılacak incelemelerin sonuçlarını beklemesi...

Netice olarak bana göre DSLR almaya değer [>:D ]

Tarih: 23 Ekim 2005, 06:59 - İp: yok
  • 1