serbayarda
serbayarda (üye)
Eskişehir / Meraklı

Hp Neden Tavsiye Edilmiyor?

arkadaşlar hiç hp tavsiye eden görmedim burda nedeni nedir ??çekimimi kalitesizliğimi??mesela hp 735 çok mu kötü makina??mesela bi ark. servis demiş?her yerde var die biliyorum ben esk.liyim burda var mesela ...merak ettimde cevaplarınızı bekliyorumm..herkes kendine süper baksınnn..

Tarih: 29 Haziran 2004, 21:11 - İp: yok
ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

evet HP'nin foto makinleri berbattır, hiç tavsiye etmem.
50 yıldır foto makinesi üreten Canon, Nikon, Sony gibi markaların ürününü mü alırdın yoksa son birkaç yıldır foto makinesi üreten HP'nin mi?

Tarih: 29 Haziran 2004, 22:04 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Merhaba serbayarda,

Hp kendisi bizzat makine üretmemekle beraber fason olarak diğer makine üreticilerine noname olarak ürettirmekte ve kendi markası ile satmaktadır .Bu makine üreticileri arasında bildiğimiz Pentax da vardır (asahi optical). Kalite bir bütündür bu bütünlüğe satış sonrası destek de girmektedir ve HP nin servisi tek kelimeyle berbattır.Türkiyede tek merkezde olan servis (istanbulda) le ilgili yazılarımı canlı örnekleri ile okuyabilirsin.Hp nin servis müdüresi Sn Pınar Karadeniz ile tanışabilirsin kendisi Bilgisayar Mühendisidir.Ama diploma sahibi olmak beraberinde alan bilgisini sahibi olmayı getirmiyor.Ve herşeyden önemlisi benim onunla yaptığım iki telefon görüşmesinde de servislerinde sorunun nerede olduğunu irdelemek gibi ve daha iyi olmak için çözüm üretir bir tavrı yoktu.(bu tavır aslında bana yarıyor onların küsmüş müşterileri beni buluyor bu da benim dost haneme +1 olarak yansıyor ) Servis hizmetinin hizmet olarak değil de ekstra bir kazanç kapısı olarak görüldüğü bir anlayış ta müşteri memnuniyetini hedeflemiş olamazsınız! (yaptırmaktan vazgeçtiğiniz makineler için arıza tespit ücret olarak 20 dolar alınması strep vs.. gibi)

Tarih: 30 Haziran 2004, 02:16 - İp: yok
tungsten
tungsten (üye)
İstanbul / Meraklı

HP genel olarak urunlerinde minimum kalite standartini yakalar. fazlasini beklemek lazim. Bu scanerdan, yaziciya, serverdan notebook bilgisayara kadar boyledir...

Tarih: 30 Haziran 2004, 02:21 - İp: yok
semioli
semioli (üye)
Kahramanmaraş / Meraklı

Ayrıca HP'nin fotoğraf kalitesi diğer markaların örneklerini görmeden önce bana çok kaliteli gelmişti fakat sony,canon gibi markaların fotoğraflarıyla karşılaştırınca ortaya çıkan sonuç şuydu:"HP gitsin yazıcı üretsin!"..
400-500 milyon verip makina alıyoruz ve almışken üzerine biraz daha koyup Sony veya Canon marka ürün almak bence en doğrusu..
Kebabı kebapçıdan(Canon,Sony,Nikon) alacaksın,pastaneciden(HP) değil..Pastaneci(HP) kebap yapamaz mı?Görüldüğü üzere yapar ama içinin acısını,ekşisini ayarlayamaz!Sende kebapı yerken için yanar(bakınız:ben) veya yüzün ekşir(bakınız:gene ben!)..

Tarih: 30 Haziran 2004, 18:52 - İp: yok
abice
abice (üye)
Bursa / Meraklı

Arkadaşlar ...

Bursa eski santral garaj da bir aralıkta Uludağ Kebapçısına gelin.. Döner kebap neymiş görün...
Fiyatı 1.Porsiyon 10 Milyon bir yanında şıra (üzümden yapılan içecek) toplam 11.5 Milyon...
Daha öncede kebap yedim demeyeceksiniz.... (Cemal Usta eline sağlık...)

Sonuçta ustasından alınan şeyin vereceği zevk apayrı.....
Semioli veya Burkay ın dediği bu...

Bir şeyin ustasından alınan şeyin zevki farklı...

Tabi herkesin ekonomik gücü yetmiyor...
Hp 735 i 350 Milyona , Kodak CX6330u 330 Milyona satabiliyor... (Türkiye fiyatları)
Canon ustada fiyatlarını daha makul seviyeye çekerse daha çok satılacağına eminim...

Darısı başımıza...

Tarih: 1 Temmuz 2004, 09:29 - İp: yok
blnf717
blnf717 (üye)
Bolu / Amatör

Semioli ben Sony kullanici olarak her zaman burada söylüyorum. Burkay da söylüyor Sony den uzak dur diye. Bu 717 icin ne kadar gecerli henüz bilmiyorum. Zaman gösterecek. Su ana kadar herhangi bir olumsuzlugunu duymadim. Sadece bu modelde tabiiki. Bunun disinda baska hic bir modeli bespara etmez.828 buna dahil. hele p modelleri amaciniz fotograf cekmeyip yaninizda dolastirmaksa belki olabilir.Buda biraz lüx e kacar. Sonynin hele 400-500 milyona alacaginiz makinasindan hic bir sey beklemeyin. Ayni fiyata daha baska modeller bulunabilir.Sony ayni teknik özelliklere sahip markalardan biraz daha pahali P modeli gibi oyuncak almayin(Ben P7 aldim oynuyorum ) 460 € P7 ye 580 € 717 ye eder 1040 € bu parayada Nikon D70 alinabilirdi. (Burkayin biyik altindan güldügünü görür gibiyim) Yahudiye sormuslar neden pahali aliyorsun diye "Ucuz mal alacak kadar zengin degilim demis" Bende bu arada tecrübe sahibi oldum.Tecrübe nedir hayatta yenen kaziklarin toplamidir. Siz de kazik yiyenlerin yazdiklarindan ders alin ki sizinde tecrübeleriniz artmasin. Yok bu tecrübelere kulak asmayip hala Casio, Pretec, HP tartismasi yapiyorsaniz buraya niye yaziyorsunuzki. O kadar millet tecrübe sahibi (kazik yiyen) kisiler yaziyor hala anlamiyorsaniz iste meydan alin makinenizi cebinize koyun hayirini görün. Tavsiye edipte günaha girmeyin.Yine nereye geldik semioliye Sony nin tek modeli haric her modelinden uzak durmasini söyleyecektim sadece.

Tarih: 1 Temmuz 2004, 10:32 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Nikon, Minolta ve Canon'dan şaşma , yanılmazsın. Bunlar harbi Fotograf makinesi devleri, diğerleri genellikle elektronik oyuncaklar üretirler

Tarih: 1 Temmuz 2004, 17:51 - İp: yok
semioli
semioli (üye)
Kahramanmaraş / Meraklı

Sevgili blnf717 ..
Şu andan itibaren Sony ile olan ilişiğimide kesmiş bulunmaktayım..Demek Sony'de HP'lik yapıyo!!Malum blnf717 forumun tamamını okuyamadım..Artık Sony'nin de tezgah önünün pırıl pırıl ama mutfak arkasının hamam böcüklü(Bakınız:Arena) olduğu ortaya çıktı..Öyleyse yazın tüm enerjimi Canon marka makina almak için harcamalıyım..Şimdi kendime hedef bir model belirlemem lazımTeşekkürler..
Ha bu arada neydi efem:"HP'YE HAYIR!!" VE "FOTOĞRAF HAKKIMIZ ENGELLENEMEZ!!"

Tarih: 2 Temmuz 2004, 13:49 - İp: yok
abice
abice (üye)
Bursa / Meraklı

Burkay veya Semioli....

Kebabı Bursa*Uludağ Kebapçısı Cemal Ustadan...
Foto.Makinasını Canon Ustadan...

Alma HP nin makinasını... Sev Canon un fot.makinasını....

Kodaktan uzak dur... Canon a yaklaş....

Ben fot.mak. fot.mak demem... Markası Canon olmayınca...

Al Canon un optik zoomlusunu, çek fotografın Güzelini....

Kızım sana Sony alayımmı ....
İstemem babacım istemem... onun adı Sony .. eder beni deli...

Tarih: 2 Temmuz 2004, 14:01 - İp: yok
blnf717
blnf717 (üye)
Bolu / Amatör

semioli Sony kötü demedim. TR de Sony nin servisinin iyi olmadigini Burkay Usta nin söylemlerinden söylüyorum Ben kendim F717 kullnicisiyim. Bunu her zaman tavsiye ederim. Ben Almanya da oldugum icin Tüketici sorunu gibi bir sorunum yok. 2 Yil üretici garantisi var. Burada hangi mali alirsaniz alin begenmezseniz 15 gün icinde sorgusuz sualsiz geri verebilirsiniz. 2 yil icindede bir ariza durumunda yapmak zorundalar.717 2002 de cikan bir makina. Burkay usta programlanmis gibi 2 yil sonra bozuluyor diyor. o zamana kadar zaten ayak altina düser. Ben Tr deki sony fiyatlarini cok yüksek buldugum icin söylüyorum. Her özelligi ayni olan baska bir makina Sony den daha ucuz. Bu yüzden gereksiz diyorum.Yoksa cekim kalitesi bozuk degil. Benimkide bozulursa duruma göre bakariz. Tamiri pahali olursa atar yenisini aliriz. Tamirat burada Tr den daha pahali.717 burada su anki fiyati 530 € Trde 800 ile 1000 € arasinda degisiyor. Buda gümrük vergilerinin yüksek olmasindan. Sana tavsiyem Sony nin herhangi bir modeli icin ayirdigin 200-300 € her neyse o parayla baska bir marka makina al. Mutlaka ayni parayla alacagin makina Sony nin alacagin o modelinden bir iki derece daha iyi olacaktir. HP Orion Mustek gibiler haric.

Tarih: 2 Temmuz 2004, 14:15 - İp: yok