Fotoğrafçılık Forumları
Dsc-f828 Alıyım Mı?
Merhaba, Sony Dsc-f828'i kanadadan arkadaşımla getirtmeyi düşünüyorum. Kanada ve USA fiyatları arasında bariz bir fark var mıdır? Ve makina için kısa bir yorum alabilirmiyim?Alırken çok ince detayları düşünmek istemiyorum yoksa işin içinden çıkamıyacağımı biliyorum. Ortalama bir profesyonellik (ortaya karışık hesabı)için değerlendirebilirseniz sevinirim. Ve kanada için yaklaşık bir fiyat söyleyebilir misiniz?
1. 1100$ a gövdeyi al diyorsunuz ya bu amerika fiyatı değil mi?
2. resellerratings.com da, güvenilir sitelerden( orda öyle diyo bilmem artık) AF-S DX Zoom-Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G IF-ED lens ile birlikte satılan fiyatı 1118$
3. Bu lensle ne yapabilirim? yaklaşık 3.8x optik zoomdan bahsediliyor. Coolpix 8800 ilk tercihimken 10x zoom'a alıştım bu rakam komik geliyor. Tamam "Ama bu dslr, farka değer" diyorsunuzdur ama emin değilim. Ayrıca bu lensin makro çekme durumu ne kadar? Sadece gövdeyi al ayriyeten de lens al diyorsunuz, arkadaşlar ben bu sevdaya en fazla 900$ ayırabilecem diye başladım. D70'de iyi bir lensle ortada dönen fiyatlar 1500$ civarı.
4. Coolpix düşündüğüm zaman en fazla 800$'a patlıyo. O fiyata biraz daha kasıp dslr alınır diyorsunuz. En az kasma ile 1118$ patlıyo. O da henüz lens hakkında bilgim yok.
5. Canon 300d düşünebilirsin diyebilirsiniz. makina 2003 de çıkmış. "tamam ama o da bir dslr" diyeceksiniz, benim son teknoloji olayına biraz takıntım (belki anlamsız bir takıntı ama) var.
6. Yaw gidip film-slr kamera alacam yaw yetti...
Not: Bu nikon ne malı?
dur hemen sinirlenme xder..
yok yok dijitalinden al, film milm alma..
sorularinin cevaplari:
1) sanirim o fiyatlar amerika fiyatlari oluyor, resellerratings'de 1118 dolar icin lensli fiyatina dendiyse; turkiyedeki fiyatin 2000 civarinda olmasi lazimki bu kadar disaridan al konusmalarina degsin.. eger ki turkiyede 1100 dolar ise body fiyati, o halde turkiyeden al tabii.. kim vermisti o fiyati once, ciksin ortaya..
2)18-70 iyi kaliteli bir lens diye geciyor.. bizim buradaki lensin fiyati 300 pound..
3) iste oyle oluyor.. 10x derken kim ister 3x oluyor insan.. ama hersey o kadar da basit degil..
sadece 900 dolar ayirabilirim, bu rakami gecemem diyorsan o kadarlik bir makine alman gerekir.. tabii ki DSLR'lara bakma o zaman..
amerikadaki fiyatinin 900'lere geriledigini soylemistin yanlis hatirlamiyorsam, lensli fiyati ise bulunmaz firsat..
4) 18-70 lens coolpix'in uzerindeki lensten 100 kat daha kalitelidir buyuk ihtimalle.. bilenler bu soyledigimi dogruyabilirlerse sevinirim.. (ben de okuduklarimdan biliyorum..)
5) benim de son teknoloji olmali takintim vardir.. olmazsa olmaz.. olmasin daha iyi hatta..
...
dur dur sakin alma film makine..
nikon japon mali.
Baba işin kötüsü istesem 2000$ a kadar çıkabilirim. (yanlış anlamayın askerliği asteğmen olarak yapmanın faydaları). 3 ay sonra terhis olacam. Ve biriktirdiğim parayla makinanın yanında bir mp3 çalar,bir dağcı çantası,kaz tüyü tulum ve bot alıp dağlara çıkıp orda fotoğrafımı çekmek istiyorum. (Tam teşkiletlı anlayacanız). Planlarıma göre terhis olurken 2000 euro kadar biriktirmiş olacam. Bu parayı tüm isteklerime orantılı bir şekilde dağıtmak istiyorum. Onun için 1500$ verip dslr aldıktan 1-2 ay sonra pişman olmak istemiyorum. Özellikeri belki benim ihtiyacımı çok aşacak.
Ama bir ürün alırken de benim en önemli prensibim "Alacaksan iyi bir şey al". İşte o yüzden karar veremiyorum.
xder cikma o zaman o kadar yukarilara.. nasil olsa ileride, daha cok harcayacak paran oldugunda en iyisinden alirsin.. bence dedigini yap; o 2000 dolarini mantikli bir seklide harcayip amacini gerceklestirebil..
bence a200 modeline bir kez daha degerlendirmen gerekir.. hem yuksek zoom'u var hem de kaliteli makine..
DSLR'larda dedigin gibi olay cok buyuyor..
3 ay dedigine gore daha zamanin var demektir.. bekle bakalim yeni modeller gelecek, aralarindan en iyisinin ve sana hangisinin yarayacagini, hep birlikte burada konusur tartisir buluruz..
bu bahsedilen makinelerin hepsi de cok kaliteli.. nikon'dan canon'dan bahsediyoruz..
bir de ipod cekmen lazim daglardaki gezinden once..
#dadanagast' tarafından 18.11.2004 21:08:41 tarihinde düzenlendi.
Arkadaşlar o fiyatları ben verdim ve çıktım ortaya.Siz de türkiyeyi dünyanın en pahalı ülkesi yaptınız yav.İlk önce aşağıdaki linke bakın EOS 300D 929€+KDV(18-55mmkit) kampanyada.
www.aydinlarfoto.com
bu bahsi geçen firma sirkecideki en büyüklerden biri ama en ucuzu değil.Ama bu fiyat canon powershot pro1 ile aynı ve dsc828'e de yakın sonuçta da slr işte. Ekstra bir objektif de 200 dolara malolur.canon olması şart değil (sigma veya tokina da iyi markalar bilhassa sigma)
Sirkeci de bir de yuvam fotoğrafçılık var.Erkayalar ve karfo karacasulu'nun en büyük toptancıları.Onların fiyatlarını bilmiyorum ama birazdaha iyi ilgilenenlere tel no:02125130708
daha önceki bütün dijital makinelerimi ordan aldım adamlar çok bilgili ve ilgileniyorlar.D-70 şu an 1700 dolar (lens dahil) ama araştırmak lazım.TAbi ki bu fiyatlar amerikadan fazla ama şunu belirteyim amerikada internetteki fiyatları mağazalarda oradaki bulamazsınız.Dolayısıyle oraya giden herkes yine amerika içinde internetten alışveriş yapıyor.Çünkü bulunduğun eyaletteki vergi oranları vs. farklı olabilir.Sen de ne var derseniz.olympus c-760 uz.ve iddia ediyorum kendi kategorisindekilerin en iyisi.
Arkadaşlar sizin tartışmanız beni de sardı.Bende iyi zoom oranı olup kaliteli fotoğraflar çekebilecek bir makina epeyce taradıktan sonra (dslr şimdilik düşünmüyorum fiyatın yanında büyükce bir çantayla dolaşmak istemiyorum) Panasonic DMC FZ20 ye karar verdim .
Xder gibi benimde bir arkadaşım bir ay sonra Amerika'dan gelecek
Bunu aldırıyorum. fiatı 500-600 $ arası 12X leica lensi IS. 5mp
dizaynı da güzel görünüyor.
Makinayı elime alıp inceleme fırsatım olmadı fakat çok farklı makinaların
örnek fotolarını karşılaştırdım.Ayrıca yeterli ingilizcem olmasada forumlarda çok fazla tavsiye edildiğini ve kullanan kişilerin memnun olduklarını okuyorum.Bu fiatına rağmen zoom oranında daha iyi olmakla beraber fotoğraf kalitesinde de 8800 ve sony 828 e yakın olduğunu sanıyorum.
Ben uzun süre karasız kaldıktan sonra bu makinayla giriş yapıp 1-2
sene sonra dslr 'ye geçmeyi düşünüyorum.Hem daha iyi ve uygun fiatlı dslr modeller çıkmış olur.
Bu makina da alternatif olarak düşünülebilir.Ayrıca FZ 20 ile ilgili
bilgisi olan arkadaşların fikirlerini duymak isterim.Selamlar.
Panasonic dmc-fz20 en mantıklı seçim.türkiye fiyatı 595€+KDV
12 taksit vade farksız yapıyorlar.Dpreviewdeki reviewdeki örnek resimler gerçekten çok iyi .Adamlar çok düşük slr'lere yakın noise yazmışlar.Ayrıca leica lensi ve bilhassa Image stabilizeri yabana atmamak lazım.
yaw 8800'ü ilk gördüğümde aşık oldum denilebilir. Ama dadanagast senin verdiğin sitedeki ve dpreview deki yorumları okuyunca birden kararsız kaldım..Yaw nasıl olurda adam benim alacağım makinayı beğenmeyip geri gönderir yawwww... dpreview deki elemanın teki öyle yapmış. Ve sorun olarak hep noise gösterilmiş...öyle bir sorun olmasa direk alacaktım makinayı..o yüzden d70'e kaydım...Yani sonuç olarak alternatifim 2'ye indi (buda bir gelişmedir)...
Yaw şu 18-70mm f3.5-4.5G ED-IF AF-S DX Zoom Nikkor lens hakkındaki bilgileri tam olarak öğrenebilirsem daha rahat karar verebileceğim. Makro var mı? Varsa ne kadar? Diyafram aralığı? 35mm karşılığı? tek bildiğim 3.8x zoom olduğu...Her türlü bilgi çok işime yarar...
bandit fiyatlar dedigin gibiyse sayet pek de farkli degiller avrupadan.. amerika gercekten de heryerden ucuz, orayla ayni olmasi cok zor.. dedigin gibi, her magazanin -burada da ayni- bir store fiyati bir de web fiyati var.. web herzaman cok ama cok ucuza; ama hala daha anlam veremiyorum; sokaga cikin bir bakin, butun magazalar ana baba gunu.. tabii bir de price-match olayi var; internetten en dusuk fiyati bulup, satan yerin kontak numarasi ile o price-match dukkanlardan birine gidiyorsun, sana ayni fiyata veriyorlar.. dolayisiyla internet fiyati fakat bir dukkana girip torbayla cikma guvencesini yasiyorsun..
.....
alihaydar; fz20 harika bir fotograf makinesi bence.. herkes oyle diyor internette.. sen de incelemissin zaten.. bence pek yanlis yapmis olmazsin alirsan sayet..
Biraz önce açtığım yeni konuda türkiye fiyatlarına göz atın.
Ayrıca compex fuarında DMC-FZ20'yi inceledim öyle çok ufak değil ama işçilik kalitesi (metal),özellikler çok iyi ama en iyisi
36-432mm slr'ye tekabül eden 12x optik zoom daha iyisi yok.
Teleskop gibi mübarek
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
1161131 May. 2024, 19:07
compozer -
Fujifilm Xt4 mü Sony A7 III mü Almalıyım
08 Tem. 2020, 15:33 xxray
4392128 Oca. 2021, 23:30
dioloh -
Yashıca Samuraı 4000ix Nasıl Film Kullanmalıyım