denizli_
denizli_ (üye)
İstanbul / Amatör

Canon Makina Öneri

merhaba arkadaşlar 350-400 milyona canon kompakt bir makiansı almak istiyorum ama özellikle a 600 serisinden birini istiyorum 610 ve 620 önerilen makinalar arasında 630 ve a 710 ıs de var sizce bunlardan hangisini almalıyım ve tabiki bu fiyata nerelerde bulabilirim yada bulabilirmiyim makinaların şuan ki fiyatları nelerdir

Tarih: 6 Nisan 2008, 13:38 - İp: 81.***.**3.182
cesurd
cesurd (üye)
Ordu / Firma

www.isikdijital.com da en uygun canon ürünlerini bulabilirsiniz...

Tarih: 8 Nisan 2008, 12:20 - İp: 85.***.**9.187
ogel
ogel (üye)
İstanbul / Amatör

Ben aslinda bir Pentax DSLR kullanicisiyim. Karimda ise Canon A720IS var. Makinanin bir suru ozelligini inceledim ve denedim. Zaten benim tavsiyem uzerine aldi. Ayni makinadan ayrica, kardesim de kullaniyor ve cok memnun. Tum otomatik konumlarinin yani sira, bircok kompakt makinada olmayan P, AV, TV ve M konumlarinda pozlandirma acisindan bakildiginda, neredeyse bir DSLR gibi calisiyor. Elle odaklama yapabiliyorsunuz. Otomatik odaklama modlarini degistirebiliyorsunuz. DSLR ile elbette mukayese edilmez ama fiyatina gore sanirim su andaki en iyi urun. 6x optik zoom'u 35 - 210 esdegeri bir objektif gibi calisiyor. Noise (Gren) performansi kendi sinifindaki makinalara gore cok iyi. 8 MegaPiksel rahatlikla yetiyor. Bir incelemenizde yarar olabililir.

Tarih: 9 Nisan 2008, 23:22 - İp: 88.***.**5.237
denizli_
denizli_ (üye)
İstanbul / Amatör

daha önceden yazmıştım canon a 610 620 veya 630 bunlardan birini istiyorum ama piyasada bunları bulmak gerçekten çok zor ve zaten 2-3 sene önce çıkmış modeller her yeni çıkan model herhalde eskisinden bir adım öndedir diye düşünüyorum sonuç itibariyle teknolüji sürekli gelişiyor ve bu modelleri aramayıda bıraktım ve büyük ihtimalle canon 720 almayı planlıyorum ama tabiki bütçeme en uygun yerden almayı düşünüyorum merak ettigim bir soruda cevap veren olursa nikon d40 dslr nasıl bir makina aklımın bir kenarında o var bazıları eksileri oldugunu söylüyor lens sıkıntılarının oldugunu felan özellikle çok pahalı oldugunu makinanın şuan ki fiyatı 700 felan ben çok profesyonel degilim sadece iyi fotograf çekimi istiyorum özellikle gece geçimleride iyi olmalı sonuçta gündüz dış mekan çekimlerinde en ucuz makinalar bile süper çekiyor nikon d40 herhangi bir ekipman almadan kitlens vs.. gibi şeyler almadan uzun süre kullanabilirmiyim biraz bilgi yok hiç bulama o makinaya sen canon a720 mi al mı dersiniz biraz arada kaldım şuan bir dslr makinaya 1-1.5 milyar veremem yoksa tabiki d80 düşünüyordum

Tarih: 10 Nisan 2008, 17:57 - İp: 81.***.**6.59
ogel
ogel (üye)
İstanbul / Amatör

Aslinda bu tamamiyla senin ne yapmak istedigine bagli. Oncelikle sunu bir netlestirelim: "Su makina gece ceker, bu makina gece cekmez" diye bir sey yok. Sen eger cekebiliyorsan, hepsiyle cekersin. Cekemiyorsan 5,000 dolarlik body ve 15,000 dolarlik lens envanterin olsa da her sey bos. Tekrar donelim konuya: Nikon D40 dedigin bir DSLR. DSLR ortaminda gecince, orada bambaska bir dunya var. Fotografciligi ogrenmek elbette bir zorunluluk degil. Isteyen ogrenir, istemeyen ogrenmez. Ancak, ogrenmeden, yani bu konuya emek vermeden bir DSLR satin alip boynuna asanlar bu makinalari hep "AUTO" konumunda kullaniyorlar. Ondan sonra da, kuvvetle muhtemeldir ki "Yahu arkadasimda kompakt makina var, bende DSLR. Dunyanin parasini verdim, arkadasimin makinasi daha iyi cekiyor" diyorlar.

Eger sen de bunlardan olacaksan, asla DSLR alma. Parana yazik, hem de cok yazik... Canon A720IS hem "AUTO" konumunda, hem de "Creative" (Yaratici) konumlarda seni rahatlikla tatmin eder. AUTO konumunun yetmedigi noktalarda (Ki o noktalari ancak fotografciligi ogrenirsen farkedeceksin) sanki bir DSLR gibi, makinaya elle mudahale edebilirsin. Yani hala DSLR'a ihtiyacin olmaz. Iste, Canon A720'nin sinirlari seni tatmin etmemeye baslarsa (Ki bu muhtemelen 3-4 yili bulacaktir) bu durumda DSLR dunyasina adim atarsin. Canon da asla cope gitmez, cunku her dakika yaninda tasiyabilecegin ikinci bir makina olarak super bir urun!...

Yok eger bu isi ciddiye alacaksan, ogreneceksen, okuyacaksan, emek vereceksen (Ve tabii makina ile gelen kit-lens cok kisa bir sure sonra yetersiz kalacagi icin ilave lensler almak uzere para ayiracaksan) o zaman bir DSLR alabilirsin. "Bu DSLR bir Nikon D40 olmali mi, olmamali mi" konusunu ayrica dusunursun.

Fiyat ve garanti konusunda surekli takip et. Nerede oturuyorsun, bilmiyorum ama web siteleri bu konuda iyi. Yalcinlar olabilir, Hepsiburada olabilir, Estore olabilir, bakacaksin artik...

Tarih: 10 Nisan 2008, 20:57 - İp: 88.***.**5.237
denizli_
denizli_ (üye)
İstanbul / Amatör

aslında bir kompakt makinaya 400-500 ytl veren biri üzerine 200-300 ytl daha koyabilir ve düşük bir modelde olsa dslr alabilir şuan için kompakt olmasa bile dslr alabilirsem bütçem en fazla nikon d40 yeter ki makinala gelen kit lens bir süre sonra yetersiz kalıyor diyorsun bunu bilmedigim için açıklarsan sevinirim yani makinayla gelen lensleri en fazla nekadar kullanabilirim benim gibi amatör birine uzun süre yetmez mi bunun birde objektifi felan var
ama söyledigin şu laflara katılıyorum çekmeyi bilmedikten sonra eline 5000 dolarlık makina verseler yinede pek birşey olmaz mesela benim 10 milyona aldıgımız bir makina vardı yaklaşık 15 sene önce ve çok ucuz bir makinadır ve ben onunla mükemmel kareler yakalıyordum b,razda çeken insanda marifet olması lazım bu arada ben sakaryada oturuyoruz bu yüzden istanbul gibi büyük şehirde olmadıgım için gezip araştırma imkanım az bu yüzden intenet sitelerinden birinde alacagım önerilerin için sagol devamını bekliyorum d40 olmazsa kesin a720 alacagım
birde canon a 630 istememin bir sebebide ekranın hareketli olmasıydı

Tarih: 11 Nisan 2008, 17:20 - İp: 81.***.**2.28
denizli_
denizli_ (üye)
İstanbul / Amatör

belkide birçok kişinin en önem verdigi şey garanti kapsamı canon makina alırsam erkayalar mı daha güvenli yoksa balkanlar mı erkayaların biraz pahalı oldugunu görüyorum ve garanti sizce nekadar önemli arkadaşlarım yurtdışından makişna alıyor ve neredeyse hiçbirinin garantisi yok bu konuya çok takılmamamı söylüyorla sonuç itibariyle en fazla 2 sene garanti veriyorlar ve bu göz açıp kapayana kadar geçiyor diyorlar ben garantisiz bir makina almış olsam yada erkayalardan degilde balkanlar veya x bir firmadan makinamda 1 sene sonra ufak bir arıza çıktı bunu yatıramam mı

Tarih: 11 Nisan 2008, 17:44 - İp: 81.***.**2.28
denizli_
denizli_ (üye)
İstanbul / Amatör

http://www.buroteknik.com/urun_tanim.asp?urun=34952
bu site nekadar güvenilir ve 720 nin fiyatı sizce nasıl uygun mu?

Tarih: 11 Nisan 2008, 18:46 - İp: 81.***.**2.28
aware_fmö
aware_fmö (üye)
İstanbul / Amatör

sx100 ü bi incele

Tarih: 11 Nisan 2008, 22:05 - İp: 81.***.**3.238
ogel
ogel (üye)
İstanbul / Amatör

Kit lens genelde 18-55mm oluyor. Bunun ise 1.5 carpan faktorunu gozonunde bulundurdugunda 35mm esdegeri 28-80mm. Yani genis acidan "Porte telesi" olarak adlandirilan odak uzakliga kadar degisebilen bir odak uzakligi araligi var. Halbuki A720 aldiginda 35mm esdegerinde 35 - 210 mm odak uzakligini yakaliyorsun ki, bu oldukca uzak mesafeleri yakinlastirabilmek anlamina geliyor. DSLR'da buna yakin odak uzakligini yakalayabilmek icin 18-55 kit lensin yani sira bir de 50-135mm zoom objektif alman gerekecek. Bu ise nereden bakarsan bak, en asagi 400-500 YTL ilave yatirim demektir. Kompakt makinalarda sensor kucuk oldugu icin kisa odak uzaklikli lenslerle "Yuksek 35mm esdegeri" odak uzakliklari yakalanabiliyor. Bu ise, cekilen fotograflarda netlik sorunun asgariye inmesi seklinde ortaya cikiyor. DSLR makinalarda ise durum tam tersi oldugu icin ayni "35mm esdegeri" odak uzakliginda alan derinligi cok daha dar oluyor ve netleme sorunu oluyor. Veya tamam, peki, netleme sorunu olmuyor (AF'nin mukemmel calistigini varsayiyoruz) ama net olarak cikan aralik daha dar oluyor. Iste bu nedenle de DSLR'si olan arkadas, "Yahu benim arkadaslar kompakt makinayla benim DSLR'den daha net sonuclar aliyorlar" seklinde sikayet ediyorlar. Kompakt makinalarda keskinlik, renk vs ayarlari makinanin icinde hallediliyor ve cok daha "Cazip" resimler cikiyor. DSLR'da ise bunu elde etmek icin biraz bilgisayarda falan kurcalamak gerekebiliyor. Diyecegim su: DSLR apayri bir dunya. Bu dunyaya adim atacaksan kararini cok iyi vermen gerekiyor. Bunu sadece "Butce" olayi olarak gorme. A720IS ile Nikon D40 ayni fiyata satilsa bile kararini butceye gore degil, kendi hedeflerine gore ver. Adapazari'ndan trene atlayip Haydarpasa'ya 2:30 saatte gelirsin. Vapura atlayip Eminonu'ne gecersin ve butun fotograf dukkanlari emrinde. Hatta fazla uzanmana da gerek yok, trenden Maltepe'de veya Bostanci'da inersin, Carrefour veya benzeri bir alisveris merkezindeki Yalcinlar dukkanindan da alabilirsin makinani. Adapazari sonucta Istanbul'un banliyosu sayilir artik...

Garantiye gelince: Kim ne derse desin, garanti onemli. Karimin makinasinda, makinayi aldiktan 4 ay sonra bir adet olu pixel tesbit ettim. Sekiz milyon pikselde bir adet olu piksel, dusunsene... Erkayalar'a goturdum, iki gunde hallettiler. Bir olu piksel cogunlukla kimse tarafindan farkedilmez bile. Aslinda pek zarar da vermez belki ama, adamlar sorunu cozduler iste... Kardesimin makinasini ben Amerika'dan getirmistim iki hafta once, onda bir sorun ciksa kime gider, ne yapar, ne eder bilemiyorum.

Tarih: 11 Nisan 2008, 22:23 - İp: 88.***.**5.237
denizli_
denizli_ (üye)
İstanbul / Amatör

en azından ben başlangıç olarak bir kompakt alayım dslr alacaksamda iyi bir makina olmasını isterim onun için bir 2-3 sene daha var
birde garantiye gelince birçok sitede makina garantili diyor ama bu nekadar dogru bunu iyi ögrenmek lazım erkayalar mı balkanlar mı daha iyi yoksa garantili olsunda farketmez diyenlerdenmisiniz

Tarih: 11 Nisan 2008, 22:43 - İp: 81.***.**2.134