love_boy
love_boy (üye)
İstanbul / Amatör

Cesurd Adlı Üyenin Yorumları......

arkadaşlar son 10 dakkadır forumda a göz attım ve CESURD adlı forum üyesinin canon harici bütün markaları kötülediğni ve dandik işe yaramaz olduğunu belirten yorumlar okudum bu üyenin yorumları ve yazılarını dikkate almamanızda fayda var.

her marka fotoraf makinesini almış ve servise göndermiş nikon- kodak -sony- pentax marka makinelerden hepsinden almış ve beyenmemiş hepsi bozulmuş servise göndermiş 6 ayda servisten gelmiş .

bir firma mensubuna yakışmıcak yorum ve yazılar yazması hiç te hoş değil öncelikle şunuda belirteyim

ben nikon canon fujifilm kodak pentax oluympus marka makineleri kullandım ve bu markaların hiç birinden dandik ve kötü olduğunu düşünmedim

ama CESURD adlı arkadaş sony mi nikon mu yazılıyo bi konuya hemen canon diye cevap yazmış.diğer firmalar makine yapamıyomu sanki en iyisini canon mu yapıyo her markanın kendine göre üstünlükleri var hiç bir zaman canon da 4 X 4 lük bi makine yapsa bile 6 ay sonra ondan daha iyi bi makine sony yapar nikon yapar

şimdi canon ıxsus 75 le nikon p50 aynı kalitedemi diye sorsam CESURD kesin ıxsus 75 dicek dir kesinlikle yalan ve yanlış bir bilgi vermiş olucaktır.

bu nedenlerden dolayıdır ki CESURD adlı forum üyesi arkadaşın yazdığı yazı ve yorumları dikkate ALMAYINIZ.....!!!

Tarih: 4 Haziran 2008, 22:47 - İp: 88.***.**2.25
love_boy
love_boy (üye)
İstanbul / Amatör

1/1.,6'' sensör var üzerinde tabiki 9 mp

bahsettiğin marka fujifilm dir. X bi markadan bahsetmiyosun Efektif Piksel kulanmış olsa eminimki yazardı.

eskiden birçok üründe buşekil yazılımsal pixsel yükseltmesi vardı ama a920 için böyle bişe diyemessin bi kere 1/1.,6'' sensör olması çok büyük bir artı çoğu compak makinede 1/1,25'' sensör mevcut ve şu bir gercektir ne kadar büyük sensör o kadar iyi fotoraf. niye full frame makineler pahalı acaba :D

benim yazılarımı okuya bilirsin ben fujifilm in s9600 ünü kullanıyorum ve çokda memnunum beni sadece bu şekilde tetikliyen olay senın yazılarındaki kötümser hava tamam bende biliyorum canon iyi bir marka ama lacia da var .hasselblad var bunlarda canondan iyi markalar bana göre ama bunları alcak param yok benim maddi gücüm fujifim e yetti ve onu aldım.

şimdi sen gelip burda benim aldığım makinenin markası hakkında öyle böyle konusuyorsun dandik diyorsun kötü diyorsun aynı benım gibi nikon alan var kodak alan var fujifilm alan var ne yani hepsi dandik sadece canon mu iyi...

Tarih: 8 Haziran 2008, 00:50 - İp: 78.***.**6.163
cesurd
cesurd (üye)
Ordu / Firma

bak biladerim hasselblad diyosun ve işte doğru olan bişey söylüyorsun. benim bu markaya diyecek hiçbir sözüm olamaz.
benim değil kimsenin olamaz.
bak ben fujifilmden çok insanın kötü sonuçlar aldığını gördüm çok miktarda sattım ve kalitesiz sonuçlarla karşılaştım arıza yapan ürünleri oldu teknik destek bulamadım benim sıkıntım bu.
nikonu kötülemedim sadece L serisini soranlara iyi değildir dedim
bu detayları atlamayın.
sana örnek verim nikonun D100 modelini bilirsin bu model efsane olmuş bir model bu modele kimse söz söyleyemez.
panasonic tz3 bu ürün küçük bir canavar.
ben bu ürünleride tavsiye ettim ederimde gözüm kapalı satarımda.
ama bir samsung u tavsiye etmemde satmamda.
ve sana iddaa ederek söylüyorum a920 gerçek bir 9mp değil sadece efektif pixel.
fujifilm nerede bozdu biliyormusun kodak ın ucuz makinalarıyla rekabet etme kararı aldığında bozdu.
ben hemen hemen her markanın çektiği fotoğraf kalitesini ve baskı kalitesini bilirim.
ha baskı kalitesi demişken işte bu noktada fujiye laf söyletmem.
baskı kalitesinde dünyada bir numaradır. bende fuijinin s3prosuda onu bile bilirim.
burda yazışarak bu konuyu ne kadar açığa kavuşturabiliriz bilmiyorum ama emin ol kalitesinden emin olduğum ürünlerin her zaman reklamını yaparım.
kalitesine güvenmediğimi ise kötü reklam yaparım bilesin.
arçelikde üretti bekoda üretti ogatech markasıda var. sana göre eminim bunlarda kaliteli ve süper ürünler galiba...

Tarih: 8 Haziran 2008, 17:00 - İp: 88.***.**5.157
wolwerine2
wolwerine2 (üye)
Eskişehir / Amatör

Aynı efektif piksel mantığı Canonda da var.

Bu arada sen benim neyi ne kadar iyi bilip bilmediğimi bilemezsin.
Ayrıca "seninde reklamını yapıyorum" tabii ki kötü yönde...

#Wolwerine2' tarafından 09.06.2008 01:28:44 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Haziran 2008, 00:54 - İp: 88.***.**5.152
cesurd
cesurd (üye)
Ordu / Firma

çok amatörsün
artık seninle bu konuyu tartışmak istemiyorum.
varsa öğrenmek istediğini doğru birşey bana mail at yinede sana yardımcı olurum merak etme

Tarih: 12 Haziran 2008, 23:18 - İp: 88.***.**4.66
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Cesurd,
bu kadar saçmalıklara pes doğrusu.
% 2 kar ile makine satıyorum diyorsun. Senin bu oranla ticaret yapman intihardır. Senin %2 ile para kazanman mümkün değil. Yani sattığın ürünlere uzun vadeli güvenilir servis ve destek vermen mümkün değil bu kar marjınla. ama sanıyorumki bu konuda da atıyorsun ve karlılığın çok daha yüksektir veya fatura kesmeyerek KDV kaçırıyorsun.

Hasselblad a lafım yok diyorsun - Peki biliyormusunki Hasselblad ın H-1 model makinesini A dan Z ye Fuji üretiyor ?!?
Elbette bilmiyorsun, çünkü sen Fujiyi zerre kadar tanımıyorsun. Objektiflerin kötülüğünden bahsediyorsun - Türkiyede televizyon kanallarının stüdyolarında profesyonel kameramanların kameralarında üst düzey fujinon lensler kullanıldığını - elbette bilmiyorsun. Fuji Optical Corp. 1912 den beri lens teknolojilerinde çalıştığını ?? elbette bilmiyorsun. Senin her sabah okuduğun gazetede, senin bir hastaneye gittiğin zaman her hangi bvir tıbbi görüntülemede, senin Avrupa kupası maçını seyrederken o görüntülerin Fuji lenslerden sana aktarıldığını ?? ama tabiiki bunları bilmezsin, çünkü "fotoğraf sektörünü biliyorum" diye iddia ettiğin şeyler büyük bir balondan ibaret. Sana burada kesinlikle Canonun dünya piyasalarda gaflarından ve tutmayan ürünlerinden ve yanılgılarından bahsetmeyeceğim ÇÜNKÜ BU ETİK DEĞİL.
Tavrın çok ukalaca ve "dünyaları ben yarattım" modunda burada caka satma. Senden çok daha "gerçek" bilgili olan insanlar bunları yemez. Senin bir "Hoca" olarak verdiğin bilgiler fotografik bilgiler olabilir, ancak Marka tanımadan ve palavra sıkarak insanları yanıltmak etik bir şey değil. Bilmemek ayıp değil ama bilmeden bilmişlik taslamak işte bu senin yaptığın bir şey. Meslek hayatım boyunca tüm büyük markaların üretim tesislerine kadar ziyaret ettim ve Photokina yı 1980 den beri ABD de PMA fuarlarını 1988 den beri ve uzakdoğu özellikle Japonya fuarlarını ve şirketlerini çok iyi bilirim. Senin bahsettiğin tüm konular fanatikçe bir marka fetişistliğinden başka bir şey değil. Senin bir profesyonel olarak yapacağın doğru şey - insanlara Fotoğraf çekim bilgileri ver ama cihaz ve makine bilgileri verme, çünkü yanıltıyorsun. Senin profesyonelliğini ben bir fotoğrafçı olarak anlıyorum - ama fotoğrafçılar ne yazıkki iyi fotoğraf çekselerde Ticari açıdan servis vs. pek anlamazlar. Bizler ise Ticari açıdan profesyoneliz ve ticari bir profesyonel kar yapmadan servis ve destek veremez - Bundan dolayı senin % 2 ile makine satman - sana güvenipde senden makine alan insanları mağdur edecektir, çünkü bu ticareti sürdüremeyecek ve batacaksın. Tüm duruşun ve mantığın çelişkili ve benim gözümde profesyonel değilsin - olamazsın, çünkü bu sektörde ticaret yapman için yeterli DOĞRU bilgilere sahip değilsin.

FUJIFILM Türkiye
Dijital Ürünler Grup Müdürü
Mustafa Hoşbakan

Tarih: 11 Temmuz 2008, 10:07 - İp: 85.***.**3.97
love_boy
love_boy (üye)
İstanbul / Amatör

Cesurd ben daha bişe yazmıyorum işi benden daha iyi bilenler yazmışlar yazılcak şeyi zaten hocam diyeceğim insanlar işte bu yorumu yazan objektif insanlar olacaktır herzam. senin gibi marka fetişistlerine hiç bir zaman galeye almam

Tarih: 12 Temmuz 2008, 02:22 - İp: 88.***.**6.244
esruhum
esruhum (üye)
İstanbul / Meraklı

ya cesurdcuğum senin yorumlarını okyumak bile içimden gelmiyo boş konuşma istersen senin fikirlerini dikate alnlar warmı bilmyrm ama aln warsa acıyorum sanada aynen .

Tarih: 13 Temmuz 2008, 23:17 - İp: 88.***.**0.33