Fotoğrafçılık Forumları
Canon Eos20d / Eos 300d / Nikon D70
sevgili arkadaslar ,
coolpix 8800 almaktan tamamiyle vazgecmis bulunuyorum...
degerli yorumlarinizi okuyarak bu makinalardan birini almaya karar verdim...
su an onumde cevabini bulmam gereken uc son soru bulunuyor...
birincisi , bu makinalardan hangisini secmeliyim...? (eger vaktiniz olursa , sebepleriyle yazarsaniz cok sevinirim...)
ikincisi , "fotograf" konusunda , genele bakildiginda , sozkonusu bu iki markadan hangisi simdiye kadar daha iyi isler basarmis , daha buyuk bir markadir...?
ucuncusu , malumunuz bu makinalarin kucuk pixelli resim cekebilme ozellikleri yok... cekebildikleri en kucuk pixelli resim ortalama olarak 2mpixel... hazirlamaya calistigim bir web sitesi var ve bu makinalarla cektigim resimleri o siteye yuklemek istiyorum... ama takdir edersinizki , bu buyuklukte resimlerin siteye yuklenmesi cok zor... yuklense bile acilmasi uzun surer ve acildiginda da ekranda sadece kucuk bir kismi gorunur... dolayisiyla 640*480 boyutunda resimler web sitem icin ideal olacak ama bu makinalarda bu buyuklukte resim cekmek imkani yok maalesef... sozkonusu makinalarla cekilip kucultulmus resimleri inceledigimde ise sunu gordum : resmin orjinali neredeyse mukemmel ama , kucultuldugu zaman tam bir renk karmasasi... bu konu benim icin cok onemli... en saglikli nasil resim kucultebilirim... yardimci olursaniz cok sevinirim...
simdiden cok tesekkurler... calismalarinizda basarilar...
Haklısın Sayın Majesty konuyu dağıtmışız özür diliyorum..
Ben de özür diliyorum.
MERHABALAR,
BELKİ BIRAZ GEÇ OLDU AMA,
BENCE http://www.dpreview.com/ ADRESİNDEN HER ÜÇÜNÜ DE KIYASLA, TESTLERI INCELE VE ÖYLE KARAR VER.
ALDIYSANDA HAYIRLI UĞURLU OLSUN.
SAYGILAR
biraz geç oldu gerçekten ama yinede işe çok yarayacak bilgi
bir makina aldınız mı majesty?
Merhaba ,
Hayir henuz almadim ama , eos20d"ye kesin karar verdim...
sevgiler...
Senin soru basliginda verdigin sira
S 320 Mercedes E 200 Mercedes BMW 520
Sence hangisi iyi?
arkadaşlar bende nikon d70 marka digital foto makinası var hafıza kartı ile çalışıyor ama bir kişide duydum bu makina kartsız da çalışıyormuş onun ayarını bilen var mı yardımcı olursanız sevinirim
sevgili arkadaşım sözünü ettiğin makinalardan en iyisi tabiki canon 20D'dir ben d60 ve 10 D kullandım. en iyi renkleri ve beyaz ayarını 20Dveriyor. fiyatı biraz yüksek ancak hiç kuşkusuz en iyisi 20D dir .üstelik siyah beyaz da çekim yapabilirsin. saniyede 5 kare çok iyi performanstır. küçültme olayına gelirsek. photoshop içinde bazı kurnazlıklar yapabiliriz. şöyle; söz konusu programın içersindeki plug-in lerden birisi, internet ortamındada kullanılabilecek küçüklükte foto oluşturabiliyor. fotoğrafları powerpoint olarak internette dolaştırıyorsun bozulma ise sıfır. yüzlerce fotoyu küçücük bir dosyada heryere atarsın yada istediğinde kullanırsın. yapamadın diyelim; fotoyu küçültürken pikseliyle oynama enine ve boyuna küçült. ayrıca eğer "=D kullanırsan 8mp lin rahatlığını görürsün renk karmaşası falanda yaşamassın. ben canon'cuyum, basın fotoğrafçısıyım "20D tam olarak profesyonel bir makina değil ama gerçekten etkileyici bir performansı var.( 8mp ve saniyede 5 kare)
sevgili fuseki ,
degerli vaktini ayirdigin icin tesekkur ederim , cok aydinlatici oldu yazdiklarin... zaman ayirip yardimci olmaya calisan tum arkadaslara tesekkurler ve sevgiler...
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
079330 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1206919 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Ziraat Bankası Ziraat Mobil Fast 7/24 [eft İle Par
13 Haz. 2022, 01:08 prodersler
098213 Haz. 2022, 01:08
prodersler -