mjak2005
mjak2005 (üye)
Ankara / Amatör

Nikon Mu Yoksa Sony Mi?

İyi günler.Dijital fotograf makinesi almayı düşünüyorum.Daha önce aldığım makinenin fonksiyonları hiç iç açıcı değil.Bu yüzden fotograf makinesini asıl isminden nikondan almayı düşünüyordum.Nikon CoolpixS3 yada yeni çıkardıkları Nikon CoolpixS6, fakat bununla birlikte Sony'nin Sony DSC-T9/S modelininde gerçekten harika özellikleri var.Benim aklımı kurcalayan ise gerek lensde gerek diğer konularda nikon kadar başarılımıdır, acaba en iyi verimi bu üç makinanın hangisinden alabilirim.
Kullanım alanı ise dışarı çekimleri, içeri çekimleri(ortam aydınlığına göre flashı iyi ayarlamalı), vede fotograf makinesinin kullanılabileceği her yerde kullanılacağını katarak bakarsanız sevinirim.

Tarih: 11 Mart 2006, 20:06 - İp: yok
selvixxx
selvixxx (üye)
İzmir / Amatör

merhaba bende kendime bir makina almayı düşünüyorum ve arkadaşlarımda bana bu iki markayı söylediler nikond70s ve sony nin yeni çıkan r5 serisi.ama sanırım ben nikonu tercih edeceğim çünkü markasına çok güveniyorum ve kullanan arkadaşlarımda çok memnun

Tarih: 17 Mart 2006, 21:51 - İp: 81.***.**0.67
benan
benan (üye)
Yurtdışı / Doğa Fotoğrafçısı

Nikon köklü markadır.. Kalitedir... Büyük sitelerde Nikon Konulu forumlar bulunur. Nikonun bazı makinaları için bile siteler görebilirsin. Nikon alıp pişman olan görmedim.

Sony hakkında fazla bir bilgim yok. Sony her işte olduğu için ( tv.. telefon ..vs ) .Foto makina konusunda standart bi kalite sunabilir. Bunun dışında profesyonellerin sony aldıgını gormedim. Sony le ilgili forum site de pek yoktur. Fakat yinede bilgim olmadığı için sony iyi veya kotu diyemem..

Alınca ne aldığını bizle paylaşırsın umarım ..
Kolay gelsin ..

Tarih: 18 Mart 2006, 18:08 - İp: 193.***.**3.4
  • 1