gtokatli
gtokatli (üye)
İzmir / Amatör

Hangi Dfm İ Almalıyım?

Merhabalar dijital fotoğraf makinesi almak istiyorum ama ne alacağıma bir türlü karar veremedim. Kafamda bir sürü model var ve kafam karıştı. Kaliteli fotograf ceken, 640x480(tercihen 30 fps) sınırsız video cekimi olan ekonomik bir makine(500 ytl ye kadar) arıyorum. Önerilerinize ihtiyacım var lütfen bana yol gösterin.

Tarih: 18 Ağustos 2005, 11:03 - İp: yok
gtokatli
gtokatli (üye)
İzmir / Amatör

nikon 3700 almayı düsünüyorum. Video kalitesi süper çekimi kaliteli ama 3.2 megapiksel. Yeterli olur mu bilemiyorum. Fiyatı 400 milyon. Videosu iyi olup da daha ucuz olan veya daha kaliteli fotograf ceken bildiğiniz bir model var mı?

Tarih: 23 Ağustos 2005, 23:02 - İp: yok
gtokatli
gtokatli (üye)
İzmir / Amatör

102 kere okunmus ve hic cevap yok.. Zor bir soru sordum herhalde

Tarih: 24 Ağustos 2005, 21:30 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam gtokatli..
gercekten zor bir soru olmus galiba ki cevap veren cikmamis..
..
benim tavsiye edecegim sey sana; bir miktar daha harcamayi goze alabilirsen sayet, canon'un yeni cikaracagi A610 veya A620 modellerinden birini incelemen olacak.. turkiye fiyatlarinin ne olacagini bilemiyorum dogrusu ama burada 200 pound gibi bir fiyattan satilacagindan, turkiyede de 500-600 gibi birsey olur diye dusundum..
..
eger fotografciliga ilgiliysen, biraz daha harcayip da daha yeni ve daha yetenekli bir model alman senin yararina olacaktir..
..
3.2 megapixel yeterli midir?
bu kisiye bagli olan bir durum gtokatli.. ne buyuklukte print alacagina.. eger sadece bilgisayarinin ekranina wallpaper yapmak icin kullanacak ve arada bir 10x15cm'lik print alacaksan yeterli olacaktir tabii..
en mutlu print icin 300 dpi cozunurluk sart.. ama bu mutlulugun bazi gerekceleri vardir.. genel olarak fotograf kagidi uzerinde her bir pixele 10-15 cantimetre uzakliktan baktiginda, 300 dpi olmasi ile kaliteden odun vermemis olursun..
300 dpi'in manasi; her bir inch'de 300 pixel'in bulunmasidir.. fotograf makinenin cozunurlugu, mesela 1500x2100 pixel ise makinen 3.5 megapixel (yaklasik diyelim) demektir.. ayni sekilde 300 dpi'da baski alabilmen icin 1500/300 2100/300 yani 5inch'e 7inch boyutunda bastirmakla ve 10 cantimetreden bakitiginda fotografa, cok net gorebilirsin.. ama bir fotografi salonunda duvara astigini dusunursen, yani o fotografa 10-15cm'den degil de 2-3 metreden bakacagini dusunursen, iste o zaman 300 dpi'da baski almana gerek kalmaz.. sinir olarak 175 dpi'da bastirilmasi gerektigini bir yerde okumustum.. profesyonellerin kullandigi sinir ise 240 dpi olarak biliyorum.. diger yandan web'de kullanilan 72 dpi'dir..
o halde 175 dpi'da baski alacagini dusunursek; 1500/175 2100/175
..yani 8.57inch'e 12 inch baski alabilirsin.. her bir inch 2.57 santimetre ettiginden;... uzatmadan... yani A4 uzerine baski almis olursun..
..bu anlattiklarimdan sonra sen karar ver yetip yetmeyecegine..

Tarih: 25 Ağustos 2005, 17:41 - İp: yok
enderonur
enderonur (üye)
Ankara / Meraklı

pentax mx4 10x optik zoom 10 x digital zoom, manuel kullanım olanağı enstantene ve diyafram öncelikli çekim imkanı 1 cm macro çekim süper macro 640x480 30 fps mpeg4 divx kalitesinde sınırsız video çekimi ve video çekerken zoom imkanı 36 bit renk derinliğine sahipcihazda histogram göstergesi 50-400 asa ışık hassasiyeti mevcut benim satış rakamım 625 YTL

Tarih: 26 Ağustos 2005, 10:01 - İp: yok
gtokatli
gtokatli (üye)
İzmir / Amatör

dadanagast ve enderonur bana yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Canon a610 a baktım fotograf kalitesiyle manuel ayarlarıyla movie moduyla tam istediğim model. Optio mx4'ün kamera çekimi çok kaliteli 10x zoom çok güzel ama fotoğraf çekimi çok iyi değilmiş sanırım. Umarım a610 burada pahalıya satılmaz..

Tarih: 26 Ağustos 2005, 22:09 - İp: yok
magneto
magneto (üye)
Yurtdışı / Meraklı

s1 in turkiye fiyatini bilmiyorum ama sana CANON S1 onerebilirim kullanmasi cok keyifli ve video cekimi de guzel

Tarih: 27 Ağustos 2005, 03:08 - İp: yok
gtokatli
gtokatli (üye)
İzmir / Amatör

A610 ile çekilmiş fotoğraflarına baktım çok güzel ve 10 Eylülde 300$ fiyatla piyasaya çıkacakmış. Türkiyede 600 milyon olur artık Abim Amerika'da ve oradan satın alıp bana kargoyla yollayabilir. Biraz araştırdım ama net bir bilgiye ulaşamadım. Kargoyla yollanması mümkün mü, mümkünse ne kadar gümrük vergisi ödemek zorundayım, garantisi burada da geçerli olur mu ve burada satın almaktan daha hesaplı olur mu?

Tarih: 1 Eylül 2005, 21:17 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam gtokatli..
ingiltere fiyati 220 pound.. A620'nin fiyati da 230 pound.. bence abine aldirmisken A620 aldir..
amerikadan, abin sana gonderirken; hediye diye gonderirse, gumruk alamazlar turkiyede.. abine soyle, hediye diye belirtsin paketin uzerindeki kagitda..
..
simdiden gule gule kullan makineni..

Tarih: 1 Eylül 2005, 22:03 - İp: yok
gtokatli
gtokatli (üye)
İzmir / Amatör

Dadanagast yine yardımıma yetiştin çok çok sağol
Hediye olarak yurtdışından getirme işi bayağı uygun geldi ama nette araştırdım kafam bir hayli karıştı. Hediyelik eşyaların muafiyeti bayram ve yılbaşılarda geçerli oluyor diye okudum. Bir de 300 Euro limiti varmış galiba. A520 yi 230 pounda İngiltere haricinde bulamadım hepsi 399$ a satıyor. Bu da limiti aşıyor. Amerika dan bahsettiğin fiyatlarda alabileceğim bir site var mı?

Tarih: 4 Eylül 2005, 00:06 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

hediyenin en fazla 300 euro olmasini nerede okudun gtokatli? biraz anlamsiz geliyor bana.. yani pahali hediye olmazmiymis?
ingiltereye adamlar 6-7 bin poundluk objektifi hediye diye gonderiyorlar ve vergi alinmiyor alanlardan da; turkiye 300 euro sinirlamasini mi koymus?
ama onun da bir cozumu var; abin hediyenin degeri olarak 300 euro yazar olur biter.. hediye paketini acip fiyat arastirmasi mi yapacaklar?
insanlarin bir de dogum gunleri var, yilbasi ve bayramlardan baska.. veya ozel gunler.. belli bir zamanlama kisitlamasi da getirilemez..
okudugun yeri bana da soyle lutfen, ben de bakayim..
..
canon A620 modeli daha piyasaya cikmadigi icin 399 dolar diye geciyor, bu ayin ortalarinda cikacak.. sonra fiyat zaten otomatikman duser.. rekabet ortamindan dolayi..

Tarih: 4 Eylül 2005, 01:30 - İp: yok