Fotoğrafçılık Forumları
Canon S2 Mi ? Nikon 8800 Mü ?
Genelde doğa ve manzara fotoğrafları çekiyorum. İyi bir makine almak istiyorum. Şuan Pentax Optio 555 kullanıyorum. Sizce ne almayalım?. Şuan aklıma takılanlar Canon S2 ve Nikon 8800. Herkese bol ve güzel fotoğraflı günler dilerim.
Sevgili Arkadaslar bunlari kiyaslamak dogru degil, ikisi de farkli sinifa ait makinalar.
8800`un 8Mp ve buyuk CCD`ye sahip olmasi disinda:
Live Histogram bulunmasi,
RAW-TIFF formatinda cekim yapabilmesi vs. gibi ustun yanlari var ama bu ozellikleri kullanmayacak biri icin hic bir anlami olmayabilir.
Oncelikle ihticaci iyi belirlemek ve ona gore hangi sinif bir makinanin bu ihtiyaci karsilayacagina bakmak gerek. Daha sonra o siniftaki makinalar arasinda bir kiyaslama yapilarak son karari vermek daha dogru olacaktir.
S2'nin avantajı daha iyi video çekmesi ve 12x zoom olması.
diğer yönlerden nikon iyi.
ikisi de farklı sınıf diyorsunuz. Acaba bu makinelerin sınıfı nedir?
)
8800 nerede ise slr ,s2 ise slr gibi bir makina.
Acaba FZ30 u mu beklemeliyim?? Kararsız kaldım.
Canon S2 mi Nikon 8800 mü derken bu Fuji S900 ile Fz30 kafamı iyice karıştırdı. Napacaz bilemiyorum. Herhalde biraz daha bekliyeceğiz.
bekle burcom bekle.Fz 60 çıksın, fuji 19000 çıksın.
Sen araştırmadan, sormadan önüne çıkan ilk makineyi mi alıyorsun. Amacım almışken iyisini almak. Alır almaz keşke dememek. Bunun için de biraz daha bekleyebilrim elimdekiyle biraz daha idare ederim.
burcom bencede bekle bir muddet, cok yakinda cikacaklar piyasaya fz30 ve s9500.. bu makinelerin fiyatlari 8800'den daha ucuza olacak ve ayni klasin makineleri..