Fotoğrafçılık Forumları
Dslr - Coolpıx 8800
selamlar...
bana coolpix 8800 yerine , neden dslr almam gerektigini kim aciklayabilir... ikisinin arasindaki belirgin farklar nedir...(dslr tam olarak nedir...?) ayni kategorilerde olmadiklarini biliyorum ama butun forumlarda okuduklarimdan eger imkan varsa dslr alinmasi gerektigini cikardim... alti ustu bir amatorum ben ve coolpix 8800 a asik oldum... sizce ne yapmaliyim , bana yardimci olun lutfen...
Seni seçtiğin makina hakkında bu veya başka sitede okumuş olduğun(olacağın) kötü yazılar pek etkilememeli bence. Neden ?
* Çünkü herkes kendi seçtiği veya sahip olduğu makinaya göre o makina ile ilgili yorum yapacaktır. Yani bende şu an yeryüzündeki en iyi fot. mak. varsa tabii ki 8800 bana güzel görünmeyecektir. Pek çok kişi 880'ün bekleneni karşılayamadığını söylüyor. Peki hangi makina bekleneni karşıladı şu ana kadar? İnsanoğlunun istekleri hiç son bulmayacak ki! Ayrıca bir makina için oluşan beklentiler tamamen kişiseldir, yani sizin beklentilerinizdir. Kimse 8800'ün şimdiye kadar üretilmiş en iyi makina olmasını beklememesi gerekir. Ondan sonra xxx makinası beklenileni veremedi. Yok öyle şey, sen aklını karıştırma, tamam?
*Çünkü eğer sen bir makinayı bir kere beğenmişsen, o'nu sevmişsen,O'nu eline aldığında, onunla fotoğraf çekerken onun ile birbirinizi bütünlediğinizi göreceksin. O makinayı sevmeye başlayacaksın. Bundan sonrası kendini ne kadar yetiştirebileceğine bağlı ki, bunu sonu yok.
Söyleyebileceklerim veya aklıma gelenler bu kadar. Bence sen en başta bu işi ne için ve nereye kadar yapmak istediğini bir planla. Yani günlük çekimler yapacaksan değil 8800, 3200 hatta 2200 bile yeter sana. Ama sen "Yok arkadaş, ben öğrenmek istiyorum bu işi, aklım gidiyor güzel bir çerçeve görüce, onu kendi yorumumla ölümzüsleştirmek istiyorum" diyorsan belki d-slr veya slr senin için daha iyi bir çözüm olabilir, çünkü zaman içinde kendini aşmaya başladığını göreceksin ve daha iyi bir makinaya ihtiyacın olacak. Ama şu da var ki 8800 ile de pek ala fotoğrafçılığa başlayabilirsin. Ama özellikleri sınırlı bir alanda olacaksın.
Artık karar senin. umarım yardımım dokunmuştur. Soruların olursa bana mail atabilirsin, cevaplamaya çalışırım.
[email protected]
onemsedigin icin tesekkur ederim crussor , yavas yavas daha cok bilgi sahibi olmaya basladim... sevgiyle...
Sevgili crussor, elbette hiç bir makina beklenileni tam olarak karşılayamaz ama bir de fiyat\performans oranı vardır.. Bence 8800 işte burada kaybediyo... Yoksa elbette çok güzel makina , bir çok fonksiyonelliği var hatta fonkisyonelliği hat safhada ama o kadar para verdikten sonra biraz daha ilerisi düşünebilir bence ...Bende 8800 için tamam işte aradığım bu demiştim... Ama işin içine girince, ince eleyip sık dokuyunca vazgeçtim...
Herkese mutu kareler,
okuduklarimdan cikardiklarim , 8800'dan uzak durulmasi gerektigi... ama sanirim ben , gene de onu alacagim... en azindan simdilik oyle gorunuyor...
sevgiyle...
#majesty' tarafından 05.12.2004 14:51:11 tarihinde düzenlendi.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
-
Bütçeme Göre Güncel Dslr mı Fullframe Dslr Mı?
12 Nis. 2020, 08:34 uaemir
2326212 Nis. 2020, 23:07
mete007 -
Yeni Başlicam İşimi Görcek 2. El Ucuz Dslr Arıyorum
10 Eyl. 2018, 19:12 ahmet4137
1294313 Eki. 2018, 16:58
ikincisahip -