limbo
limbo (üye)
Ankara / Amatör

Canon Powershot S1 İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 13 Ekim 2004, 17:34 - İp: yok
cio
cio (üye)
İstanbul / Meraklı

merhaba,
bu guzel incelemenizden dolayi sizi tebrik etmek istiyorum.
yanliz aklima bir soru takildi.ayni fotografi hem is acikken hemde is kapali iken nasil cektiniz?

Tarih: 13 Ekim 2004, 17:58 - İp: yok
limbo
limbo (üye)
Ankara / Amatör

anlamadım?

makinayı incelerken yurt dışı inceleme sitelerini ve bu forumdaki yorumlardan faydalandım. en çok da suysal1 arkadaşımızın görüşleri ve kendisi ile yaptığımız mail gçrüşmeleri etkili oldu. kendisine mail atarak teşekkür etmiştim. bir kez de buradan edeyim.

Tarih: 13 Ekim 2004, 18:03 - İp: yok
limbo
limbo (üye)
Ankara / Amatör

ayrıca makaledeki yalnışlıkları bildirirseniz düzeltirim.

Tarih: 13 Ekim 2004, 18:07 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Rica ederim. Katkıda bulunmaktan mutluluk duyarım. Faydalı olabileğim bir nokta olursa her zaman da katkıda bulunurum. Saygılar...

Tarih: 13 Ekim 2004, 18:21 - İp: yok
ocum
ocum (üye)
Kayseri / Amatör

sevgili limbo,
eline sağlık. s1 ile ilgili olarak merak ettiğim bir husus hakkında bilgin var mı? merak ettiğim CF kartla ilgili. makinenin kullanabildiği en büyük CF boyutu nedir? örneğin 1GB veya 2GB veya üstü gibi. bildiğim kadarıyla microdrive seçeneği 4 GB filan ama asıl merak ettiğim CF kartta durum ne?

Tarih: 13 Ekim 2004, 19:03 - İp: yok
limbo
limbo (üye)
Ankara / Amatör

s1 4 gb lık cf kartlarını destekliyor. aslında çoğu makina 4 gb lık kartlarla çalışır diye tahmin ediyorum ancak 4 gb yerinde kartları 512 mb yada bir gb görmesi muhtemel. ama s1 fat 32 dosya sistemi kullandığından dolayı 4gb lık kartı çalıştıracaktır.

Ancak şu an için fiyat performans açısından 4 gb lık bir kart almak pek akıllıca değil. Çok acil bir ihtiyac söz konusu değilse.

Tarih: 13 Ekim 2004, 19:17 - İp: yok
cio
cio (üye)
İstanbul / Meraklı

merhaba,

siz simdi makineyi elinize alip deneyerekmi yazi yazdiniz yoksa kulaktan dolmami???
kullandiginiz ornek fotograf,su kaleci cocuk is ozelligini nekadar ornekliyor sizce?
su sekilde toparlamak gerekirse,
-urun incelemesi yapmak icin makineyi alir ve daha onceden belirlediginiz standartlara uygun denemeler yaparsiniz.ama siz heryerden ulasabilecegimiz yazilari toplayip bir inceleme olusturmussunuz.
-is ozelligi icin konan fotograf cok komik.fotograf resmen net olarak cekilmis ve bulaniklartirilmis.bulanik haline is ten once net halinede isten sonra...komik geldi.
-eger test gercegi yansitmiyacaksa hic yapilmamali.
kusura bakmayin ama yaptiginiz inceleme bana gore bu sitede bilip bilmeden yorum yapan arkadaslarin yazilarindan farksiz.
-inceleme yaparken alin urunu ve belirli standartlara gore kendi incelemeniazi yapinki bizde size guvenip bu cihazi satinalalim.

Tarih: 14 Ekim 2004, 11:26 - İp: yok
bozo
bozo (üye)
Kocaeli / Amatör

cio'ya katılıyorum. verilen örnek foto IS IS'siz karşılaştırılması gerçek değil. Resmen ilkçnce düzgün çekilmiş foto photoshop'da blur efekti uygulanmış. aynı anın fotoğrafı.
Oysa geçen aylarda başka bir forumda bir arkadaş Canon S1 'i ile optik zoomu 10x e kadar her basamak için bir foto çekip örnek fotolar yollamıştı. O çok güzel bir örnekti.
IS - IS'siz foto karşılaştırıması da öyle yapılmalı, 10x zoom la el ile mesela deniz manzarası veya kalabalık bir cadde, insanlar-arabalar, yemlenen cami avlusunda kuşlar çekilmeli, ardından IS kapatılıp aynı fotoğraflar aynı koşulda elle çekilmeli ki bariz farkı görebilmeliyiz.

Tarih: 14 Ekim 2004, 14:18 - İp: yok
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

o fotoğraflar yanılmıyorsam Canon'un kendi sitesinden alınma dolayısi ile tarafsız bir gözlem olarak helede inceleme olarak asla yayınlanmamalı...

Tarih: 14 Ekim 2004, 14:46 - İp: yok
limbo
limbo (üye)
Ankara / Amatör

@cio:

ilk açtığım mesajdan beri genelinin dermeme olduğundan bahsediyor ve bu forumda olan suysal adl1 arkada_1m1za te_ekkür ediyorum. bir soru soruyorsun cevap olarak:

"makinayı incelerken yurt dışı inceleme sitelerini ve bu forumdaki yorumlardan faydalandım. en çok da suysal1 arkadaşımızın görüşleri ve kendisi ile yaptığımız mail gçrüşmeleri etkili oldu. kendisine mail atarak teşekkür etmiştim. bir kez de buradan edeyim. "

yaziyorum ikinci mesajimda.

h11m gercege gelince uzun suredir arastirdim. 10 gun kadar bir arkadasimin makinasini alarak kullandim. Bol bol resim ve video cektim. yetmedi canon s45 ile ayni resimleri cekip karsilastirmalar yaptim kendimce. Ama ben amatorum yaptigim testleri sizlere dogru olarak anlatamazdim. Cunku bu amatorlukle yorum yapamazdim. cektigimin iyi mi kotumu? kotuyse benden mi makinadanmi?

ben bilmiyorum ki bunu ben sadece bu makinayi almak icin arastirdim ustune deneme sansim oldu dedim ki millet benim kadar ugrasmasin derleyip toplayayim...

hepsi budur... o resimde cannon'un sitesinden alinmistir. Neden bu kadar olay oldu anlamadim ben. Asil sizin dediginizi yapsaydim (kendi goruslerimi yazsaydim) daha yaniltici olacagi kesin.

neyse bundan sonra sitemizde baska makina incelemeleri de yapmayi planliyorduk. demekki napacagiz bu planlardan bu site cikartacagiz.

hepinize kolay gelsin iyi calismalar...

Tarih: 14 Ekim 2004, 21:22 - İp: yok