Fotoğrafçılık Forumları
Dsc-f828 Alıyım Mı?
Merhaba, Sony Dsc-f828'i kanadadan arkadaşımla getirtmeyi düşünüyorum. Kanada ve USA fiyatları arasında bariz bir fark var mıdır? Ve makina için kısa bir yorum alabilirmiyim?Alırken çok ince detayları düşünmek istemiyorum yoksa işin içinden çıkamıyacağımı biliyorum. Ortalama bir profesyonellik (ortaya karışık hesabı)için değerlendirebilirseniz sevinirim. Ve kanada için yaklaşık bir fiyat söyleyebilir misiniz?
"Nikon ve olympus kendi özel pillerini kullanıyorlar. Fuji ise AA pil kullanılıyor. Benim ilk üzerinde durduğum konu pil konusuydu, mutlaka AA olmalı."
neden AA olmalikine??? adamlar bir lithium-ion pil bile koymamislar, ayip degil midir?... fuji S3Pro modelinde bile AA kullaniyorlar..
olympus 8080'nin pili iclerinden en uzun dayananlardan biri..
bu sayfada bazi digicam'lerin pil dayanma sureleri verilmis.. nikon 8800, bildigim kadariyla, 240 shot'tan sonra tikaniyor; sony f828'inki 540 shots ve olympus 8080 ise 600.. buradan aslinda sony ile olympus'un ne de basarili olduklarini goruyoruz.. (ne oldu xder?? sanki fikirlerin yine mi degismeye basladi? )
fuji s20pro'yu zaten bosver; kac senelik o makine? hala olmedi mi?
...
" Acaba çok mu acımasızca?"
yok yok, acimasiz olacaksin; acidinmi bunlara kaybedersin.. unutma; aci yok!!!
...
"Birde sanırım manzara fotografları benim için önemli olacak. Acaba makinaların hangisinin daha geniş açılı olduğunu hangi değerleri karşılaştırarak bulabilirim?"
bunu anlamanin en kolay yolu makinelerin uzerindeki objektiflere bakmak.. eger ki makinenin ozelliklerinde, 35mm'ye gore 28mm'den basliyorsa (veya daha dusuk bir numara ile..) o halde genis acidan basliyor demektir.. (o da ne demek oyle??? 35mm'ye gore 28mm miiiiii? yok yok korkma; aslinda cok kolay; fakat ilk duydugunda tirstiriyor.. hani eskiden 35mm makineler vardi; analog olanlar.. onlarda lensin takilmis oldugunu dusun; "crop faktoru" carpani ile birlikte 28mm'yi (gibi; 35mm'den az olan tum numaralar genis aci veriyor..)buluyorsan sonucta dijital makinendeki lens genis acili oluyor..)
mesela nikon 8800 35mm'ye gore 35-350mm.. yani genis acili degil..(ne oldu, nikondan da mi soguduk simdi? )
bak yeni minolta A200 geliyor, o genis acili.. zannedersem 28-200mm zoom'u vardi..
...
"Ya birde hep aklımda DSLR alsam mı diye bir şüphe kalacak bundan eminim. DSLR almak maliyeti katlayacak hiç gerek yok ama içimde hep kalacak biliyorum ..."
benim aklimda her zaman bir SLR fotograf makinesi sahibi olmak vardi.. ama simdiye kadar bekledim.. bu sefer SLR alacagim; hem de ne sans benimkisi, bir SLR yerine DSLR'im olacak..
aklinda boyle bir suphe kalacak olmasi cok normal.. cunku DSLR bu bahsettigimiz makinelerden 1000 kat daha iyi.. (veya yaklasik olarak; hemen kizmasin digerleri.. )
nikon 8800 veya canon pro1 alana kadar bence yerine bir DSLR al.. hemen hemen ayni ucrete..
yalniz bir uyari!!! ben de basta yerine DSLR alirim tabii dedim; simdi en dusuk fiyatta olanlari da yetmiyor nedense.. kafayi 20D'ye diktim..
onun icin sana tavsiyem su olacak: ya hemen git ve nikon D70 al ve mutlu ol ya da biraz daha arastirma yap ve sonra kafani canon 20D'ye dik benim gibi..
"Tüm, fotoğraf makinası almaya karar verip de makina belirleyemeyen arkadaşlar, hepimize kolay gelsin..."
amin..
Fuji s20 den soğudum. max çözünürlüğünü (2832x2128) interpolated olarak veriyomuş.
Nikon 8800 hala tercihlerimden biri. Kıllandığım bi nokta diyafram aralığının F2.8-F5.0 olması. Sizce de yetersiz değil mi?
Canon Pro1 hem 28 mm olması hemde 7x zoom sunması güzel. USB 1.1 olması düşündürücü.
Olympusa ise ısınamadım.5x zoom ve 5 cm makro düşük değerler diğerlerine göre..
Ve d70. amerikadaki arkadaşıma d70 fiyatını sordurudum.
Nikon D70:1299.99$- suandaki kampanya fiyati:944.85$
Acaba bu fiyata lens dahilmidir. Bi de arkadaşıma aldırdım diyelim. Buraya ulaşım ücreti (en ucuzu) ile beraber sizce kaça patlar?
1200'lu dolarlardan dustuyse lensli fiyatidir buyuk ihtimalle..
arkadasina aldiracagini soyluyorsun, yol masrafi niye? eger ki arkadasinin ucak bileti parasindan bahsediyorsan sana tahmininden cok daha pahaliya patlar..
bu arada bir baska konu altinda nikon 8800'in incelemesinin yapildigi linki verdim.. bir incele o adresi..
sanirim en kesin yol DSLR yolu.. hata yapma olasiligin cok dusuk.
Verdiğin siteden ve dpreviewden makinayı iyice incelemeye başladım.
Amerikadan arkadaşımın gelme durumu var aralığın sonuna doğru.. eğer öyle olursa ulaşım için para ödemeyeceğim..
Bide verdiğin sitedeki ilk yorumlardan biri nikon 8800'ün fiyatını giriş seviyesindeki dslr'lere yakın olduğunu söylüyor (daha önce belirttiğin gibi). bu giriş seviyesindeki dslr'ler için bir kaç model söylebilir misin? onlarıda inceleme altına alıyım....
teşkür
giris seviyesindekilerle canon 300D ile Nikon D70'den bahsediyor..
nikon 8800 guzel bir makineye benziyordu; ki zannederim bu sadece dis guzelligi.. zoom'unun 10x olmasi disinda nesi guzeldir bu makinenin allahaskina..
Buradaki fiyati 580 pound; oysaki minoltanin A200 modeli 440 pounda kadar gerilemis durumda.. bence A200 cok daha iyi bir makine.. canon 300D burada 500 pounda kadar geriledi; su siralar canon 100 poundu geri iade ediyor.. b ir DSLR icin mukemmel fiyat.. under 1000 pound'du ilk ciktiginda, simdi 500 pound.. D70'in fiyati 750 pounda geriledi, bu kit fiyati, lensle birlikte..
nikon 8800'in fiyatinin 580 pound, canon 300D'ninki ise 500 pound oldugu dusunuldugunde bence cok fazla dusunmek sacma.. bir cektikleri fotograflara bak, karsilastirmasini sen yap..
canon 300D'nin plastikimsi govdesi disinda hicbir ozelligi kotu degil.. harika fotograflar cekiyor..
6 megapixel olmasina aldirma; 8 megapixelli digicam'lerden kat kat daha iyi print alirsin buyuk kagitlarda..
300D'den daha iyisi nikon d70 diye geciyor tarihte..
amerikada bu iki makinede cok ucuza geliyor diger ulkelere gore.. arkadasina getirtebilirsen cok iyi, aksi takdirde turkiyeye posta isleminde gumruk odemeye mecbur kalacaksin..
...
daha iyisi canon'un 20D'si.. samda kayisi gibi aynen..
amerikadan 2000 dolara 17-85 lensli fiyatini aldirabilirsin arkadasina..
turkiyede yalniz 20D 2650 dolarmis.. kafadan 1000 dolarda 17-85 lenstir.. yani 3650 dolar..
...
bakiyorum isin icine iyice girmeye basladin..
eee, oyle oluyor iste. hergun yenisinden cikartiyorlar, hic aklinda yokken onu da dusunmeye basliyorsun.. veya yeni birseyler ogrendikce sevdiginden vazgecip sevmedigini bile sevebiliyorsun..
......
fotograf makinesi alma sanati.. daha fotograf cekme sanati olmadan..
Sony F828 den soğuman için hiçbir sebep yok. Benen Canon 300D ve Sony F828 kullandım. F828 in tek kusuru yüksek asa(iso) da noise oluşması. bunu da asa ayarını 200 ün üzerine çıkarmadan diyafram ve enstantene ayarlarıyla rahatlıkla halledebiliyorsun. Makinanın artıları çok fazla. Bence muhteşem bir makina.
Canon' a gelince... Objektifi değişebiliyor. Fakat objektif fiyatı Sony F828 fiyatı kadar. Tercih senin..
sayın mete arkadaşım yapma gözünü seveyim dslr ile v1 i nasıl aynı kefeye koyuyorsun?
(mete arkadaşımız sayfa 1 de dslr ile v1 i karşılaştırmış bu onun yanıtı) ayrıca dadanagast arkadaşımızın dediği gibi mesela d70 neden düşün müyorsun xder?
ayrıca dsc-717 yi 828 e göre daha çok tavsiye ediyorlar...
Yahu D-slr makineler dururken onlara yakın fiyatlara bu makineleri almak çok mantıksız.objektifi hiçbir zaman değiştiremeyeceksin focuslama hızı d-slr'ler kadar hızlı omayacak fortoğraflar vizörde gördüğünden farklı olarak
çıkacak (%85 civarı) ve piyasada bilhassa sirkeci de her yerde bulunan 0 veya 2. el herhangi bir objektif(özel bir objektif de olabilir,fish-eye,mirror 500mm gibi) alıp d-slr gibi bu makinaya takamayacaksın.Bildiğim kadarıyla sony 828 türkiyede 1000 €.
onun yerne 1100 € civarına eos 300(18-55mm) alabilirsin bir de 200 € civarına 75-300 veya 90-300 canon objektif al deyme keyfine.
ya da 1100 $'a D-70 body + 400 $ 'a sigma 28-300 mm objektif al tek objektifle olayı bitirirsin.
nikon D-70
"" sayın mete arkadaşım yapma gözünü seveyim dslr ile v1 i nasıl aynı kefeye koyuyorsun?
(mete arkadaşımız sayfa 1 de dslr ile v1 i karşılaştırmış bu onun yanıtı) ""
aslinda ben Mete arkadasimizin yazdiklarindan pek birsey anlayamadim..
f828 mi yoksa 20d mi olacaksa 20d'yi sec ve uzerine 24-70 f/2.8L lens tak demis kendisi..
canon 24-70 f/2.8L lensin fiyati neredeyse 20D ile ayni fiyat.. 20D, sadece govde fiyati f828'in iki misli.. yani bir 20D ile 24-70 lens fiyati 4 tane f828 fiyati demek.. yaniliyor muyum mete?
sonra baktinki 24-70 objektif pahali dedin, -ki bu pbjektif hali hazirda iki tane f828 fiyatinda-, o halde v1 al.. o niye mete? f828 alsin, zaten cok daha ucuz..
...................................................
" ya da 1100 $'a D-70 body + 400 $ 'a sigma 28-300 mm objektif al tek objektifle olayı bitirirsin."
yani euro cinsinden toplam 1150.. diger bir degisle 150 euro fazla sadece f828'e gore..
saydigin nice farkliliklara ek olarak bir sey daha eklemek istiyorum bandit..
f828 935 gr agirliginda.. d70 uzerine 28-300 objektif taktiginda asagi yukari ayni agirlikta olacaklar.. yani DSLR'lar cok agirlar turunden sorun etmelere gerek yok f828 ile arasinda secim yapacaklar acisindan. turkiyeden alacaksaniz, bence de tamamen sacma f828'e para vermek..
tabii yeri geldiginde video da kaydedebilirim denmeyecekse..
...Bu digicam'leri hani o printer-scanner-copier turunden all-in-one turunden makinelere benzetebiliriz bence.. bir fotograf makinesi ile orta halli bir fotograf cekme aygiti, kotuye cok yakin video kaydedebilme cihazi ve kopya edebilme imkanini bulabiliyorsun.. bir tasla 3 kus gibi..(tabii bizim hikayemizde 2 kus..)
DSLR'lar ise sadece printer veya scanner gibi.. (copier'i atiyorum muhabbetten..) print edebilirsin fakat scan edemezsin..
herkesin bildigi gibi bir scanner ile bir printer almak cok daha iyi, eger ki yer sorununuz yoksa tabii..
mesela pixma 8500 printer aygitinin kalitesini bir all-in-one cihazda goremezsiniz.. veya canoscan 9950f'in scan kabiliyetini..
iste bu DSLR'lardan herbiri aynen 8500 printer aygiti veya 9950f gibi scanner.. fotograf kaliteleri tartisilmaz derecede cok daha iyi digicam'lere gore..
ama bazisinin isine gelmez o baska.. o yuzden zaten all-in-one'lari cikartip satiyorlar..
diger yandan, bence, eger ki 8 megapixelli bir digicam bakiniyorsaniz fotograf cekme konusunda ciddi oldugunuzu da gostermis oluyorsunuz.. ayni fiyatlara cok daha iyi kaliteyi alabiliyorsaniz neden daha dusunuyorsunuz?
Not: umarim yakinda ben kendim gidip de bir digicam almam bu soylediklerimden sonra.. (tabii, bir DSLR aldiktan sonra her zaman her yerde tasiyabilecegim bir de digicam alacagim o baska..)
#dadanagast' tarafından 18.11.2004 12:44:46 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
1161131 May. 2024, 19:07
compozer -
Fujifilm Xt4 mü Sony A7 III mü Almalıyım
08 Tem. 2020, 15:33 xxray
4392128 Oca. 2021, 23:30
dioloh -
Yashıca Samuraı 4000ix Nasıl Film Kullanmalıyım
23 Nis. 2020, 14:40 nnehhh