Fotoğrafçılık Forumları
Canon S2 mi ? Nikon 8800 mü ?
Genelde doğa ve manzara fotoğrafları çekiyorum. İyi bir makine almak istiyorum. Şuan Pentax Optio 555 kullanıyorum. Sizce ne almayalım?. Şuan aklıma takılanlar Canon S2 ve Nikon 8800. Herkese bol ve güzel fotoğraflı günler dilerim.
İkisi farklı sınıflara ait makina 8800 sınıf ve özellik olarak daha üstte bir model
Mesela 8800 ün kasası magnezyumdur ve çok sağlamdır.
ben video çekimi, hızı aksesuarlarının ucuz olması nedeni ile s2 aldım.fotoğraf kaliteleri aynı seviyede diyebilirim.ama biri 8, biri 5 mega pixel.pil ömrü s2 nin 2 kat fazla ve kalem pil kullanıyor.s2 nin tele objektifi 100 ,8800 ün ki 500 euro. 8800 alabilecek olmama rağmen s2 aldım.
Merhaba burcom;
Ben de optio 555 kullanıyorum. Anladığım kadarıyla yüksek zooma ihtiyacınız oluyor. Bunun dışında optio 555'te eksikliğini hissettiğiniz başka özellikler var mı?
Kobra'nın da belirttiği gibi İkisi farklı sınıfa ait makinalar. Tabiiki 8800 daha iyi bir model ama eğer genellikle fotoğraflara bilgisayarda bakıyorsanız veya büyük boyutta (30x40cm gibi) baskılar almayacasanız aradaki farkı göremezsiniz. bu durumda fazladan para vermenize gerek yok S2'de işinizi fazlasıyla görecektir. Ama büyük boy baskılar alacaksanız 8800 daha doğru olur.
dDoga ve manza cekimşeriicin Nikon 8800'un eline kimse su dokemez. Kullanan biri olarak S2 ile kiyas dajhi etmiyorum...Tercih sizin tabii.
Peki s2 yi kullandınız mı?Bence önyargı ile yaklaşmanız çok yanlış.Üstelik mak.piyasaya daha yeni çıktı.
digic 2 sayesinde kart bitinceye kadar 2.4 fsb ile s2 nin üzerine bir hareketli obje çeken makina olamayacak gibi.Benimki ağustosta gelecek.bakalım nasıl birşey göreceğiz. Ama tabiki ikisinide kullanmadıktan sonra karşılaştırma mümkün olamasa gerek.Ama 8800 yavaş bir makinaymış diye duyuyorum.
bitpire kardeş evet yuksek zoom ihtiyacım var. pentax 555 ten memnunum pek eksiği yok. boyutlarına göre teknik özellikleri gayet iyi.
Nikon'un 8Mp olmasından başka üstün özellikleri varmı?. İki makine arasında daha karar veremedim.