oguz90tr
oguz90tr (üye)
Şırnak / Meraklı

Sony Dsc-h5 Kullanan Var Mı ?

merhaba
epey bir süredir bir makine almak istiyorum
çok araştırdım aradım. alacağım makinenin açık havada yüksek zoomlu, keskin ve hızlı resim çekmesi gerekiyordu.
ayrıca biraz da estetik olması. nihayeten dsc h5 de karar
kıldım ancak bir alt modeli olan h2 ile (1,2 Mp'lik fark hariç)pek bir farkları olmadığını keşfettim.
hatta DP review da H2 ye H5 den yüksek puanlar vermiş.
esasında epeyce bir açıklama yapmışlar DP review da ama ben çat pat ingilizcemle okuyabileceğimi okudum.
fiyat olark da bir farkları var nede olsa.

şimdi sorum şu acaba bu iki modeli de kullananbirisi var mı forumda.
var ise farklarını ve kendi tercihini yazarsa sevinirim.

Tarih: 24 Ekim 2006, 19:42 - İp: 85.***.**7.78
mysticmen
mysticmen (üye)
Amasya / Amatör

sn panctom;
ben de yeni aldım h5 imi, alırken s3 ile çekilmiş ve h5 ile çekilmiş resimleri karşılaştırdım, çok bir fark yoktu,h5 de karar kıldım, çok daha karizmatik olduğunu düşünüyorum, neyse size bir sorum var, filtreler ve lensler hakkında fazla bilgim yok, polari,ze filtreyi okudum, gökyüzünü daha güzel gösteriyormuş v.s... Uv filtre var bide, zannederim güneş ışığı zarar vermesin lense diye... bir h5 kullanıcısı olarak makinama takabileceğim ekstra aparatları mümkünse bizlerle paylaşabilirmisiniz? yardımlarınızı bekliyorum...

Tarih: 8 Şubat 2007, 14:07 - İp: 88.***.**5.112
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

ben cevaplayabilir miyim?

h5 58 mm çapındaki tüm filtrelerle uyumludur. polarize filtre almanızı öneririm. dikkat edeceğiniz tek şey kaliteli bir ürün almak , ayrıca filtre çapı 58mm olacak.
bunun dışında dilerseniz UV filtre de alabilirsiniz, ama bence gerek yok.

filtreler dışında makineye yine 58 mm çapındaki wide lens,teleconverter ve makro lensler takabilirsiniz.

makinenin kutusundan çıkan adaptör aracılığıyla bunları makineye takıyorsunuz.

ama ben polarize dışında bir şey almanızı önermiyorum.
geniş açıya gerek yok, kaliteyi çok bozar. teleye de gerek yok. o da tatminkar sonuç vermez. makro lens alabilirsiniz ama makinede zaten süper makro diye tabir edilen makro modu var. bence ona da gerek yok.

Tarih: 8 Şubat 2007, 14:25 - İp: 88.***.**8.191
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

h5 ini fotoları biraz zayıf gibi geldi bana.Ama çok karizmatik bir görünümü var.

Tarih: 8 Şubat 2007, 23:02 - İp: 85.***.**9.217
mysticmen
mysticmen (üye)
Amasya / Amatör

Sn Buffalo;
Hızlı ve tatminkar cevabınızdan ötürü çok teşekkür ediyorum. Polarize filtre için marka önerileriniz var mı ve nerden almamı tavsiye edersiniz? (ideefix fiyatları uygun mu sizce?)

Tarih: 9 Şubat 2007, 08:46 - İp: 88.***.**5.112
mysticmen
mysticmen (üye)
Amasya / Amatör

sn pazarbey;
"canon s2 satılık DEĞİLDİR. makro lens+telephoto lens+konverter adaptör ve 3 adet filtre satılıktır" diyorsunuz, sizde canon s2 var demekki, onun da fena değil görünümü, çok benziyor h5 e, 3"lcd si hariç tabi)))

Tarih: 9 Şubat 2007, 08:49 - İp: 88.***.**5.112
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

idefix de cokin var, 45 milyon sanırım, fiyat uygun bence.

Tarih: 9 Şubat 2007, 10:40 - İp: 88.***.**8.191
mysticmen
mysticmen (üye)
Amasya / Amatör

SN BUFFALO;
tekrar teşekkür ederim cevabınız için; yalnız cokin marka için bu sitedeki başka bir başlıkta cam değil, plastik olduklarını, çizilmeye müsait olduklarını yazıyordu bir arkadaş. siz de böyle mi biliyorsunuz cokin i? fiyatı da sanırım 45 YTL DEĞİL 45€,
http://www.ideefixe.com/Fotograf/tanim.asp?sid=LE0DYW2XYC1CXCO4BYRB

bu da B&W marka olan; 121 ytl,
http://www.ideefixe.com/Fotograf/tanim.asp?sid=L5UVGZPTBW7C1SAQIVVN

B&W en kaliteli olanlardan birisi diye duymuştum...

#mysticmen' tarafından 09.02.2007 11:06:10 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Şubat 2007, 11:01 - İp: 88.***.**5.112
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

BW lerin kaliteli olduğunu ben de duydum.

idefixdeki ürünün fiyatı dışında nasıl olduğuna dair bilgim yok. yanıltıcı bilgi vermek istemem.
açıkçası çok fazla bilgi sahibi değilim polarizeler konusunda.

Tarih: 9 Şubat 2007, 11:16 - İp: 88.***.**8.191
aattaa
aattaa (üye)
Ankara / Amatör

beni memnun eden siyah beyaz fotoğraflar çektim h5 ile...pc etkisini sevmediğimden fotoğrafları makinede sonlandırmayı seviyorum....silmeseydim eğer bir çok örnek galerimde görünüyordu, şu an bir tane var isterseniz bakabilirsiniz....eğer zoom yapmak için lens bileziği kullanabilsem bu makine de çok daha memnun kalırdım ama kompakt tasarımın sonucu bu da.....

Tarih: 10 Şubat 2007, 11:02 - İp: 88.***.**0.76
emin55
emin55 (üye)
Samsun / Amatör

sayın panctom makinanızı nerden aldınız.
bende almayı düşünüyorumda.bende h5 ile 6500 fd arasında kaldım ama h5 e yakınım.
teşekkürler

Tarih: 24 Şubat 2007, 00:34 - İp: 88.***.**3.211